Εναλλακτική ενημέρωση

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Η Μελβούρνη προσφέρει την καλύτερη ποιότητα ζωής


Μελβούρνη
Την πρώτη θέση ανάμεσα σε 140 χώρες κατέκτησε η Μελβούρνη στην έρευνα του Economist Intelligence Unit για την πόλη που προσφέρει την καλύτερη ποιότητα ζωής στον κόσμο. Ωστόσο, σε ανάλογη παγκόσμια έρευνα, η πόλη της Αυστραλίας φαίνεται να είναι και η 8η ακριβότερη.





Όλες οι πόλεις που βρέθηκαν κάτω από το μικροσκόπιο του Economist Intelligence Unit βαθμολογήθηκαν από το 0 μέχρι το 100 πάνω σε 5 τομείς: σταθερότητα, σύστημα υγείας, κουλτούρα & περιβάλλον, εκπαίδευση και υποδομή. Ο μέσος όρος όλων αυτών των βαθμολογιών αποτελεί την τελική βαθμολογία της πόλης.

Από το 2006 μέχρι το 2011 την πρώτη θέση καταλάμβανε το Βανκούβερ. Φέτος όμως όχι απλά έπεσε από το θρόνο του, αλλά εξοστρακίστηκε μάλιστα στην 3η θέση με τη Μελβούρνη και τη Βιέννη να καταλαμβάνουν την 1η και δεύτερη θέση αντίστοιχα.


Σίδνεϊ

Το top 10 της λίστας έχει ως εξής:
1) Μελβούρνη (97,5)
2) Βιέννη (97,4)
3) Βανκούβερ (97,3)
4) Τορόντο (97,2)
5) Κάλγκαρι (96,6)
6) Σίδνεϊ (96,1)
7) Ελσίνκι (96)
8) Περθ (95,9)
9) Αδελαΐδα (95,9)
10) Όκλαντ (95,7)


Τόκιο

Πριν πάρετε όμως την απόφαση να μετακομίσετε μόνιμα στη Μελβούρνη σας ενημερώνουμε πως εκτός από την καλύτερη ποιότητα διαβίωσης, η πόλη βγήκε και η 8η ακριβότερη του κόσμου. Σήμερα το κόστος ζωής στη Μελβούρνη είναι 50% πιο πάνω από αυτό στη Νέα Υόρκη.
Το top 10 αυτής της λίστας έχει ως εξής:
1) Ζυρίχη
2) Τόκιο
3) Γενεύη
4) Οσάκα
5) Όσλο
6) Παρίσι
7) Σίδνεϊ
8) Μελβούρνη
9) Σιγκαπούρη
10) Φρανκφούρτη


Σιγκαπούρη

Σύμφωνα με την έρευνα αυτή, όλες οι ευρωπαϊκές πόλεις παρουσιάζουν σημαντική πτώση λόγω της οικονομικής κρίσης. Στοιχείο που επηρεάζει και την Ελλάδα, αφού τα μέτρα λιτότητας και οι κοινωνικές αναταραχές που αυτά έχουν προκαλέσει, συνέβαλλαν στο να πέσει φέτος η Αθήνα πολύ χαμηλά στη λίστα.

thea.gr 
Share on Google Plus

About grizos gatos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

twitter

Πνευματικά δικαιώματα

Όποιος θεωρεί ότι θίγεται από κάποια δημοσίευση ή έχει δικαιώματα σε άρθρο ή φωτογραφία, παρακαλούμε πολύ να επικοινωνήσει μαζί μας, προς επίλυση του θέματος στο παρακάτω e-mail.
Ευχαριστούμε.

grizosgatos.blog@gmail.com