Μπορεί να θεωρούνται μια ιδιαίτερα υγιεινή τροφή, ιδίως για τα παιδιά, όμως κρύβουν κινδύνους.
Ο λόγος για τους χυμούς φρούτων, που, σύμφωνα με έρευνα επιστημόνων της Οδοντιατρικής Σχολής του Royal College στην Αγγλία, έχουν οδηγήσει σε αύξηση φαινομένων της διάβρωσης της αδαμαντίνης στα δόντια των παιδιών.
Και αυτό γιατί οι χυμοί μπορεί να είναι αρκετά «ύπουλοι» για τα δόντια, περισσότερο ακόμη και από τα αναψυκτικά! Όπως αναφέρουν οι επιστήμονες, οι φρουτοχυμοί περιέχουν έντονα όξινα συστατικά, όπως και σάκχαρα, ενώ δεν διαθέτουν τις φυτικές ίνες ολόκληρου του φρούτου. Έτσι, διαβρώνουν την εξωτερική στοιβάδα των δοντιών προκαλώντας μη αναστρέψιμη βλάβη. Μάλιστα ο χυμός πορτοκάλι, θεωρείται και ο πιο βλαβερός για την ευαίσθητη παιδική οδοντοστοιχία.
Πάντως, η λήψη ασβεστίου, όπως π.χ. ένα κομμάτι τυρί, μετά από την κατανάλωση φρουτοχυμού, μπορεί να προλάβει το πρόβλημα.
Ο λόγος για τους χυμούς φρούτων, που, σύμφωνα με έρευνα επιστημόνων της Οδοντιατρικής Σχολής του Royal College στην Αγγλία, έχουν οδηγήσει σε αύξηση φαινομένων της διάβρωσης της αδαμαντίνης στα δόντια των παιδιών.
Και αυτό γιατί οι χυμοί μπορεί να είναι αρκετά «ύπουλοι» για τα δόντια, περισσότερο ακόμη και από τα αναψυκτικά! Όπως αναφέρουν οι επιστήμονες, οι φρουτοχυμοί περιέχουν έντονα όξινα συστατικά, όπως και σάκχαρα, ενώ δεν διαθέτουν τις φυτικές ίνες ολόκληρου του φρούτου. Έτσι, διαβρώνουν την εξωτερική στοιβάδα των δοντιών προκαλώντας μη αναστρέψιμη βλάβη. Μάλιστα ο χυμός πορτοκάλι, θεωρείται και ο πιο βλαβερός για την ευαίσθητη παιδική οδοντοστοιχία.
Πάντως, η λήψη ασβεστίου, όπως π.χ. ένα κομμάτι τυρί, μετά από την κατανάλωση φρουτοχυμού, μπορεί να προλάβει το πρόβλημα.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.