Εναλλακτική ενημέρωση

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Ολοκληρώθηκε η κρίσιμη τηλεδιάσκεψη-"Πράσινο φως" για τα νέα δυσβάσταχτα μέτρα

Σκληρά μέτρα έχουν πέσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, οι οποίες συνεχίζονται για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, με την κρίσιμη τηλεδιάσκεψη Βενιζέλου-τρόικας.
Ολοκληρώθηκε η δεύτερη τηλεδιάσκεψη του υπουργού Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου με τα ανώτατα στελέχη της τρόικας, με στόχο την εκταμίευση της 6ης δόσης.

Η τηλεδιάσκεψη κράτησε περίπου δύο τρεις ώρες, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες επήλθε συμφωνία ώστε στις αρχές της άλλης εβδομάδας να έρθουν στην Αθήνα οι εκπρόσωποι της τρόικας για να ολοκληρώσουν τον έλεγχο, έτσι ώστε να ανοίξει ο δρόμος για την καταβολή της 6ης δόσης.
Στην πρώτη τηλεδιάσκεψη της Δευτέρας, διαπιστώθηκαν διαφορές ως προς την κοστολόγηση των μέτρων, αν και το υπουργείο Οικονομικών έκανε λόγο για "ουσιαστική και παραγωγική συζήτηση".
Αγωνία για τον αριθμό των απολύσεων στο δημόσιο
Σύμφωνα με πληροφορίες οι διαπραγματεύσεις θα είναι σκληρές, καθώς η τρόικα απαιτεί άγριο ψαλίδι σε μισθούς και συντάξεις και όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά.
Ουσιαστικά ζητείται η "θυσία" χιλιάδων συνταξιούχων και η άμεση προώθηση 50.000 δημοσίων υπαλλήλων στην εργασιακή εφεδρεία, δηλαδή στον προθάλαμο της απόλυσης.
Στο τραπέζι έχουν πέσει και άλλα μέτρα σοκ, όπως η κατάργηση διπλών συντάξεων σε ασφαλισμένους, η μείωση του αφορολόγητου στα 4.000 ή 6.000 ευρώ ή η καταβολή μισθών στο τέλος του επόμενου μήνα, ώστε να κερδίζει χρόνο στο δημόσιο και να παίρνει ανάσες.
Επίσης, έχει ζητηθεί να μπει πλαφόν στις συντάξεις όλων των ταμείων.
Η τρόικα έχει στείλει τελεσίγραφο για περικοπές δαπανών ύψους 2 δισ. ευρώ έως το τέλος του 2011 και για μέτρα ύψους 4 δισ. ευρώ έως το 2012.
Εκταμίευση παρουσία των αξιωματούχων
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, αν οι διαπραγματεύσεις καταλήξουν σε αποτέλεσμα, την Τετάρτη θα συνεδριάσει η Κυβερνητική Επιτροπή ή το Υπουργικό Συμβούλιο και στη συνέχεια θα έχουμε ανακοινώσεις.
Πάντως, ό,τι και αν γίνει στη δεύτερη τηλεδιάσκεψη, για να ολοκληρωθεί η συμφωνία και να εκταμιευθεί η 6η δόση, θα πρέπει να έρθουν στην Αθήνα τα ανώτατα στελέχη της τρόικας.
Σύμφωνα με το Reuters, μετά την τηλεδιάσκεψη θα ακολουθήσουν και νέες διαπραγματεύσεις, κάτι που δείχνει ότι η τρόικα θέλει να φτάσει στο αμήν την Ελλάδα και να εξασφαλίσει ότι τα μέτρα αυτή τη φορά θα εφαρμοστούν.
cosmo.gr
Share on Google Plus

About grizos gatos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

twitter

Πνευματικά δικαιώματα

Όποιος θεωρεί ότι θίγεται από κάποια δημοσίευση ή έχει δικαιώματα σε άρθρο ή φωτογραφία, παρακαλούμε πολύ να επικοινωνήσει μαζί μας, προς επίλυση του θέματος στο παρακάτω e-mail.
Ευχαριστούμε.

grizosgatos.blog@gmail.com