Εναλλακτική ενημέρωση

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Το Σημείο Μηδέν υπό κατασκευή ( video )


 
Καθώς πλησιάζει η 10η επέτειος από το τρομοκρατικό χτύπημα της 11ης Σεπτεμβρίου που συγκλόνισε τον πλανήτη στο μυαλό μας έρχεται το Ground Zero, το πρώην Κέντρο του Παγκόσμιου Εμπορίου. Δείτε μέσα από το βίντεο τις εργασίες που γίνονται στη Νέα Υόρκη για τη δημιουργία του 9/11 Memorial.





Οι προετοιμασίες για τη διοργάνωση της ιδιωτικής τελετής για τις οικογένειες των θυμάτων στο Σημείο Μηδέν έχουν εδώ και πολύ καιρό ξεκινήσει. Όπως έχετε ήδη διαβάσει στο thea.gr το 9/11 Memorial καλύπτει μια έκταση 16 περίπου στρεμμάτων και περιμένει να υποδεχτεί τους πρώτους επισκέπτες από την επόμενη κιόλας μέρα της επετείου. Η Νέα Υόρκη αναδιαμορφώνεται και το νέο project της πόλης δε θα θυμίζει τίποτα που να συνδέεται με τα τραγικά γεγονότα του παρελθόντος. Οι υπεύθυνοι ευελπιστούν ο  χώρος να γίνει το νέο δημοφιλές spot της πόλης αποτελώντας σημείο αναφοράς αλλά και μνήμης.

Ένας μεγάλος ουρανοξύστης, σημείο κατατεθέν της μητρόπολης, έχει ήδη κατασκευαστεί και φυσικά, είναι ορατός από πολλά μίλια μακριά. Το συγκεκριμένο βίντεο που παρουσίασε το Huffington Post μαγνητοσκοπήθηκε από τον 17ο όροφο του ξενοδοχείου Millenium Hilton που βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το σημείο. Κατά τη διάρκεια της ημέρας κάθε πέντε λεπτά γινόταν μία λήψη χρησιμοποιώντας τις υπερσύγχρονες κάμερες Canon 60D και Canon Ti1. Δείτε τις εργασίες, τα μηχανήματα, χιλιάδες εργάτες, φωταγωγημένες λεωφόρους και ουρανοξύστες, αλλά και τις ρυθμικές μετακινήσεις των σύννεφων πάνω από τον ποταμό Hudson μέσα σε ένα βίντεο που σε μεταφέρει εκεί που χτυπάει ηκαρδιά της Νέας Υόρκης.
thea.gr
Share on Google Plus

About grizos gatos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

twitter

Πνευματικά δικαιώματα

Όποιος θεωρεί ότι θίγεται από κάποια δημοσίευση ή έχει δικαιώματα σε άρθρο ή φωτογραφία, παρακαλούμε πολύ να επικοινωνήσει μαζί μας, προς επίλυση του θέματος στο παρακάτω e-mail.
Ευχαριστούμε.

grizosgatos.blog@gmail.com