Εναλλακτική ενημέρωση

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

10 χαρακτήρες ταινιών που βασίζονται σε υπαρκτά πρόσωπα

 Ορίστε μια λίστα με τις 10 καλύτερες ταινίες των οποίων οι χαρακτήρες βασίζονται σε υπαρκτά πρόσωπα.










1. Lucy (50 First Dates) – Michelle Philpots
10 χαρακτήρες ταινιών που βασίζονται σε υπαρκτά πρόσωπα  |  sarkastiko.com
Κάθε μέρα, η Michelle Philpots ξυπνάει δίπλα σε έναν άνθρωπο ο οποίος πρέπει να την πείσει ότι είναι παντρεμένος μαζί της. Όταν αυτή εκφράζει αμφιβολίες, βγάζει ένα άλμπουμ φωτογραφιών και της δείχνει εικόνες από τον γάμο τους πριν από 13 χρόνια. Μόνο τότε καταφέρνει να πειστεί η κυρία Philpot, που πάσχει από αμνησία, ότι όλα όσα της λέει ο άντρας της είναι αλήθεια. Η αμνησία της 47-χρονης γυναίκας προκλήθηκε από τραύμα στον εγκέφαλο μετά από δυο τροχαία δυστυχήματα. Θυμάται τα πάντα μέχρι το 1994, αλλά από τότε και μετά όλα όσα συμβαίνουν σε μια μέρα, τα έχει ξεχάσει την επόμενη.
Η περίπτωση της αντανακλάται στην ταινία 50 First Dates, στην οποία ο Adam Sadler προσπαθεί να βοηθήσει την Drew Barrymore, η οποία μετά από ένα αυτοκινητιστικό δυστύχημα παθαίνει αυτό το είδος αμνησίας.


2. Zorro (The Mask of Zorro) – Joaquin Murrieta
 10 χαρακτήρες ταινιών που βασίζονται σε υπαρκτά πρόσωπα  |  sarkastiko.com
Zorro είναι η μυστική ταυτότητα του Don Diego de la Vega, ενός ευγενή που έζησε στην Καλιφόρνια την εποχή της ισπανικής αποικιοκρατίας. Είναι ένας μασκοφορεμένος άνδρας που υπερασπίζεται τους φτωχούς από τους τύραννους και τους κακοποιούς της περιοχής.
O Joaquin Murrieta, γνωστός και ως Ρομπέν των Δασών του El Dorado, είναι μια θρυλική φιγούρα της Καλιφόρνια του 1850. Άλλοι τον έβλεπαν σαν έναν κακόφημο ληστή και άλλοι σαν ένα Μεξικάνο πατριώτη. Ο Murrieta ήταν εν μέρει η έμπνευση για τον φανταστικό χαρακτήρα του Zorro. Το όνομα του συμβολίζει για πολλούς πολιτικούς ακτιβιστές, την αντίσταση κατά της άγγλο-αμερικάνικης οικονομικής και πολιτικής κυριαρχίας στην Καλιφόρνια.
Ένας χαρακτήρας με το όνομα του εμφανίζεται και την ταινία The Mask of Zorro, στην οποία μετά τον θάνατο του ο αδερφός του Alejandro (Antonio Banderas) γίνεται ο νέος Zorro.


