Εναλλακτική ενημέρωση

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Ο Καζαμίας του 2012...ένα ξεκαρδιστικό άρθρο...

Ο Καζαμίας του 2012 μέσω του "Κτήνους των Εορτών" και της ιδιαίτερης ματιάς του Βαγγέλη Χαρισόπουλου
Ο Βαγγέλης Χαρισόπουλος γράφει τον Καζαμία του 2012 μέσω του "Κτήνους των Εορτών" και αναλύει με τον τρόπο του ό,τι θα συμβεί την φετινή χρονιά.
ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ
Η χρονιά ξεκινάει απροσδόκητα, καθώς το πρώτο πλοίο που φτάνει στον Πειραιά είναι η θαλαμηγός του Πρίγκηπα Αλ Σαούντ, ο οποίος αποβιβάζεται ντυμένος με την παραδοσιακή κελεμπία και με το «καλημέρα», ή μάλλον με το «καλή χρονιά», ζητάει όχι τον Παναθηναϊκό, αλλά τον Ολυμπιακό, έτσι, για να τη σπάσει στον Τσάκα.
Η Πριγκίπισσα Νούρα, που έχει ήδη έρθει καταλύσει στην πλατεία Συντάγματος, σε σκηνή, όπως έκανε ο Καντάφι, ξεκινά άθελά της ένα νέο κίνημα αγανακτισμένων, που μουντζώνουν προς την ΛεωφόροΑλεξάνδρας και φωνάζουν «Τζίγγερ Πούλα».

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ

Ο ΠΑΟΚ χάνει 3-0 από την Ουντινέζε, αλλά ο διαιτητής γράφει στο φύλλο αγώνος ότι νικητής είναι ο ΠΑΟΚ, καθώς λόγω ομοιότητας στα χρώματα της φανέλας μπερδεύει τις δύο ομάδες.
Οι εκλογές που επρόκειτο να διεξαχθούν στις 19 Φεβρουαρίου, αναβάλλονται, διότι συμπίπτουν με την Κυριακή του Καρναβαλιού, και αποφασίζεται να γίνουν στις 4 Οκτωβρίου, Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων.
Αμέσως παραιτείται ο Λουκάς Παπαδήμος, διότι του κάνουν πρόταση να γίνει πρωθυπουργός στην Ουγκάντα. «Ελλάδα γίναμε» γράφουν οι εφημερίδες της Ουγκάντας.
Συγκαλείται σύσκεψη στο Προεδρικό Μέγαρο για να αποφασιστεί ποιος θα είναι ο επόμενος μεταβατικός πρωθυπουργός, αλλά πριν αρχίσει η σύσκεψη, αποχωρεί ο Γιώργος Καρατζαφέρης, διότι διαπιστώνει ότι ο Παπούλιας δεν τον κέρασε γλυκό κυδώνι, όπως έκανε με Παπανδρέου-Σαμαρά.
ΜΑΡΤΙΟΣ
Το κίνημα αγανακτισμένων της Πριγκίπισσας Νούρα στο Σύνταγμα έχει τεράστια απήχηση. Στην Αθήνα καταφθάνουν χιλιάδες σαουδάραβες με τις παραδοσιακές κελεμπίες και προσκυνούν, όχι προς την Ανατολή, στη Μέκκα, όπου βρίσκεται η Ιερή Πέτρα του Μωάμεθ, αλλά προς τον χώρο όπου θα χτιστεί το νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού. Επειδή όμως αυτός δεν έχει αποφασιστεί, ο καθένας σκύβει όπου να’ναι. Τα ΜΑΤ τους συλλαμβάνουν, διότι τους περνάνε για κουκουλοφόρους.
Η ΑΕΚ κάνει σερί δέκα στις δέκα νίκες και περνάει Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό με 14 πόντους. Ο Κωστένογλου πηγαίνει στη Μονή Εσφιγμένου του Αγίου Όρους για να ανάψει μια λαμπάδα ίσα με το μπόι του, όπως είχε τάξει, αλλά με το που φεύγει, ο Αδαμίδης δίνει τη θέση του στον Άγγελο Αναστασιάδη που είχε κάνει τάμα στην ίδια Μονή για να πάρει τη θέση του Κωστένογλου.
ΑΠΡΙΛΙΟΣ
Η πορεία του ΠΑΟΚ στο Γιουρόπα Ληγκ συνεχίζεται ακάθεκτη. Στα ημιτελικά κληρώνεται με την Γιουβέντους, όπου και εκεί προκρίνεται από λάθος του διαιτητή που περνά την ιταλική ομάδα για τον ΠΑΟΚ λόγω ίδιων χρωμάτων, και κατοχυρώνει το ματς υπέρ των σαλονικιών με 3-1 και 1-2.
Μετά από μια ολονύχτια συνεδρίαση, οι πολιτικοί αρχηγοί συμφωνούν να διορίσουν πρωθυπουργό τον Ηλία Ψινάκη, αφου πληροί όλες τις προϋποθέσεις που είχε και ο Παπαδήμος. Γνώσεις οικονομικών, επιτυχημένος επαγγελματικά, και αναγνωρισμένος στο εξωτερικό.
Στο πρώτο του διάγγελμα προς τον ελληνικό λαό, ο Πρωθυπουργός Ψινάκης σοκάρει τα κόμματα και την Ευρώπη, ανακοινώνοντας από μπαλκόνι στο Γκάζι ότι θα κάψει τη Βουλή και θα επιβάλει στρατιωτικό νόμο, σύμφωνα με τον οποίο οι άντρες θα κυκλοφορούν μόνο μετά τη δύση του ηλίου, ντυμένοι ώς αστυνομικοί της Νέας Υόρκης.
Αμέσως μετά το διάγγελμα, η Άνγκελα Μέρκελ παθαίνει εγκεφαλικό και οδηγείται σε νοσοκομείο του Βερολίνου, όπου ο εφημερεύων γιατρός είναι Έλληνας δευτερης γενιάς Μετά από πολύωρη μάχη με τον γιατρό, οι αστυνομικοί καταφέρνουν να την αποσπάσουν απο τα χέρια του και να τη σώσουν.
ΜΑΙΟΣ
Μετά τον ερχομό του Αναστασιάδη στο Δικέφαλο, ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός έχουν καλύψει την διαφορά που τους χώριζε από την ΑΕΚ. Ο Αδαμίδης απολύει τον μακεδόνα τεχνικό και τον αντικαθιστά με τον πατέρα Τιμόθεο Κιλίφη, που είναι και ΑΕΚτζής και θεοσεβούμενος. Οι άλλες δύο ομάδες αντιλαμβάνονται την «επίθεση φιλίας» των κιτρινόμαυρων προς τον Θεό, και απαντούν με παρόμοιες κινήσεις.
Ο Ολυμπιακός προσλαμβάνει στον πάγκο τον Παπα-Τσάκαλο, και ο Παναθηναϊκός, με μία κίνηση-ματ, αποφυλακίζει από τον Κορυδαλλό τον Ηγούμενο Εφραίμ και τον στέλνει αμέσως Παιανία.
Στην τελευταία αγωνιστική όμως, όλοι τους βρίσκονται προ εκπλήξεως, αφού χάνουν και οι τρεις, και κερδίζει το πρωτάθλημα ο ΠΑΟΚ, διότι ο Βιεϊρίνια έχει πουλήσει την ψυχή του στο διάβολο. Τον τίτλο απονέμει μέσα στην Τούμπα ο ίδιος ο Έξαποδώ.

