Εναλλακτική ενημέρωση

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Φτιάξτε καλλυντικά από φρούτα

Ανάμεσα στα φρούτα που καταναλώνουμε συχνά, υπάρχουν αρκετά που παρουσιάζουν κοσμητολογικό ενδιαφέρον.

Μπορείτε με αυτά να παρασκευάσετε μάσκες, γαλακτώματα και λοσιόν και να περιποιηθείτε την επιδερμίδα σας με φυσικά συστατικά. Διάβασα στο περιοδικό Les nouvelles esthetiques spa αυτές τις συνταγές και τις μοιράζομαι μαζί σας. Όποιος ή όποια αποφασίσει να τις δοκιμάσει ας αφήσει τα σχόλιά του!
ΑΜΥΓΔΑΛΟ
Και οι δύο ποικιλίες αμυγδάλων, το γλυκό αμύγδαλο και το πικραμύγδαλο, χρησιμοποιούνται στην κοσμητολογία. Από το γλυκό αμύγδαλο παράγεται ένα ιδιαίτερα μαλακτικό λάδι, το οποίο χρησιμοποιείται ως βάση σε πολλά καλλυντικά προϊόντα. Ο πολτός του πικραμύγδαλου, που χρησιμοποιείται και στην παρασκευή σαπουνιών, θεωρείται ιδανικός για την αντιμετώπιση του εκζέματος των χεριών. Επιπλέον, συνίσταται στην αντιμετώπιση των κηλίδων και των εφηλίδων, και ως ήπιο αποσμητικό για τις μασχάλες και τα πόδια.
Γαλάκτωμα από γλυκά αμύγδαλα: Θεωρείται ιδανικό στο να προσφέρει λάμψη και απαλότητα στο δέρμα. Η προετοιμασία του είναι πολύ απλή: βουτήξτε 100 γραμμάρια αμύγδαλα σε χλιαρό νερό, ώστε να φύγει η φλούδα τους, πολτοποιήστε τα με λίγο κρύο νερό, ετοιμάστε ένα ζαχαρώδες διάλυμα (100 γραμμάρια ζάχαρης για 1 λίτρο νερό), προσθέστε τον πολτό των αμυγδάλων, ανακατέψτε καλά το μείγμα, αφήστε το για μία ώρα και φιλτράρετέ το. Αυτό το γαλάκτωμα μπορείτε να το χρησιμοποιείτε καθημερινά.
ΑΝΑΝΑΣ
Ο ανανάς είναι γνωστός για τη στυπτική του δράση και ενδείκνυται για τα λιπαρά και θαμπά δέρματα με διεσταλμένους πόρους.
Μάσκα: Χρησιμοποιήστε τον πολτό του ανανά ως μάσκα προσώπου, για δεκαπέντε λεπτά, δύο φορές την εβδομάδα.
ΑΒΟΚΑΝΤΟ
Ο πολτός του έχει αντιρυτιδικές, καταπραϋντικές, επουλωτικές και ενυδατικές ιδιότητες, και ενδείκνυται για τα ξηρά δέρματα.
Μάσκα: Ο πολτός εφαρμόζεται ως μάσκα, δύο έως τρεις φορές την εβδομάδα, για μισή ώρα. Η καλλυντική χρήση του έλαιου του αβοκάντου είναι γνωστή από την αρχαιότητα. Αυτό οφείλεται στο ότι δεν σαπωνοποιείται, γι’ αυτό και εξακολουθεί να χρησιμοποιείται ιδιαίτερα στην κοσμητολογία, ως βάση για τη δημιουργία καλλυντικών προϊόντων.
ΛΕΜΟΝΙ
Τονωτικός, στυπτικός και απολεπιστικός, ο χυμός του λεμονιού ενδείκνυται για τα λιπαρά δέρματα με διεσταλμένους πόρους, καθώς και για την αντιμετώπιση του επιχείλιου έρπητα. Ως ισορροπιστής των τριχοειδών αγγείων, απαλύνει την ερυθρότητα της επιδερμίδας. Επίσης, αποχρωματίζει τα χέρια από τις κηλίδες και συγχρόνως τα μαλακώνει και ενισχύει τα νύχια. Ο χυμός του λεμονιού, σκέτος ή διαλυμένος σε μεταλλικό νερό ή ροδόνερο, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως λοσιόν για την καθημερινή φροντίδα του δέρματος. Η χρήση του στα μαλλιά βοηθά στην ελαστικότητα και τη λάμψη της τρίχας.
Επίσης, ένας φυσικός τρόπος λεύκανσης των δοντιών είναι το τρίψιμο με φλούδα λεμονιού.
Μάσκα: Χτυπήστε ένα ασπράδι αβγού μέχρι να σφίξει, προσθέστε χυμό λεμονιού και ανακατέψτε καλά, απλώστε το στο πρόσωπο και αφήστε να δράσει για δέκα λεπτά, μία φορά την εβδομάδα.
ΚΥΔΩΝΙ
Από τους σπόρους του «χρυσού μήλου» μπορούμε να παρασκευάσουμε μια μαλακτική και καταπραϋντική λοσιόν, η οποία βοηθά στη θεραπεία των ξηρών μαλλιών. Μουλιάζουμε 50 γραμμάρια κουκούτσια σε ένα λίτρο κρύο νερό, για τρεις μέρες, κατόπιν φιλτράρουμε και απλώνουμε τη λοσιόν μετά το λούσιμο, κάνοντας μασάζ. Την αφήνουμε να δράσει μερικά λεπτά και την ξεβγάζουμε. Αυτή η θεραπεία πρέπει να εφαρμόζεται μία φορά την εβδομάδα, για δύο μήνες. Την ίδια λοσιόν μπορούμε επίσης να χρησιμοποιήσουμε για τον καθαρισμό των ξηρών, ερεθισμένων δερμάτων, καθώς και ως κομπρέσα πάνω σε σκασμένα χείλη. Για να αποσυμφορήσετε τα βλέφαρα και να ξεκουράσετε τα μάτια, μπορείτε να τοποθετήσετε πάνω τους φέτες από φρέσκο κυδώνι.
ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ
Σε εξωτερική χρήση, η καταπραϋντική και στυπτική ιδιότητα του πορτοκαλιού βοηθά στη σύσφιγξη της λιπαρής επιδερμίδας και των διεσταλμένων πόρων.
Μάσκα: Απλώστε πάνω στο πρόσωπο τον τριμμένο πολτό ή τις λεπτές φέτες του πορτοκαλιού και αφήστε να δράσει για μισή ώρα. Εφαρμόστε τη θεραπεία δύο φορές την εβδομάδα.
Λοσιόν: Το αφέψημα των λουλουδιών και των φύλλων της πορτοκαλιάς (20 γραμμάρια για ένα λίτρο νερό) έχει στην επιδερμίδα τα αποτελέσματα ενός εξαιρετικού καταπραϋντικού. Παρασκευάζουμε μία το ίδιο καλή στυπτική λοσιόν, αναμειγνύοντας 2/3 φιλτραρισμένο χυμό πορτοκαλιού με 1/3 ροδόνερο. Και οι δύο φόρμουλες μπορούν να χρησιμοποιηθούν καθημερινά για τον καθαρισμό της επιδερμίδας.
ΜΗΛΟ
Ο χυμός του μήλου, που χρησιμοποιείται και σε καλλυντικά υψηλής ποιότητας, πρέπει να προετοιμάζεται ακριβώς πριν από τη χρήση. Έχοντας αδιαμφισβήτητα αποτελεσματική δράση στη σύσφιγξη των ιστών, ενδείκνυται για την αντιμετώπιση των ρυτίδων, για τη βελτίωση των γραμμών έκφρασης του προσώπου και για τη σύσφιγξη του λαιμού και του στήθους. Κάντε τοπική χρήση στα σημεία που χρειάζονται θεραπεία, δύο φορές την ημέρα (πρωί και βράδυ). Για να ολοκληρωθεί η θεραπεία, εφαρμόστε μία φορά την εβδομάδα, για είκοσι λεπτά, μια μάσκα που παρασκευάζεται από λιωμένα μήλα, τα οποία προηγουμένως έχουν μουλιάσει για αρκετή ώρα μέσα σε γάλα.
ΔΑΜΑΣΚΗΝΟ
Στυπτικό και αναζωογονητικό, το κόκκινο δαμάσκηνο ενδείκνυται για τα λιπαρά δέρματα με διεσταλμένους πόρους.
Μάσκα: Σε πέντε ή έξι πολτοποιημένα δαμάσκηνα προσθέστε μερικές σταγόνες αμυγδαλέλαιου. Απλώστε τον πολτό στην επιδερμίδα και αφήστε τον να δράσει είκοσι λεπτά, και κατόπιν καθαρίστε με ροδόνερο ή με αποσταγμένο νερό.

