Εναλλακτική ενημέρωση

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

8 ακραία τουριστικά αξιοθέατα

Το κλουβί του θανάτου – Αυστραλία
Κανείς δε θα τολμούσε να κολυμπήσει με κροκόδειλους του αλμυρού νερού χωρίς κάποια προστασία. Αλλά για όσους γενναίους θέλουν να βρεθούν πολύ κοντά σε κροκόδειλους, υπάρχει ένα τουριστικό αξιοθέατο της Αυστραλίας που προσφέρει την ευκαιρία για μια πολύ στενή επαφή με την ασφάλεια ενός ακρυλικού κλουβιού που ονομάζεται το «κλουβί του θανάτου».
Ένα κλουβί πάχους μόλις 4 εκατοστών, ένα ζευγάρι γυαλιά και ένα μαγιό, χωρίζουν τους τολμηρούς από τα σαγόνια του Choppa, ενός κροκόδειλου του αλμυρού νερού. Το κλουβί δεν έχει μπάρες, σε αντίθεση με τα κλουβιά που χρησιμοποιούνται σε καταδύσεις για καρχαρίες, για να μην μπορεί το τεράστιο ερπετό να γραπωθεί πάνω του, αλλά οι βαθιές γρατσουνιές από τα δόντια είναι ορατά στις πλευρές. Οι τουρίστες μπαίνουν στο κλουβί πριν τους κατεβάσουν στην φωλιά του Choppa, μένουν για 15 λεπτά μέσα και παρακολουθούν τον Choppa, ο οποίος έχει χάσει και τα δύο μπροστινά πόδια, σε μάχες με άλλους κροκόδειλους.


Άλμα από την άκρη του γκρεμού - Νορβηγία
Η Νορβηγία έχει πολύ όμορφα τοπία και μεταξύ αυτών και απόκρημνα βράχια όπου τα επισκέπτονται πολλοί και πηδούν από την κορυφή. Άτομα που αναζητούν τη συγκίνηση, φωτογράφοι, πεζοπόροι και ορειβάτες απολαμβάνουν τη μαγευτική θέα. Ανάμεσα σ’ αυτούς υπάρχουν και αυτοί που αναζητούν περισσότερο λίγη αδρεναλίνη.


Βόλτα με βάρκα στον Iguazu - Αργεντινή και Βραζιλία
Ψηλότεροι από τους καταρράκτες του Νιαγάρα και δύο φορές μεγαλύτεροι, οι καταρράκτες Iguazu είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά αξιοθέατα του κόσμου. 275 καταρράκτες υπάρχουν στα πάρκα της Αργεντινής και της Βραζιλίας αλλά το Devil's Throat (ο Λαιμός του Διαβόλου) είναι πραγματικά καταπληκτικός.
Με 15 δολάρια μπορεί κανείς να κάνει μια βόλτα στον καταρράκτη Iguazu και να βρεθεί ανάμεσα στις δύο χώρες.
Το 2011, δύο Αμερικανοί τουρίστες σκοτώθηκαν και 5 άνθρωποι τραυματίστηκαν όταν μία από τις βάρκες ανετράπη.


Περπάτημα στην άκρη του CN Tower Edge - Τορόντο, Καναδάς
Ο CN Tower κατέχει ένα παγκόσμιο ρεκόρ στο βιβλίο Γκίνες για το θέαμα που προσφέρει σε όποιον θέλει να περπατήσει στην άκρη του -ο υψηλότερος εξωτερικός περίπατος σε κτίριο. Όποιος το τολμήσει μπορεί να περπατήσει σε μια προεξοχή πλάτους 1,5 μέτρου, που περιβάλλει την κορυφή του πύργου.
Όποιος το τολμούν βγαίνουν σε ομάδες των 6 και είναι δεμένοι με έναν ιμάντα. Ο περίπατος άνοιξε για το κοινό την 1 Αυγούστου 2011.


Volcano Bungee - Χιλή
Το Bungee jumping είναι λίγο-πολύ γνωστό σε όλους μας. Αυτό που δεν έιναι γνωστό είναι το Bungee σε ηφαίστειο κοντά στην πόλη Pucón της Χιλής. Όποιος το επιχειρεί πετάει με ελικόπτερο πάνω από ένα ενεργό ηφαίστειο και μετά πηδάει στην καλντέρα! Βέβαια για να το κάνει κάποιος αυτό δεν χρειάζεται μόνο να είναι τολμηρός ή θεοπάλαβος αλλά και να διαθέτει και μια οικονομική ευχέρεια καθώς το πακέτο των 6 ημερών που περιλαμβάνει και το κοστίζει κάτι λιγότερο από 10.000 δολάρια!


El Caminito Del Rey Trekking - Ισπανία
Δεν είναι λίγοι αυτοί που ψάχνουν την αδρεναλίνη και πηγαίνουν στη νότια Ισπανία για να αντιμετωπίσουν το 110 χρόνων El Caminito Del Rey. Δεν χρειάζεται να είναι κάποιος έμπειρος ορειβάτης, καθώς το μόνο που απαιτείται είναι οι περιπατητές να είναι τουλάχιστον 12 χρονών και να μην πάσχουν από υψοφοβία. Η διαδρομή, γνωστή και ως ο Δρόμος του Βασιλιά, δημιουργήθηκε το 1905 για τους εργαζόμενους που ταξίδευαν μεταξύ δύο υδροηλεκτρικών σταθμών παραγωγής ενέργειας, αλλά έκλεισε το 2000 όταν έπεσαν δύο περιπατητές και σκοτώθηκαν.


Καγιάκ με φάλαινες - Αλάσκα
Άλλο το να απολαμβάνεις το καγιάκ σε έναν χείμαρρο και άλλο να κάνει κανείς καγιάκ με καρχαρίες και φάλαινες!
Ξεκίνησε από την Αλάσκα, όπου κωπηλάτες επιδεικνύονται σε φωτογραφίες πάνω σε καγιάκ με πανέμορφα φόντα και τις φάλαινες σε πρώτο πλάνο, αλλά αυτό το φαινόμενο αυξάνεται σε άλλα μέρη των ΗΠΑ και του κόσμου. Το τεράστιο μέγεθος και το βάρος τους καθιστούν αυτά τα ταξίδια πολύ επικίνδυνα.


Zorbing - Νέα Ζηλανδία
Ξεκίνησε στη Νέα Ζηλανδία και από τότε έχει εξαπλωθεί σε διάφορες χώρες. Όποιος επιλέξει να κάνει Zorbing κυλάει από έναν λόφο μέσα σε μια γιγαντιαία φουσκωτή μπάλα. Γίνεται συνήθως από πλαγιές, αλλά και από επίπεδη επιφάνεια, που επιτρέπει περισσότερο έλεγχο στον αναβάτη. Όπου λείπουν οι λόφοι έχουν κατασκευαστεί φουσκωτές, ξύλινες ή μεταλλικές ράμπες.

3otiko

Share on Google Plus

About grizos gatos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

twitter

Πνευματικά δικαιώματα

Όποιος θεωρεί ότι θίγεται από κάποια δημοσίευση ή έχει δικαιώματα σε άρθρο ή φωτογραφία, παρακαλούμε πολύ να επικοινωνήσει μαζί μας, προς επίλυση του θέματος στο παρακάτω e-mail.
Ευχαριστούμε.

grizosgatos.blog@gmail.com