Εναλλακτική ενημέρωση

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

9 από τις δυσκολότερες δουλειές του κόσμου

Αν θεωρείς ότι η εργασία 9-5 είναι δύσκολη και κουραστική, τι να πουν κι αυτοί οι άνθρωποι, που τα ένσημα για ανθυγιεινά επαγγέλματα, τους κάνουν να γελάνε.
Τσέκαρε 9 από τις πιο επικίνδυνες δουλειές στον κόσμο και θαύμασε όσους τόλμησαν να εργαστούν στην άγρια πλευρά της ζωής.
1. Ψαράδες τόνου

  Ένα σημαντικό και λιγότερο γνωστό γεγονός για την αλιεία τόνου είναι ότι οι άνδρες και οι γυναίκες που διακινδυνεύουν τη ζωή τους ψαρεύοντας τόνο στα παγωμένα νερά αντιμετωπίζουν το μεγαλύτερο on-the-job ποσοστό θνησιμότητας. Η αλιεία τόνου είναι μια δύσκολη δουλειά και στο Gloucester της Μασαχουσέτης, υπάρχει μια ειδική φυλή ψαράδων που για γενιές χρησιμοποιούν ράβδο και τροχούς με τον ανταγωνισμό και τον κίνδυνο στο κόκκινο.
2. Λιμενικό Σώμα Έρευνας & Διάσωσης

Οι άνδρες και οι γυναίκες του Λιμενικού Σώματος διακινδυνεύουν τη ζωή τους κάθε μέρα για να σώσουν άλλους και αυτό θεωρείται φυσιολογικό μέρος της δουλειάς τους.
3.  Γεωτρυπανιστές

Οι κίνδυνοι στις γεωτρήσεις πετρελαίου και φυσικού αερίου είναι αναπόφευκτοι, καθώς είναι από τα πλέον εύφλεκτα υλικά.
4. Πυροτεχνουργοί

Κάθε είδους εργασία που αφορά στα ορυχεία είναι... αναγκασμένη να είναι θανατηφόρα. Τουλάχιστον 500 θάνατοι έχουν καταγραφεί από το 1996 ως το 2002.
5. Άερο...ηλεκτρολόγοι

Λίγοι τρελοί ειδικευμένοι υπάρχουν για να μας αλλάζουν τα φώτα με αυτό τον τρόπο και είναι τόσο φευγάτοι που το κάνουν συνήθως με γυμνά χέρια.
6. Καθαριστές τζαμιών σε ουρανοξύστες

Ακόμα κι αν πιστεύεις ότι είναι μια δύσκολη δουλειά για όλους, σε αυτά τα ύψη δεν είναι απαραίτητο μόνο να κάνεις τα τζάμια αόρατα, αλλά να ξέρεις και ειδικά κόλπα.
7. Πυροσβέστες

Όσο εκπαιδευμένοι κι αν είναι, αντιμετωπίζουν καθημερινά τον κίνδυνο, με τις πιθανότητες τραυματισμού και θανάτου καυτές.
8. Ανθρακωρύχοι

Σε αυτή τη θανάσιμη βιομηχανία, κατά μέσο όρο 50 έως 60 ανθρακωρύχοι πεθαίνουν κάθε χρόνο πάνω στη δουλειά. Ως προληπτικό μέτρο φορούν αναπνευστικές συσκευές έκτακτης ανάγκης ανά πάσα στιγμή, προκειμένου να τους δώσει αρκετό χρόνο για να διαφύγουν σε περίπτωση καταστροφής. Εκτός από τις κατολισθήσεις και τις εκρήξεις, οι ανθρακωρύχοι αντιμετωπίζουν επίσης κινδύνους που δεν μπορούν να δουν, όπως το μονοξείδιο του άνθρακα και του μεθανίου.
9. Υλοτόμοι

Οι υλοτόμοι πρέπει να εργαστούν σε μεγάλα ύψη και ανώμαλο έδαφος με αλυσοπρίονα και μηχανές που είναι εξαιρετικά επικίνδυνες, ακόμη και όταν χρησιμοποιούνται σωστά. Το 2008, υπήρξαν 116 θάνατοι ανά 100.000 εργαζομένους.
 cosmo.gr
Share on Google Plus

About grizos gatos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

twitter

Πνευματικά δικαιώματα

Όποιος θεωρεί ότι θίγεται από κάποια δημοσίευση ή έχει δικαιώματα σε άρθρο ή φωτογραφία, παρακαλούμε πολύ να επικοινωνήσει μαζί μας, προς επίλυση του θέματος στο παρακάτω e-mail.
Ευχαριστούμε.

grizosgatos.blog@gmail.com