Ο χυμός του λεμονιού είναι το ισχυρότερο οξύ που διαθέτουμε στην κουζίνα και μπορεί να κάνει ανυπόφορη τη ζωή για τα βακτήρια.
Χρήσεις:
1. Απολυμαίνει τη σανίδα κοπής. Τρίψτε με μια φέτα λεμόνι τη σανίδα κοπής, κουνώνοντας το μαντίλι σε κάθε ζωντανό οργανισμό που νόμισε ότι θα μπορούσε να … σερφάρει στη σανίδα σας!
2. Λεμόνι το κοσμητικόν! Γεμίστε ένα γυάλινο μπολ με λεμόνια ή διακοσμήστε το περβάζι του παραθύρου με μια σειρά από λεμόνια. Δεν είναι υπέροχο;
3. Μαλακώνει και γλυκαίνει το λαιμό. Κόψτε ένα λεμόνι στα δύο και τοποθετήστε το ένα κομμάτι πάνω από τη φωτιά ή στο μάτι της κουζίνας μέχρι η φλούδα να γίνει καφέ. Στύψτε το λεμόνι (αφού κρυώσει λίγο φυσικά) και προσθέστε μια κουταλιά μέλι. Πιείτε μη λουστείτε.
4. Γυαλίζει το εσωτερικό από χάλκινα σκεύη. Ραντίστε το σκεύος με λεμόνι και αλάτι με μετά τρίψτε. Στη συνέχεια φορέστε τα γυαλιά ηλίου σας γιατί το αποτέλεσμα θα είναι πολύ λαμπερό!
5. Το λευκό που ξεχωρίζει. Προσθέστε μισό φλιτζάνι χυμό λεμονιού στον κύκλο πλύσης των ασπρορούχων σας και δεν θα πιστεύετε στα μάτια σας.
6. Beauty βοηθός! Το λεμόνι λευκαίνει τα νύχια. Τρίψτε την επιφάνεια των νυχιών σας και τα χέρια σας θα γίνουν ομορφότερα.
7. Εξαφανίζει λεκέδες από τσάι. Διαλύστε χυμό λεμονιού σε ίση ποσότητα νερού. Με ένα q-tip ή μία σύριγγα στοχεύστε στο λεκέ από τσάι που κοσμεί το ρούχο σας. Ξεβγάλτε με άφθονο κρύο νερό και ο λεκές θα είναι παρελθόν.
8. Μια σταγόνα φρεσκάδας. Κάποια φαγητά δείχνουν ότι έμειναν αρκετή ώρα στο πιάτο πριν σερβιριστούν. Λίγες σταγόνες λεμονιού στο κομμένο μήλο ή στο αχλάδι τα κάνει καινούργια.
jenny.gr
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.