Εναλλακτική ενημέρωση

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Tα 10 καλύτερα souvenirs για το 2012

Για να έχετε πάντα κάτι να σας θυμίζει τα ταξίδια που θα κάνετε τη φετινή χρονιά, σας προτείνουμε τα καλύτερα souvenirs για το 2012, που θα... αφήσουν ανεξίτηλα στη μνήμη σας συγκεκριμένα γεγονότα, όπως αναφέρονται στο www.cnngo.com.

Τα αναμνηστικά ταξιδιού, γνωστά ως souvenirs, δεν είναι και η πιο πρωτότυπη ιδέα του τουριστικού μάρκετινγκ. Κι όμως, οι περισσότεροι από εμάς, δεν παραλείπουμε να αγοράσουμε κάτι που να μας θυμίζει το ταξίδι μας σε ένα μέρος, ιδιαίτερα αν αυτό έχει «σημαδευτεί» από ένα συγκεκριμένο γεγονός.
Το 2012 βρίσκεται στην αρχή του και ήδη θα έχετε κάνει έναν πρώτο προγραμματισμό για τα ταξίδια σας μέσα στη χρονιά. Και για να έχετε πάντα κάτι να σας τα θυμίζει, σας προτείνουμε τα καλύτερα αναμνηστικά ταξιδιών για το 2012.
1. Συλλογή νομισμάτων από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου
Οι Ολυμπιακοί Αγώνες έχουν να κάνουν με το συναγωνισμό και την ευγενή άμιλλα, με εντυπωσιακά αγωνίσματα και ρεκόρ, αλλά και με λαμπρούς εορτασμούς στη διοργανώτρια πόλη.
Για να απαθανατίσετε κι εσείς το γεγονός αυτό, το Βασιλικό Νομισματοκοπείο έχει κυκλοφορήσει τη συλλογή νομισμάτων Αθλητισμός-Λονδίνο 2012, που διαθέτει 29 νομίσματα όλων των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών αγωνισμάτων.
«Τα νομίσματα είναι μέρος της καθημερινής μας ζωής,. Το να έχει κανείς μια σειρά νομισμάτων που έχουν σχεδιαστεί ειδικά για τον εορτασμό των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου το 2012 είναι μια τεράστια τιμή, που γίνεται ακόμη μεγαλύτερη από το γεγονός ότι τα έχουν σχεδιάσει μέλη του κοινού», λέει ο πρόεδρος του «Λονδίνο 2012», κ. Lord Coe.
Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2012 θα πραγματοποιηθούν από τις 27 Ιουλίου έως τις 12 Αυγούστου 2012 και οι Παραολυμπιακοί Αγώνες από τις 29 Αυγούστου έως τις 9 Σεπτεμβρίου. Και οι δύο εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στο Λονδίνο.
Τιμή: συλλογή 29 νομισμάτων, μαζί με το φάκελο και μενταγιόν, £ 89.50 ( www.royalmint.com ).
2. Μπλουζάκι για την έκλειψη ηλίου στην Αυστραλία
Φωτογραφία: www.astroadventures.net
Οι ολικές ηλιακές εκλείψεις είναι σπάνιες και κατά τη διάρκειά τους, ο δίσκος της σελήνης εφάπτεται εσωτερικά με τον ηλιακό δίσκο κρύβοντας κάθε ίχνος ηλιακού φωτός για μερικά λεπτά. Αυτό συμβαίνει διότι, στον ουράνιο θόλο, τα δύο σώματα φαίνεται πως έχουν το ίδιο ακριβώς μέγεθος. Πρόκειται για μία κοσμική σύμπτωση, αφού ο ήλιος βρίσκεται 400 φορές πιο μακριά από τη σελήνη, αλλά φαίνεται αντίστοιχα και 400 φορές μικρότερος.
