Εναλλακτική ενημέρωση

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Γιατί μία χώρα δεν τυπώνει άπειρα χρήματα - χαρτονομίσματα;

Αναρωτηθήκατε ποτέ γιατί μία χώρα δεν τυπώνει μπόλικα χαρτονομίσματα ώστε να έχει και ο λαός μπόλικα χρήματα; Ας δούμε!
Δεν είναι πολύ εύλογη απορία; Γιατί μία χώρα που έχει οικονομικά προβλήματα, δεν τυπώνει κι άλλα χρήματα, ώστε να έχει να πληρώνει;

Γιατί δεν τυπώνει μπόλικο
χρήμα, να δώσει στους πολίτες της και να ζήσουν ζωή και κότα;

Δυστυχώς, αυτό δεν μπορεί να γίνει...

Χαρτονομίσματα και νομίσματα

χαρτονομίσματα - νομίσματαΚαμία χώρα δεν επιχειρεί να τυπώνει ακατάπαυστα νομίσματα - χαρτονομίσματα, εκτός αν θέλει να προκαλέσει υπερπληθωρισμό και να καταστρέψει την οικονομία της, όπως έκανε η Γερμανία τη δεκαετία του 1920!

Αν η κεντρική τράπεζα μιας κυβέρνησης τυπώσει νομίσματα και τα κυκλοφορήσει, με αυτό τον τρόπο θα υποτιμήσει το ίδιο της το νόμισμα, μειώνοντας την αγοραστική του δύναμη.

Με άλλα λόγια, ένα χαρτονόμισμα των 100 δολαρίων είναι απλά ένα τυπωμένο χαρτί.

Έτσι, βάσει απλής λογικής, γιατί κάποιος να το δει ως κάτι που έχει αξία και όχι ως ένα απλό κομμάτι χαρτί;

Με αυτή τη λογική, οι πλούσιοι που έχουν πολλά τέτοια, θα πρέπει να πληρώνουν παραπάνω για όλα αυτά τα χαρτονομίσματα, γιατί τα μεροκάματα και οι πρώτες ύλες που χρειάστηκαν για την κατασκευή όλων αυτών των χαρτονομισμάτων που διαθέτουν, κόστισαν παραπάνω χρήματα!

Λίγο μπερδεμένο ε;

Χρήματα και η σχέση τους με τον χρυσό

χρήματα και χρυσόςΕπί της ουσίας, με λίγα λόγια, αν διπλασιαστούν τα χρήματα μιας χώρας, η αγοραστική τους δύναμη πέφτει στο μισό και ο κόσμος χάνει "την πίστη του" σε αυτό το νόμισμα!

Γι’ αυτό παλιότερα οι χώρες κυκλοφορούσαν τόση ποσότητα χρήματος, όσα ήταν τα αποθέματα χρυσού που κατείχαν.

Αυτό σήμαινε πως για κάθε δολάριο που κυκλοφορούσε για παράδειγμα στην Αμερική, υπήρχε αντίστοιχα χρυσός αξίας ενός δολαρίου στις θυρίδες της κεντρικής τράπεζας.

Αυτή η ισορροπία χρημάτων - χρυσού ονομάζεται ο κανόνας του χρυσού.

Παρόλα αυτά, δεν χρησιμοποιείται πλέον αυτός ο κανόνας, γιατί οι καιροί αλλάζουν και τα "παιχνίδια" - προϊόντα στην αγορά του χρήματος, μεγαλώνουν και "εκσυγχρονίζονται"...

Σήμερα, με τις διεθνείς συναλλαγές νομίσματος, τις μετοχές και τα ομόλογα, η δύναμη της οικονομίας μιας χώρας και η κυβέρνησή της καθορίζει πόσο ισχυρό ή όχι, είναι το νόμισμά της.
Share on Google Plus

About grizos gatos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

1 σχόλια:

  1. ποιός είπε οτι ΔΕΝ τυπώνεται, δηλαδή το χρήμα πλέον τι νομίζετε οτι είναι εκτός απο αέρας κοπανιστός;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

twitter

Πνευματικά δικαιώματα

Όποιος θεωρεί ότι θίγεται από κάποια δημοσίευση ή έχει δικαιώματα σε άρθρο ή φωτογραφία, παρακαλούμε πολύ να επικοινωνήσει μαζί μας, προς επίλυση του θέματος στο παρακάτω e-mail.
Ευχαριστούμε.

grizosgatos.blog@gmail.com