Εναλλακτική ενημέρωση

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Συγκλονιστικές φωτογραφίες και βίντεο από τις ζημιές την ώρα του σεισμού στην Τουρκία

Η Τουρκία συγκλονίζεται από τον ισχυρότατο σεισμό που έπληξε την πολη Βαν κοντά στα σύνορα με το Ιράν, αλλά προς το παρόν κανείς δεν ξέρει με βεβαιότητα το μέγεθος. Προς το παρόν το μέγεθος είναι 7,2 Ρίχτερ σύμφωνα το σεισμολογικό Ινστιτούτο Καντίλλι της Κων/πολης.


Ένα απέραντο χάος επικρατεί σε ολόκληρη την Τουρκία, με την πολη Βαν που έχει χτυπηθεί κυριολεκτικά να έχει σβηστεί από το χάρτι. Δεκάδες κτίρια έχουν καταρρεύσει και μέχρι τώρα υπάρχουν 60 τραυματίες, ενώ οι τρομερές εκτιμήσεις κάνουν λόγο για 500 έως 1.000 νεκρούς. Επίσημα έχει ανακοινωθεί ο θάνατος 30 ανθρώπων.

ΔΕΙΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΙ ΜΕΤΑΔΙΔΕΙ ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΚΑΝΑΛΙ ΝΤV

Μεταξύ αυτών των κτιρίων σύμφωνα με πληροφορίες έχουν καταρρεύσει φοιτητικές εστίες και ξενοδοχεία. Mόνο στον δήμο Έρτζις της πόλης Βαν έχουν καταρρεύσει 25 πολυκατοικίες και μια εστία. Συνολικά, φαίνεται ότι έχουν καταρρεύσει 50 κτίρια, ενώ έχουν υποστεί ζημιές περίπου 1.000 κτίρια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΕΙΣΜΟΛΟΓΟΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟ ΣΕΙΣΜΟ



φωτό hurriyet
φωτό hurriyet


Φωτο Hurriyet
Φωτο Hurriyet

To σημείο του χάρτη όπου έγινε ο σεισμός

Φωτό Hurriyet
Φωτό Hurriyet

Τα σωστικά συνεργεία εργάζονται για τον απεγκλωβισμό ανθρώπων που φέρεται ότι έχουν παγιδευτεί σε κτίριο στο Βαν, που βρίσκεται κοντά στην ιρανική μεθόριο, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, 50 τραυματίες έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομείο του Βαν.

Βίντεο από το σεισμό




Η τηλεόραση μετέδωσε πλάνα που δείχνουν κατεστραμμένα κτίρια και οχήματα και πανικόβλητους κατοίκους να τρέχουν στους δρόμους.


Φωτό Hurriyet
Φωτό Hurriyet

Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση και δεν λειτουργούν οι τηλεφωνικές γραμμές.

ΦΩΤΟ Reuters
ΦΩΤΟ Reuters

Ο τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα μεταβεί στο Βαν, σύμφωνα με την ίδια πηγή. To Yπουργείο Υγείας στέλνει ελικόπτερα και αεροσκάφη για τη μεταφορά τραυματιών, ενώ ο Στρατός στέλνει μεταγωγικά αεροσκάφη.

Το πρακτορείο Ανατολή μετέδωσε ότι μετά τον σεισμό ακολούθησαν μετασεισμοί και ότι το επίκεντρο της δόνησης ήταν το χωριό Ταμπανλί, βόρεια της πόλης Βαν. Mεγάλες οι ζημιές στο αεροδρόμιο του Βαν. Τα αεροσκάφη με ανθρωπιστική βοήθεια προσγειώνονται στο Ερζερούμ.
newsit.gr
Share on Google Plus

About grizos gatos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

twitter

Πνευματικά δικαιώματα

Όποιος θεωρεί ότι θίγεται από κάποια δημοσίευση ή έχει δικαιώματα σε άρθρο ή φωτογραφία, παρακαλούμε πολύ να επικοινωνήσει μαζί μας, προς επίλυση του θέματος στο παρακάτω e-mail.
Ευχαριστούμε.

grizosgatos.blog@gmail.com