Αν θέλετε να είστε από τους λίγους που θα θαυμάσουν αυτό το φαινόμενο, οργανώστε ένα ταξίδι στην Αυστραλία το Νοέμβριο του 2012 κα δείτε την έκλειψη. Για να την θυμάστε και μετά την επιστροφή σας, αγοράστε ένα όμορφο μπλουζάκι που θα αποδεικνύει ότι ταξιδέψατε μέχρι εκεί.
Μπορείτε να δείτε την έκλειψη από την παραλία Trinity Beach, στο North Queensland στις 14 Νοεμβρίου ( www.astroadventures.net ).
3. Ημερολόγιο Maya
Φωτογραφία: www.artemaya.com
Εν αναμονή της Ημέρας της Κρίσεως, στις 21 Δεκεμβρίου 2012, μια ομάδα Ιταλών έχει ήδη αρχίσει την ανοικοδόμηση ενός υπόγειου καταφυγίου. Στη Mayan Riviera, φυσικά! Δε θα περίμενε κανείς οι ιταλοί τουρίστες να βρουν κάποιο λιγότερο εντυπωσιακό μέρος.
Ακόμα κι αν εσείς δεν πιστεύετε στην αρχαία προφητεία των Maya για το τέλος του κόσμου, ένα ιδιαίτερο αναμνηστικό των θιασωτών της θα μπορούσε να είναι ένα πολύχρωμο ημερολόγιο για το 2012 (και το 2013) με 12 σελίδες έργων ζωγραφικής από καλλιτέχνες Μάγια, που κάνει την… αντίστροφη μέτρηση μέχρι τις 21 Δεκεμβρίου, πιο ευχάριστη!
Τιμή: 14,95 δολάρια ( www.artemaya.com ).
4. Σερβίτσιο για τη διαμαντένια επέτειο ( 60 χρόνια στο θρόνο) της Βασίλισσας Ελισάβετ
Φωτογραφία: www.royalcollectionshop.co.uk
Το 2012, η Βασίλισσα Ελισάβετ Β' γιορτάζει τα 60 της χρόνια στη βασιλεία. Προς τιμή της, έχει σχεδιαστεί ειδικά ένα σερβίτσιο από κινεζική πορσελάνη, που περιλαμβάνει ποτήρια, πιάτα, μια κούπα, ρολόι και μια κούπα σε περιορισμένη έκδοση.
Τιμές: £ 9.95-£ 175 ( www.royalcollectionshop.co.uk ).
5.Mπάλα ποδοσφαίρου Euro 2012
Φωτογραφία: www.shopadidas.com
Οι fans του ποδοσφαίρου θα εκτιμήσουν δεόντως την απόκτηση της μπάλας Adidas's Tango 12 πριν ή κατά τη διάρκεια των αγώνων του τρέχοντος έτους. Μπορείτε να αγοράσετε την επίσημη μπάλα των αγώνων του 2012 UEFA European Championship ηλεκτρονικά στο www.shopadidas.com για 30 δολάρια.
Η μπάλα θα χρησιμοποιηθεί για πρώτη φορά στον αγώνα μεταξύ Πολωνίας-Ελλάδας στη Βαρσοβία, στις 8 Ιουνίου. Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα UEFA 2012, θα διεξαχθεί στην Πολωνία και την Ουκρανία, από 8 Ιουνίου έως 1η Ιουλίου.
6. Αγαλματίδιο δράκου
Πολύ πιο ευοίωνο από τις χρονιές του Κουνελιού και του χοίρου, το σεληνιακό κινεζικό έτος 2012 του Δράκου, αξίζει να τιμηθεί δεόντως. Μάλιστα, τα Ηνωμένα Έθνη έχουν αναγνωρίσει το 2012 ως το Διεθνές Έτος των Συνεργασιών ( http://social.un.org/coopsyear ).
Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για να γιορτάσετε κι εσείς αυτή τη χρονιά, αγοράζοντας ένα μικρό αγαλματίδιο δράκου για να τιμήσετε το νέος έτος από τις 23 Ιανουαρίου, στολίζοντας μια γωνιά του σπιτιού σας.
7. Μασκότ Expo 2012, Νότια Κορέα
Φωτογραφία: http://eng.expo2012.kr