3. Victor Navorski (The Terminal) – Mehran Nasseri
 10 χαρακτήρες ταινιών που βασίζονται σε υπαρκτά πρόσωπα  |  sarkastiko.com
To «The Terminal» είναι μια συγκινητική ταινία, όπου ο Tom Hanks παίζει ένα θύμα του σύγχρονου κόσμου. Το ότι ένας άνθρωπος θα μπορούσε να περάσει ολόκληρους μήνες κολλημένος σε ένα αεροδρόμιο εξαιτίας ενός διπλωματικού επεισοδίου μπορεί να φαίνεται παρατραβηγμένο, αλλά στην πραγματικότητα η ταινία είναι εμπνευσμένη από έναν χαρακτήρα της πραγματικής ζωής που έζησε στον τερματικό σταθμό του αεροδρομίου του Παρισιού Charles De Gaulle. Ο χαρακτήρας αυτός είναι ο Mehran Nasseri, γνωστός σε όσους εργάζονταν στο αεροδρόμιο και ως «Sir Alfred». Ο Nasseri ήταν ένας πρόσφυγας από το Iran, χωρίς χαρτιά και ανεπιθύμητος από οποιοδήποτε έθνος. Αφού υποστήριξε ότι ένας από τους γονείς του έχει βρετανικές ρίζες, αποφάσισε το 1986 να εγκατασταθεί στην Βρετανία. Όμως, καθ’ οδών προς τα εκεί, η βαλίτσα που περιείχε όλα του τα χαρτιά εκλάπη στο Παρίσι. Παρά το γεγονός αυτό, επιβιβάστηκε σε αεροπλάνο για το Λονδίνο όμως όταν έφτασε τον έστειλαν πάλι πίσω στην Γαλλία αφού δεν είχε μαζί του χαρτιά. Αν και οι Γάλλοι ήταν αρχικά να τον συλλάβουν δεν το έκαναν τελικά, μιας και η παραμονή του στο αεροδρόμιο ήταν νόμιμη και δεν είχαν και σε ποια χώρα να τον απελάσουν. Ένας κόκκινος πλαστικός πάγκος δίπλα στον χώρο των αποσκευών έγινε το σπίτι του για τα επόμενα 18 χρόνια.
Αν και ο Steven Spielberg επέλεξε να μετακινήσει το αεροδρόμιο στην Νέα Υόρκη για την ταινία του και έκανε τον χαρακτήρα του Tom Hank να είναι ευρωπαίος, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για το γεγονός ότι η ταινία βασίζεται στην ζωή του Nasseri, o οποίος πέθανε τον Ιούλιο του 2006.


4. Hanna Schmitz (The Reader) – Ilse Kock
 10 χαρακτήρες ταινιών που βασίζονται σε υπαρκτά πρόσωπα  |  sarkastiko.com
Ο χαρακτήρας της Kate Winslet στην ταινία «The Reader» βασίζεται σε έναν από τους πιο διαβόητους εγκληματίες πολέμου του Γ’ Ράιχ. Η ζωή της Ilse Kock, μιας υπεύθυνης σε στρατόπεδο συγκέντρωσης με το παρατσούκλι «Η σκύλα του Buchenwald», μοιάζει πολύ με αυτήν της Hanna Schmitz, του ρόλου που παίζει η Kate Winslet στην ταινία. Η Kock προερχόταν από φτωχή οικογένεια. Το 1936 παντρεύτηκε τον Karl Kock, ο οποίος ήταν στενός φίλος του Αδόλφου Χίτλερ και τον επόμενο χρόνο τον συνόδευσε όταν έγινε διοικητής του στρατοπέδου Buchenwald. Εκεί, ως επόπτης στις γυναικείες φυλακές, χτύπαγε συχνά τους κρατούμενος και τους φερόταν με τον χειρότερο τρόπο. Αυτόπτες μάρτυρες είπαν ότι ανάγκαζε τους κρατούμενους να βιάζουν ο ένας τον άλλο με αποτέλεσμα οι ίδιοι οι αρχηγοί των Ναζί να την καταδικάσουν για την κτηνωδία της.
Όπως και η Schmitz στην ταινία, η Kock αυτοκτόνησε αφού καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη για τα εγκλήματα που είχε διαπράξει στο στρατόπεδο συγκέντρωσης. Πριν την αυτοκτονία της επιχείρησε να επανενωθεί με τον νόθο γιο της, ο οποίος είχε μόλις πρόσφατα ανακαλύψει την ταυτότητα και τα εγκλήματα της μητέρας του.


5. Raymond Babbit (Rain Man) – Kim Peek
10 χαρακτήρες ταινιών που βασίζονται σε υπαρκτά πρόσωπα  |  sarkastiko.com
Ο Kim Peek είναι ο άνθρωπος από τον οποίο είναι εμπνευσμένος ο χαρακτήρας που υποδύεται ο Dustin Hoffman στην ταινία «Rain Man«, παρ’ όλο που στην ταινία εμφανίζεται σαν αυτιστικός.
Μετά από την επιτυχία που είχε η ταινία το 1988, o Peek πέρασε τα επόμενα 21 χρόνια της ζωής του επιδεικνύοντας τις νοητικές του ικανότητες σε πάνω από 64 εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Ο Peek μπορούσε να θυμάται το 98% από ότι είχε διαβάσει, ακούσει ή παρακολουθήσει (ο μέσος άνθρωπος συγκρατεί το 54%). Μπορούσε να διαβάζει και να απομνημονεύσει ολόκληρα βιβλία. Είχε απομνημονεύσει γύρω στα 9.000 βιβλία.


