Αυτές οι συμβουλές της μελέτης αφορούν κυρίως τους φοιτητές, αλλά μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για να βοηθήσουν τα παιδιά, ή από οποιονδήποτε μελετά.
Γιατί υπάρχει ανάγκη για τεχνικές μελέτης; Η μελέτη δεν είναι κάτι που έρχεται φυσικά στους περισσότερους ανθρώπους, αλλά θέλουν να έχουν το καλύτερο αποτέλεσμα από αυτή. Εδώ είναι μερικές έξυπνες συμβουλές για τη μελέτη που θα σας βοηθήσουν ...
1. Πλάνο εκ των προτέρων
Τα βιβλία είναι πολλά, η ύλη είναι μεγάλη, έτσι την κοιτάς με τις ώρες χωρίς να τολμάς να κάνεις την αρχή. Υπάρχει ένας απλός τρόπος , να οργανωθεί η ύλη και να διαβάσετε τα δημοφιλή και τα σημαντικά θέματα εκ των προτέρων. Μετά ξεκινήστε το διάβασμα με το βασικό βιβλίο και στο τέλος τα συμπληρωματικά. Προσοχή! Βεβαιώσου ότι θα έχεις χρόνο να ξαναπεράσεις μια ανάγνωση τα βασικά θέματα στο τέλος. Αυτό τουλάχιστον λειτούργησε σε μένα, όταν εγώ σπούδαζα.
2. Ορισμός χρόνου
Μια άριστη συμβουλή της μελέτης είναι να αντιμετωπιστεί σαν να ήταν μια δουλειά, με ένα κανονικό χρονοδιάγραμμα. Ορίστε στον εαυτό σας καθορισμένες ώρες για να διαβάσετε, και μην επιτρέψετε στον εαυτό σας να αποσπαστεί η προσοχή από οτιδήποτε άλλο κατά τη διάρκεια αυτού του χρόνου. Επίσης κάντε ένα πλάνο με το πόσες ώρες οι μέρες χρειάζεται να αφιερώσετε στο κάθε βιβλίο.
3. Η αποφυγή του πανικού
Αν δεν είστε ένας από εκείνους τους σπάνιους ανθρώπους που λειτουργεί καλύτερα υπό πίεση, σημαίνει ότι θα πρέπει να οργανωθείτε και να μην πανικοβληθείτε. Οι λίστες ανάγνωσης και οι προθεσμίες που βάζετε εκ των προτέρων λειτουργούν προς όφελος σας , έτσι προγραμματίζουν την εργασία σας, και αποφεύγετε τον πανικό της τελευταίας στιγμής.
4. Επαρκής ύπνος
Για έναν φοιτητή, είναι δελεαστικό να βγει ακόμα και σε περίοδο εξεταστικής. Προσπαθήστε να μην το κάνετε αυτό πολύ συχνά, ο ύπνος είναι ουσιώδης για την ξεκούραση τόσο του εγκεφάλου όσο και του σώματος. Είναι πιο πιθανό να λειτουργήσει αποτελεσματικά εάν έχετε κοιμηθεί επαρκώς παρά να πιείτε μερικά γαλόνια καφέ. Μερικές καλές συμβουλές για το διάβασμα, όπως αυτή, τις διαπίστωσα αφού σταμάτησα να σπουδάζω.
5. Γνωρίστε το στυλ που σας ταιριάζει
Μια πρακτική που αγνοείται συχνά είναι να γνωρίσουμε πώς λειτουργούμε και πως μαθαίνουμε καλύτερα. Αν είστε ακουστικός τύπος για παράδειγμα θα ήταν καλύτερο να παρακολουθείτε τις παραδόσεις, αν είστε οπτικός τύπος διαβάστε μόνοι σας κτλ. Βρείτε το στυλ της μελέτης σας και χρησιμοποιήστε το για να μελετήσετε πιο αποτελεσματικά.
6. Περιβάλλον
Έχοντας το κατάλληλο περιβάλλον για τη μελέτη μαθαίνετε ευκολότερα. Οι περισσότεροι από εμάς χρειάζονται ένα ήσυχο περιβάλλον, ώστε να είμαστε σε θέση να επικεντρωθούμε σ αυτό που διαβάζουμε. Βρείτε μια ήσυχη γωνιά της βιβλιοθήκης ή ένα άδειο δωμάτιο, αν μένετε στο σπίτι με την οικογένειά σας επωφεληθείτε από τις φορές που είναι όλοι στο κρεβάτι ή έξω.
7. Ομάδες Εργασίας
Σχηματίστε ομάδα συμφοιτητών. Το πλεονέκτημα του να διαβάζεις μαζί με τους συμφοιτητές είναι ότι μπορείτε να ενθαρρύνετε ο ένας τον άλλο, και να βοηθήσετε τους άλλους στα σημεία που δεν κατανοούν, και φυσικά αυτοί εσάς. Μείνετε μακριά από αυτή την συμβουλή αν δεν μπορείτε να διαβάσετε με κόσμο και αν ξέρετε ότι δεν μπορείτε να συγκρατήσετε τον εαυτό σας από την ψιλοκουβέντα.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.