Και ποιος δε θα συμπαθήσει τις μασκότ Yeony και Suny, τους επίσημους, λούτρινους πρεσβευτές της Expo Κορέας το 2012 ( http://eng.expo2012.kr/main.html ); Με ονόματα που προέρχονται από την πόλη φιλοξενίας Yeosu (που σημαίνει «όμορφο νερό»), οι μασκότ δημιουργήθηκαν για να συμβαδίζουν με το θέμα της έκθεσης (Ο ωκεανός και η ακτή διαβίωσης).
Η μπλε Yeony, αντιπροσωπεύει τα βαθιά νερά των ωκεανών του πλανήτη και τους απεριόριστους φυσικούς πόρους και η γλυκιά Suny, όλους τους ζωντανούς οργανισμούς των ωκεανών και της στεριάς. Η Expo 2012, διοργανώνεται στη Νότια Κορέα, από τις 12 Μαΐου έως τις 12 Αυγούστου 2012.
8. Επετειακή έκδοση σέλας Calgary Stampede
Φωτογραφία: http://calgarystampede.com
Το ότι δεν έχετε άλογο ή δεν ξέρετε να ιππεύετε, δε σημαίνει ότι δεν ξέρετε και από τέχνη.
Για τον εορτασμό της εκατονταετηρίδας του Calgary Stampede το 2012 στην Αλμπέρτα του Καναδά, η γνωστή εταιρεία δημιουργίας σελών, Vic Bennett διαθέτει προς πώληση, όμορφες σέλες σε περιορισμένη έκδοση. Το Calgary Stampede θα πραγματοποιηθεί από τις 6 έως τις 15 Ιουλίου στο Calgary ( http://calgarystampede.com ).
9. Καπέλο τζόκεϊ Daytona 500
Φωτογραφία: www.daytonaracingsouvenirshobbies.com
Αν σας αρέσει η οδήγηση και οι αγώνες αυτοκινήτων, τότε σίγουρα θα εκτιμήσετε αυτό το αναμνηστικό από τον διάσημο αγώνα Daytona 500, που είναι γνωστός ως «ο μεγάλος αμερικανικός αγώνας».
Οι οπαδοί του Daytona μπορούν να επιλέξουν από τρία διαφορετικά σχέδια καπέλων για 18-25 δολάρια ( www.daytonaracingsouvenirshobbies.com/2012Daytona500.html ). Ο αγώνας Daytona 500 θα πραγματοποιηθεί στο Daytona Beach της Φλόριντα, στις 26 Φεβρουαρίου.
10. Κονκάρδες και προεκλογικό υλικό από την αμερικανική προεδρική εκστρατεία
Φωτογραφία: http://irregulartimes.com/election2012shop.html
Αν ταξιδέψετε στις ΗΠΑ φέτος, σίγουρα θα εντυπωσιαστείτε από την κάλυψη από τον Τύπο και τις συζητήσεις σχετικά με τις προεδρικές εκλογές του 2012 μεταξύ του Δημοκρατικού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα και του υποψηφίου των Ρεπουμπλικάνων.
Αν μάλιστα θέλετε να θυμάστε για πάντα αυτή την προεκλογική εκστρατεία, φροντίστε να πάρετε δείγματα από το προεκλογικό υλικό που θα διαθέτει οποιοδήποτε γραφείο κόμματος ή κονκάρδες, μαγνήτες και αυτοκόλλητα από την ιστοσελίδα http://irregulartimes.com/election2012shop.html .
Οι αμερικανικές προεδρικές εκλογές θα διεξαχθούν στις 6 Νοεμβρίου.
clickatlife.gr
Share on Google Plus

About grizos gatos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

twitter

Πνευματικά δικαιώματα

Όποιος θεωρεί ότι θίγεται από κάποια δημοσίευση ή έχει δικαιώματα σε άρθρο ή φωτογραφία, παρακαλούμε πολύ να επικοινωνήσει μαζί μας, προς επίλυση του θέματος στο παρακάτω e-mail.
Ευχαριστούμε.

grizosgatos.blog@gmail.com