6. Norman Bates (Psycho) – Ed Gein
 10 χαρακτήρες ταινιών που βασίζονται σε υπαρκτά πρόσωπα  |  sarkastiko.com
Ο Norman Bates είναι ένας ψυχικά διαταραγμένος ιδιοκτήτης ξενοδοχείου, που έχει αυταπάτες ότι η νεκρή μητέρα του, το σώμα της οποίας διατηρεί στο κελάρι, θέλει να σκοτώσει τους επισκέπτες του ξενοδοχείου. Αναπτύσσει μια διπλή προσωπικότητα και ντύνεται σαν αυτήν όταν διαπράττει τους φόνους του.
Το σενάριο της ταινίας «Psycho» είναι από τον Joseph Stefano, προσαρμοσμένο από ένα μυθιστόρημα με το ίδιο όνομα του συγγραφέα Robert Block. Είναι αξιοσημείωτο, ότι το μυθιστόρημα του Block βασίστηκε στην αληθινή ζωή του ψυχωτικού μανιακού δολοφόνου Ed Grein στο Wisconsin των Ηνωμένων Πολιτειών. Ο Ed Grein συνελήφθει το 1957 για την διάπραξη δυο δολοφονιών. Μετά από έρευνα οι αρχές κατάφεραν να ανασύρουν αμέτρητα πτώματα άλλων γυναικών οι οποίες του θύμιζαν την νεκρή μητέρα του. Αυτό που έκανε ήταν να γδέρνει τα νεκρά σώματα και να φτιάχνει από αυτά ένα «γυναικείο κουστούμι» με την ελπίδα ότι θα μπορούσε να γίνει γυναίκα!
Ο Ed Grein διαγνώστηκε ότι ήταν παράφρων και πέρασε το υπόλοιπο της ζωής του σε ψυχιατρικό ίδρυμα.


7. Laurel Hedare (Catwoman) – Heather Bird
 10 χαρακτήρες ταινιών που βασίζονται σε υπαρκτά πρόσωπα  |  sarkastiko.com
Υπάρχει μια θεωρία που λέει ότι ο χαρακτήρας του κακού της ταινίας (Laurel Hedare, που παίζεται από την Sharon Stone), βασίζεται στην πραγματική ζωή της επιχειρηματία Heather Bird. Την ίδια στιγμή που η ταινία «Catwoman» αναπτυσσόταν από τον γάλλο σκηνοθέτη Pitof, η Heather Bird ήταν στα πρωτοσέλιδα στην Ευρώπη λανσάροντας μια νέα επαναστατική αντιγηραντική κρέμα. Η φανταστική κρέμα της Laurel Hedare ήταν κεντρικό στοιχείο στην πλοκή της ταινίας. Να σημειωθεί ότι στα γυρίσματα της ταινίας, η εταιρία που παρήγαγε την κρέμα ήταν γνωστή ως «Avenal Company». To Avenal είναι λογοπαίγνιο για την λέξη Aves, που είναι η επιστημονική και Λατινική λέξη για το «Bird», κάτι που παραπέμπει στο επώνυμο της Heather Bird. Όταν τελικά η ταινία ολοκληρώθηκε, το όνομα της εταιρίας άλλαξε σε «Hedare Beauty».
Η αληθινή Heather Bird, αν και δεν είναι κακοποιός έχει πολλά κοινά χαρακτηριστικά με τον χαρακτήρα που υποδύεται η Sharon Stone. Και οι δυο είναι όμορφες και ξανθιές. Και οι δυο κατάγονται από το Salt Lake City. H Heather Bird γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Salt Lake City, ενώ η Laurel Hedare έζησε και είχε την έδρα της εταιρίας της στο Salt Lake.


