1. Οι πολυβιταμίνες όχι απλώς δεν προσφέρουν μακροζωία – τουλάχιστον στις γυναίκες – αλλά φαίνεται αντιθέτως ότι συνδέονται με υψηλότερα ποσοστά θνησιμότητας. Αυτό έδειξε μελέτη σε δείγμα 40,000 γυναικών. Όπως προέκυψε από την ανάλυση, μόνο η λήψη ασβεστίου φάνηκε να συνδέεται με χαμηλότερο κίνδυνο θανάτου.
«Αrchives of Internal Medicine»
2. Όταν οι μακροοικονομικές συνθήκες επιδεινώνονται, η κατάχρηση αλκοόλ αυξάνεται. Η μέχρι τώρα βιβλιογραφία υποδεικνύει ότι η κατάχρηση αλκοόλ μειώνεται σε οικονομικά δύσκολους καιρούς, πιθανότατα επειδή ο κόσμος έχει λιγότερα χρήματα να διαθέσει σε δευτερεύουσες ανάγκες όπως το αλκοόλ. Όμως το ακριβώς αντίθετο συμπέρασμα προκύπτει τώρα από τη μελέτη του Μάικλ Φρεντς, οικονομολόγου που ειδικεύεται σε θέματα υγείας.
Health Economics
3. Οι «απλές» βόμβες και σφαίρες απειλούνται με «εκθρονισμό», ως μέσα διεξαγωγής πολέμου του περασμένου 20ού αιώνα, καθώς τα «στόχαστρα» των σύγχρονων οπλικών συστημάτων μετατοπίζονται από τους στρατιώτες του εχθρού στα ηλεκτρονικά συστήματα των όπλων του. Το αποτέλεσμα θα είναι οι πόλεμοι του μέλλοντος να είναι λιγότερο αιματηροί. Οπτικά, τα ηλεκτρομαγνητικά όπλα θυμίζουν ραντάρ, και θα μπορούν να ακινητοποιήσουν τεθωρακισμένα, να αχρηστέψουν πυραύλους και αεροσκάφη και να νεκρώσουν πλοία, αναγκάζοντας τους χειριστές και τα πληρώματα να ματαιώσουν τις αποστολές τους.
Εconomist
4. Για ορισμένους ανθρώπους το ποτήρι είναι πάντα μισογεμάτο, παρά τις αντιξοότητες του περιβάλλοντος, με αποτέλεσμα να παραμένουν σταθερά αισιόδοξοι για το μέλλον, παρ’ όλο που υπάρχουν ξεκάθαρες ενδείξεις για το αντίθετο. Αυτό οφείλεται, σύμφωνα με μια νέα βρετανο-γερμανική επιστημονική έρευνα, στο ότι ο εγκέφαλός τους είναι έτσι δομημένος, που συστηματικά απορροφούν μόνο εκείνες τις πληροφορίες, οι οποίες ενισχύουν τις ήδη θετικές προκαταλήψεις τους και έτσι αρνούνται να μάθουν από τα αρνητικά δεδομένα και να προσαρμόσουν ανάλογα την ψυχική διάθεσή τους και την οπτική γωνία που βλέπουν τα πράγματα.
University College of London (UCL)
5. Ιάπωνας επιστήμονας ανέπτυξε σύστημα που επιτρέπει στα ρομπότ να εξετάζουν το περιβάλλον τους και να λύνουν προβλήματα κάνοντας σχετικές αναζητήσεις στο Ίντερνετ. Το σύστημα SOINN (Self Organizing Incremental Neural Network) αποτελεί μία παγκόσμια πρωτιά. Ουσιαστικά πρόκειται για έναν αλγόριθμο ο οποίος επιτρέπει σε ρομπότ να χρησιμοποιήσουν τις «γνώσεις» τους για να λύσουν νέα προβλήματα. Όπως και ένας ανθρώπινος εγκέφαλος, το σύστημα μπορεί να φιλτράρει τον «θόρυβο» – τα άχρηστα δεδομένα τα οποία θα μπέρδευαν άλλα ρομπότ.
Technology Institute of Tokio
6. Σύμφωνα με έρευνα, οι έγκυοι που δεν λαμβάνουν φυλλικό οξύ στην αρχή της εγκυμοσύνης τους διπλασιάζουν τις πιθανότητες να εμφανίσουν τα παιδιά τους σημαντική καθυστέρηση στην ομιλία τους. Η λήψη φυλλικού οξέος κατά την εγκυμοσύνη δεν είναι σημαντική μόνο για την γέννηση του παιδιού αλλά και για τη μετέπειτα ανάπτυξή του.
«Journal of the American Medical Association»
7. Περισσότερα από το 50% των ελληνικών ηλεκτρονικών καταστημάτων είναι επικίνδυνα για on line συναλλαγές, αφού δεν έχουν, όπως θα όφειλαν, εξασφαλίσει για τους πελάτες τους τη δυνατότητα ακύρωσης της παραγγελίας ή αντικατάστασης των προϊόντων, στοιχεία επικοινωνίας από πλευράς πελάτη σε περίπτωση διαφωνίας. Oι συνολικές αγορές των Ελλήνων on line καταναλωτών θα κυμανθούν υπό προϋποθέσεις το 2011 στα 1,5 δις ευρώ, αύξηση που ξεπερνάει το 80% σε σύγκριση με το 2009.
«Journal of the American Medical Association»
8. Ενα επαναστατικό φάρμακο το οποίο μπορεί να βάλει «φρένο» στον καταρράκτη των ματιών που «πλήττει» περισσότερα από τα μισά άτομα ηλικίας 65 ετών και άνω, ανέπτυξαν ερευνητές. Σήμερα δεν υπάρχουν σταγόνες ή άλλου είδους φάρμακα για την πρόληψη ή την αναστροφή του καταρράκτη. Η μόνη θεραπευτική προσέγγιση που εφαρμόζεται στους ασθενείς είναι η αφαίρεση του φυσικού φακού που παρουσιάζει θόλωση και η αντικατάστασή του από έναν συνθετικό φακό. Το νέο φάρμακο θα μπορεί να έχει τη μορφή σταγόνων ή κρέμας που θα εφαρμόζεται στα μάτια κάθε νύχτα πριν από τον ύπνο.
Calpain Therapeutics
9. Νέα έρευνα δείχνει ότι οι αυτοδημιούργητοι εκατομμυριούχοι είναι πιο πιθανό να έχουν πάει σε δημόσια σχολεία, παρά σε ιδιωτικά. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε στην Αγγλία και το δείγμα περιελάμβανε 549 άτομα με ρευστοποιήσιμη περιουσία άνω του 1 εκατομμυρίου λιρών. Το ποσοστό που πήγε δημόσια σχολεία είναι 72%.
Skandia / Old Mutual.
10. Τα πιράνχας, παράγουν διαφόρους ήχους για να επικοινωνήσουν μεταξύ τους. Κάθε ήχος αντιστοιχεί σε διαφορετικό τύπο επικοινωνίας και όλοι αφορούν τις μεταξύ τους σχέσεις. Ετσι, ενώ τα μικρά αυτά ψάρια έχουν τη φήμη ότι μόνο δαγκώνουν, τελικά φαίνεται ότι κυρίως «γαβγίζουν»…
Πανεπιστήμιο της Λιέγης
___________
by Αντικλείδι , http://antikleidi.wordpress.com
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.