ΙΟΥΝΙΟΣ

Η πρεμιέρα της Ελλάδας στο Euro σημαδεύεται από σοβαρότατα επεισόδια μεταξύ γυναικών οπαδών της Πολωνίας και ελλήνων φιλάθλων. Στο νοσοκομείο μεταφέρονται με οργασμικό σοκ 13 πολωνέζες και 20 έλληνες χούλιγκαν. Το ματς διακόπτεται στο 69’ και ενώ το σκορ ήταν 1-0 ήταν υπέρ της Ελλάδας. Όμως ούτε τα επόμενα ματς της Ελλάδας με Τσεχία και Ρωσία ολοκληρώνονται, για παρόμοιους λόγους, και η χώρα μας τερματίζει πρώτη στον όμιλό της με 3/3 νίκες.
Το μπαράζ νικών συνεχίζεται και στις επόμενες φάσεις, και στον τελικό αντιμετωπίζουμε τη Γερμανία, ματς που λήγει χωρίς νικητή. Το ίδιο και η παράταση, ενώ στα πέναλτυ, κερδίζουμε 19-18 με νικητήριο σουτ από τον Φερνάντο Σάντος, που βάζει γκολ με σκαρπίνι, αφού δεν υπήρχαν πλέον παίκτες να χτυπήσουν τα πέναλτυ. Όμως, με ανατροπή της τελευταίας στιγμής, ο Μισέλ Πλατινί και η ΟΥΕΦΑ αποφασίζουν να απονείμουν το Euro στην Πορτογαλία, από την οποία κατάγεται ο Σάντος.