8. Rocky Balboa (Rocky) – Chuck Wepner
 10 χαρακτήρες ταινιών που βασίζονται σε υπαρκτά πρόσωπα  |  sarkastiko.com
Ο Chuck Wepner ήταν ένας αθλητής που δεν είχε καταφέρει κάτι μεγάλο στην καριέρα του. Μέχρι το 1975 όπου αγωνίστηκε εναντίων που παγκόσμιου πρωταθλητή βαρέων βαρών Mohammad Ali. Στην αρχή τίποτα δεν έδειχνε ότι θα ήταν ένας ενδιαφέρων αγώνας. Όμως στον ένατο γύρο, ο Wepner κατάφερε, με μια μπουνιά στο στήθος, να βγάλει τον Ali νοκ-άουτ. Ο Wepner πήγε στην γωνία του και είπε στον manager του «Κατάφερα να τον βγάλω νοκ-άουτ!» και o manager του απάντησε λέγοντας του «Ναι, αλλά τώρα φαίνεται αρκετά νευριασμένος…». Οι θεατές που παρακολουθούσαν τον αγώνα, τα έχασαν. Τελικά ο Wepner βγήκε νοκ-άουτ στον 15ο γύρο.
Ο Sylvester Stallone παρακολούθησε τον αγώνα από την τηλεόραση του και έτσι εμπνεύστηκε να γράψει το σενάριο για την ταινία «Rocky«.


9. Emily Rose (The Exorcism of Emily Rose) – Anneliese Michel
 10 χαρακτήρες ταινιών που βασίζονται σε υπαρκτά πρόσωπα  |  sarkastiko.com
Στην ταινία, ένας ιερέας είναι σε δίκη για τον θάνατο μιας νεαρής γυναίκας που ονομάζεται Emily Rose, στην οποία είχε πραγματοποιήσει εξορκισμό.
Η ταινία είναι εμπνευσμένη από την Anneliese Michel, μια 16-χρονη γερμανίδα έφηβη, που το 1968 άρχισε να εμφανίζει συμπτώματα ότι το σώμα της είχα καταληφθεί από δαίμονες. Για χρόνια υπέφερε από παραλύσεις, αυτοτραυματισμούς, πείνα και οράματα, μέχρι το 1975 όπου δυο ιερείς ξεκίνησαν να της κάνουν εξορκισμό καθώς πίστευαν ότι τους τελευταίους 10 μήνες το σώμα της είχε καταληφθεί από αρκετούς δαίμονες. Όλη αυτή την περίοδο, η Annaliese ίσα που έτρωγε και τελικά πέθανε από την πείνα το 1976. Οι γονείς της και οι δυο ιερείς κρίθηκαν ένοχοι για ανθρωποκτονία και καταδικάστηκαν σε έξι μήνες φυλάκιση.


10. Herschel Shmoikel Pinchas Yerucham Κrustofski ή Krusty the Clown (The Simpsons) – Jim Allen from Rusty Nails
 10 χαρακτήρες ταινιών που βασίζονται σε υπαρκτά πρόσωπα  |  sarkastiko.com
O Herschel Shmoikel Pinchas Yerucham Κrustofski, πιο γνωστός με το όνομα «Krusty the Clown», είναι ένας εθισμένος στο τσιγάρο, με καυστικό χιούμορ κλόουν που πρωταγωνιστεί στην τηλεοπτικό show «The Krusty the Clown Show», στην επιτυχημένη σειρά κινουμένων σχεδίων «The Simpsons«.
O χαρακτήρας του Krusty είναι εν μέρει εμπνευσμένος από την πραγματική ζωή του κλόουν «Rusty Nails», τον οποίο ο δημιουργός του «The Simpsons» Matt Groening έβλεπε ως παιδί μεγαλώνοντας στο Portland. Το πρόγραμμα του «Rusty Nails» ήταν το δεύτερο πιο δημοφιλές πρόγραμμα για παιδία στο Portland.
Share on Google Plus

About grizos gatos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

twitter

Πνευματικά δικαιώματα

Όποιος θεωρεί ότι θίγεται από κάποια δημοσίευση ή έχει δικαιώματα σε άρθρο ή φωτογραφία, παρακαλούμε πολύ να επικοινωνήσει μαζί μας, προς επίλυση του θέματος στο παρακάτω e-mail.
Ευχαριστούμε.

grizosgatos.blog@gmail.com