Το μυστικό

Στην παρασκευή των συνταγών θα πρέπει να χρησιμοποιούνται ώριμα φρούτα, τα οποία να πλένονται προσεχτικά. Τις μάσκες από φρέσκα φρούτα προτιμήστε να τις εφαρμόζετε πάνω από γάζα, και αν μπορείτε, παραμείνετε ξαπλωμένοι καθ’ όλη τη διάρκεια της εφαρμογής. Πριν από κάθε εφαρμογή, είναι απαραίτητο να καθαρίζετε το πρόσωπό σας με ένα γαλάκτωμα ντεμακιγιάζ. Το ξέβγαλμα μπορεί να γίνει με ροδόνερο, με μεταλλικό νερό ή αποσταγμένο. Μετά το ξέβγαλμα, η εφαρμογή μιας λοσιόν με δημητριακά (με βάση το λάδι των σπόρων του σιταριού και εκχύλισμα βρώμης), πλούσια σε βιταμίνες, θρεπτική, με μεταλλικά στοιχεία και καταπραϋντική, είναι εξαιρετικός τρόπος να ολοκληρώσετε μια θεραπεία με μάσκες από φρούτα.
omorfamystika.gr
Share on Google Plus

About grizos gatos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

twitter

Πνευματικά δικαιώματα

Όποιος θεωρεί ότι θίγεται από κάποια δημοσίευση ή έχει δικαιώματα σε άρθρο ή φωτογραφία, παρακαλούμε πολύ να επικοινωνήσει μαζί μας, προς επίλυση του θέματος στο παρακάτω e-mail.
Ευχαριστούμε.

grizosgatos.blog@gmail.com