ΙΟΥΛΙΟΣ

Ο πρωθυπουργός Ηλίας Ψινάκης ανατρέπεται με νέο στρατιωτικό πραξικόπημα που έχει ως επικεφαλής τους υπόλοιπους Fab Five, που εγκαθιστούν ως πρωθυπουργό-μαριονέτα τον Γιάννη Φλωρινιώτη, που στην ορκωμοσία του, ρωτάει τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, «Πειράζει που είμαι μεγάλη πρωθυπουργάρα; Πειράζει;» ενώ ο προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας απαντά: «Όχι, δεν πειράζει»
Το μεγάλο μπαμ στις μεταγραφές κάνει ο Ολυμπιακός που φέρνει στο λιμάνι τον Λιονέλ Μέσι, τρίτο ξάδελφο και συνωνόματο του Μέσι της Μπαρσελόνα. Απαντά την επόμενη ημέρα ο Παναθηναϊκός, αποκτώντας τον αυθεντικό Ντέηβιντ Μπέκαμ, που θέτει ως όρο στο νέο του συμβόλαιο, να παρουσιάζει τις ειδήσεις του Star η σύζυγός του, Βικτώρια Μπέκαμ.

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ

Τον Αύγουστο δεν υπάρχουν ειδήσεις. Όμως ο Παναθηναϊκός αποκλείεται στον προκριματικό του Τσάμπιονς Ληγκ από την ισλανδική Χαφνιαφιορντούρ με 3-0 στο Χαφνιαφιορντούρ, και 0-0 στο ΟΑΚΑ. Όμως η ισλανδική ομάδα δεν έχει χρήματα για να επιστρέψει στη χώρα της μετά τον επαναληπτικό, και έτσι παραμένει στην Ελλάδα και συμμετέχει στην ελληνική Σούπερ Ληγκ, με αντάλλαγμα να παραχωρήσει τη θέση της στον ΠΑΟ. Ως μεγάλη «διπλωματική επιτυχία» παρουσιάζει την κίνηση αυτή ο Τσάκας, που δηλώνει κατηγορηματικά ότι για το Τριφύλλι υπάρχει ενδιαφέρον από μεγάλους επενδυτές από το Τσαντ και την Μοζαμβίκη.
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ
Ο πρωθυπουργός Γιάννης Φλωρινιώτης αποφασίζει να προχωρήσει σε φιλελευθεροποίηση, αναγνωρίζοντας ως μοναδικό κόμμα το ΚΚΕ. Στην παρανομία παραμένουν τα υπόλοιπα κόμματα, ενώ οι αρχηγοί τους οδηγούνται σε εξορία στη Μύκονο, όπου υποβάλλονται σε βασανιστήρια, ακούγοντας κάθε βράδυ DJ Tiesto στο Super Paradise.
Τα τηλεοπτικά κανάλια παρουσιάζουν τα νέα τους προγράμματα που χαρακτηρίζονται από πρωτοφανή λιτότητα. Tο δελτίο του Μέγκα θα παρουσιάζει η Όλγα Τρέμη, ενώ ελλείψει κεφαλαίων, θα αναγκαστεί να σχολιάζει τον εαυτό της. Στον Αντέννα το πρόγραμμα γίνεται 100% τούρκικο, ακόμη και στις ειδήσεις, και τα Νέα του Αντέννα μετονομάζονται σε Χαμπέρ Αντένα Γιοκ.
Στον Αλφα, μετά την μεγάλη επιτυχία του ριάλιτυ με θέμα τη ζωή της Άννας Βίσση, αποφασίζουν να γυρίσουν αντίστοιχο σώου με τη ζωή της Δέσποινας Βανδή, αλλά επειδή η διάσημη τραγουδίστρια είναι πέφτει λίγο ακριβή, θα την υποδυθεί ο Τάκης Ζαχαράτος.
ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ
Η Σούπερ Λιγκα ξεκινά για πρώτη φορά με 4 ομάδες, τον Ατρόμητο Αθηνών, τον Εδεσσαϊκό, την Χαφναφιορντούρ και τα Πράσινα Πουλιά Περιστερίου, αφού αποκαλύπτεται ότι είναι οι μοναδικές ομάδες που δεν έχουν στήσει παιχνίδι. Ο αντιπρόεδρος του Εδεσσαϊκού κάνει την εξής δήλωση: «Τους είπαμε ότι εμείς δεν στήναμε, και μετά και μετά ήρθαν αυτοί και είπαν, τους είπαν και στήνανε, και τους είπαμε ότι δεν στήναμε και μετά και μετά στήνανε, και μετά και μετά...».
