Εναλλακτική ενημέρωση

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Τα πιο περίεργα ασιατικά φαγητά

Σας παρουσιάζουμε τις πιο «ψαγμένες» και απροσδόκητες γαστρονομικές επιλογές της Ασιατικής κουζίνας…

Η Ασία, εκτός από μεγάλους πολιτισμούς έχει αναπτύξει και μια ιδιαίτερη κουζίνα. Αν και αρκετές από τις ασιατικές λιχουδιές είναι σχετικά «κοντά» στις ευρωπαϊκές γεύσεις, όπως η ψητή πάπια, αρκετά από τα πιο παραδοσιακά φαγητά ασιατικών χωρών φαντάζουν ακόμα ξένα. Βέβαια, εάν έχει καταφέρει το ωμό ψάρι να γίνει trendy στην Ευρώπη, γιατί όχι και τα έμβρυα πάπιας;
Φρέσκο... σάπιο λάχανο (Kimchi)
Το kimchi είναι ένα παραδοσιακό κορεάτικο συνοδευτικό, το οποίο όμως μπορεί να το συναντήσετε και σε άλλες ασιατικές κουζίνες. Φτιάχνεται από λαχανικά και έχει μια πικάντικη γεύση. Γιατί όμως βρίσκεται κάτι τέτοιο στην συγκεκριμένη λίστα; Γιατί το kimchi στην ουσία πρόκειται για σάπιο λάχανο!
Noodles… σοκολάτας!
Τα noodles ασφαλώς και θα τα γνωρίζεται, ως τα ζυμαρικά σήμα κατατεθέν της ασιατικής κουζίνας. Συνήθως σερβίρονται με λαχανικά και κρέας ή ψαρικά, αλλά τώρα υπάρχουν και με… σοκολάτα! Τα noodles της Lotte είναι κυριολεκτικά μια μερίδα noodles με σοκολάτα.
Σούσι με αυγοτάραχο και αυγά ορτυκιού
Μπορεί να έχετε φάει ορτύκια σε κάποιο γκουρμέ εστιατόριο και πιθανόν να έχετε δοκιμάσει αυγά άλλων πτηνών, πέραν της κότας. Πώς σας φαίνεται ο συνδυασμός ωμού αυγού ορτυκιού, τυλιγμένο σε φύκια και σερβιρισμένο πάνω σε αυγοτάραχο; Δύσκολα θα το έχετε δοκιμάσει, γιατί δεν θα το δείτε στο μενού κανενός εστιατορίου στην Ιαπωνία, εκτός εάν είστε «γνώστης».
Φωλιά-σούπα
Η κινέζικη σούπα έχει σαν βάση της τις φωλιές των πουλιών swiftlet. Τα συγκεκριμένα πτηνά φτιάχνουν τις φωλιές τους σε πλαγιές βουνών και σπηλιές από… σάλιο. Αν έχετε απορία τι γεύση έχουν, η απάντηση είναι σχεδόν καμία, αφού οι φωλιές χρησιμοποιούνται περισσότερο για να δώσουν υφή στη συγκεκριμένη σούπα, παρά γεύση!
Ο βασιλιάς των φρούτων
Το Durian είναι ο λεγόμενος «βασιλιάς των φρούτων» στην Ασία και όχι χωρίς λόγο. Το αγκαθωτό εξωτερικό του φρούτου προϊδεάζει για το τι κρύβεται μέσα. Το ντούριαν έχει μια χαρακτηριστική μυρωδιά η οποία είναι τόσο έντονη, ώστε να μην επιτρέπεται σε δημόσιους χώρους και ξενοδοχεία. Η μυρωδιά έχει παρομοιαστεί με αυτή ενός υπονόμου.
Θαλασσινά «αγγουράκια»
Τα συγκεκριμένα θαλασσινά είναι μεζές στην Ιαπωνία, την Κίνα και τις Φιλιππίνες για πολλούς αιώνες. Αφού τα συλλέξουν από την θάλασσα τα ξεραίνουν για να διατηρηθούν και ύστερα τα βράζουν και μουλιάζουν για αρκετές μέρες. Επειδή δεν έχουν ιδιαίτερη γεύση, είτε αποξηραμένα, είτε φρέσκα, τα πρωτόγονα θαλασσινά χρησιμοποιούνται σαν βάση σε αρκετές σούπες.
Έμβρυο πάπιας!
Μπορεί να έχετε φάει φουα γκρα και πάπια Πεκίνου, αλλά έχετε φάει έμβρυο πάπιας; Τα αυγά τοποθετούνται σε θερμοκοιτίδες, έτσι ώστε να αναπτυχθεί το έμβρυο μέχρι να βγάλει φτερά και πούπουλα. Τότε σερβίρεται ολόκληρο το αυγό, με το σχεδόν ώριμο έμβρυο, σαν μεζές. Θα το βρείτε σε πλανόδιους στο Βιετνάμ και τις Φιλιππίνες με την ονομασία «μπαλούτ».
Αυγά… εκατό ετών!
Οι Κινέζοι επινόησαν μια μέθοδο διατήρησης αυγών με ένα μίγμα πυλού. Το αποτέλεσμα όμως αυτής της επεξεργασίας είναι ο κρόκος του αυγού να παίρνει μαύρο χρώμα, το οποίο υποτίθεται ότι ενισχύει την γεύση του ασπραδιού, που έχει γίνει διαφανές και παχύρευστο. Πώς προτιμάτε λοιπόν τα αυγά σας, τηγανητά, ψητά ή βραστά;
«Βρώμικο» τόφου
Το τοφού είναι ιδιαίτερα αγαπητό στις ασιατικές χώρες και χρησιμοποιείται σε μια ευρεία γκάμα φαγητών. Αναμφίβολα όμως ξεχωρίζει το «βρώμικο» τόφου, το οποίο είναι δημοφιλές στην Ταϊβάν, Κίνα και Ινδονησία. Λέγεται «βρωμερό» για τον απλούστατο λόγο ότι μυρίζει άσχημα. Τόσο άσχημα μάλιστα που ακόμα και στην Ταϊβάν, όπου αποτελεί βάση της τοπικής κουζίνας, δεν είναι απόλυτα πεπεισμένοι για τις χάρες του.
clickatlife.gr 
Share on Google Plus

About grizos gatos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

twitter

Πνευματικά δικαιώματα

Όποιος θεωρεί ότι θίγεται από κάποια δημοσίευση ή έχει δικαιώματα σε άρθρο ή φωτογραφία, παρακαλούμε πολύ να επικοινωνήσει μαζί μας, προς επίλυση του θέματος στο παρακάτω e-mail.
Ευχαριστούμε.

grizosgatos.blog@gmail.com