Εναλλακτική ενημέρωση

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Πόσες ώρες ύπνου είναι αρκετές για μικρούς και μεγάλους μαθητές;

Σύμφωνα με τους ειδικούς και βάσει όλων των μελετών, που κατά καιρούς έχουν γίνει, τα παιδιά προσχολικής ηλικίας (3-5 ετών) χρειάζονται 10 με 12 ώρες ύπνου κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Ένα παιδί προσχολικής ηλικίας, που κοιμάται επαρκώς, μπορεί να μη χρειαστεί και άλλο ύπνο κατά τη διάρκεια της ημέρας, διαφορετικά θα πρέπει να αναπληρώσει το… χαμένο χρόνο της ξεκούρασής του!

Οι περισσότεροι παιδικοί σταθμοί δίνουν τη δυνατότητα στα παιδιά να κοιμούνται λίγο μετά το μεσημεριανό φαγητό, κι επομένως εσείς ως γονείς θα κρίνετε, αν πραγματικά το παιδί σας χρειάζεστε λίγη ξεκούραση ή αντέχει, για να κοιμηθεί απευθείας το βράδυ στο σπίτι. Και ας είναι να πέσει στο κρεβάτι του λίγο νωρίτερα.

Το διάστημα των 10 με 12 ωρών δεν αλλάζει στα μεγαλύτερα παιδιά. Απλώς, στη σχολική ηλικία το άγχος επιτείνεται και είναι δυνατόν να επηρεάσει την ποιότητα του ύπνου!

Είναι σημαντικό να επιμένετε πάντα στο παιδί σας να πηγαίνει νωρίς στο κρεβάτι του, όταν την επόμενη μέρα έχει σχολείο, μια και η έλλειψη ύπνου είναι δυνατόν να δημιουργήσει στο παιδί ακόμα και μαθησιακές δυσκολίες.
Share on Google Plus

About grizos gatos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

twitter

Πνευματικά δικαιώματα

Όποιος θεωρεί ότι θίγεται από κάποια δημοσίευση ή έχει δικαιώματα σε άρθρο ή φωτογραφία, παρακαλούμε πολύ να επικοινωνήσει μαζί μας, προς επίλυση του θέματος στο παρακάτω e-mail.
Ευχαριστούμε.

grizosgatos.blog@gmail.com