Τα νέα οικονομικά μέτρα της δικτατορίας Φλωρινιώτη δεν αποδίδουν, και το χρέος της χώρας ανεβαίνει στο 500%. Ο Μεγάλος Ηγέτης (ναι, ο Φλωρινιώτης) αποφασίζει να βγάλει τη χώρα από το ευρώ, και ό,τι ευρώ έχει ο ίδιος από τη χώρα. Νέο νόμισμα της Ελλάδας, το Φλωρίνι, που έχει σήμα ένα γλειφιτζούρι στη μία πλευρά και τον Μάικλ Τζάκσον από την άλλη. Η ισοτιμία με το ευρώ ορίζεται στο ένα ευρώ η βιολέτα, τσιγκολελέτα, τσιγκολελέτα.
ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ
Οι 278 ομάδες που κατηγορούνται για στημένα παιχνίδια, ασκουν έφεση, και δικαιώνονται οι 188, οι οποίες σταδιακά τοποθετούνται στις κατηγορίες, και το πρωτάθλημα των τριών ομάδων αναδιοργανώνεται.
Έξαλλος ο αντιπρόεδρος του Εδεσσαϊκού δηλώνει : «Πρώτα μας είπανεότι δεν..δεν..και μετά μας είπανε ότι τα στήνανε και μετά και μετά τους είδαμε και τους είπαμε ότι δεν τα στήναμε, και μετά και μετά...», ενώ σάλο προκαλεί η παρέμβαση του Πατρίκ Ογκουνσότο που απορεί «Πως γένειν αυτό;» Η Πριγκίπισσα Νούρα που βρίσκεται κατασκηνωμένη εδώ και 11 μηνες στο Σύνταγμα, επικεφαλής του κινήματος των Αγανακτισμένων ΙΙ, δεν καταφέρνει να αγοράσει τον Παναθηναϊκό, καθώς λεφτά δεν υπάρχουν, μιας που στην πατρίδα της ανατρέπεται και η Βασιλική οικογένεια, μετά την επέκταση της Αραβικής Άνοιξης. Όμως καταφέρνει να εκθρονίσει τον Γιάννη Φλωρινιώτη, ο οποίος εξορίζεται στην Ουγκάντα, φιλοξενούμενος του Λουκά Παπαδήμου.
Με τη βοήθεια του Τσάκα,η Πριγκίπισσα Νούρα στέφεται Βασίλισσα της Ελλάδος, και ανάμεσα στις πρώτες της αποφάσεις είναι η απελευθέρωση των πολιτικών αρχηγών από τη Μύκονο, και η προκύρηξη νέων εκλογών, στις οποίες κανένα κόμμα δεν βγαίνει αυτοδύναμο. Έτσι, η Νούρα αναγκάζεται να ζητήσει από τον Παπαδήμο να εγκαταλείψει την Αφρική και να αναλάβει και πάλι μεταβατικός πρωθυπουργός της Ελλάδος. Ο Παπαδήμος δέχεται, και ο Φλωρινιώτης αναλαμβάνει πρόεδρος της Ουγκάντα.
ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ
Το πρωτάθλημα της Σούπερ Ληγκ βρίσκεται σε εξέλιξη, αλλά καθώς ο αριθμός των ομάδων αυξομειώνεται κάθε αγωνιστική, οι υπεύθυνοι χάνουν το λογαριασμό, και δεν κρατάνε βαθμολογία, με αποτέλεσμα, να έχουμε περίπου 12 διαφορετικές βαθμολογίες, όπως γίνεται με τα αποτελέσματα των φοιτητικών εκλογών.
Ο ελληνικός λαός ετοιμάζεται να υποδεχτεί ως σωτήρα τον Λουκά Παπαδήμο, αλλά ο Ηλίας Ψινάκης, που εντωμεταξύ έχει ανασυντάξει τις δυνάμεις του, δεν επιτρέπει την προσγείωση του αεροσκάφους του στο Ελευθέριος Βενιζέλος, αποκαλώντας «κουλή» τον πιλότο. Στη συνέχεια προκηρύσσει εκλογές, στις οποίες συμμετέχει μόνο το ΚΚΕ, το οποίο αποσπά το 100% των ψήφων, και η Ελλάδα γίνεται Ε.Σ.Ε.Δ. (Ένωση Σοσιαλιστικών Ελληνικών Δημοκρατιών) με γενική γραμματέα την Λιάνα Κανέλλη και υπουργό εξωτερικών τον Τσάκα.

Βαγγέλης Χαρισόπουλος
Share on Google Plus

About grizos gatos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

twitter

Πνευματικά δικαιώματα

Όποιος θεωρεί ότι θίγεται από κάποια δημοσίευση ή έχει δικαιώματα σε άρθρο ή φωτογραφία, παρακαλούμε πολύ να επικοινωνήσει μαζί μας, προς επίλυση του θέματος στο παρακάτω e-mail.
Ευχαριστούμε.

grizosgatos.blog@gmail.com