Εναλλακτική ενημέρωση

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Νέο "χαράτσι" 4 ευρώ/τμ στα ακίνητα μέσω της ΔΕΗ

Την επιβολή έκτακτης εισφοράς σε όλα τα ακίνητα, που θα αποδίδεται μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ, ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών, Ευ. Βενιζέλος, την Κυριακή (11/09).
"Η επιβάρυνση των πολιτών παραμένει ως έχει", είπε ο υπουργός Οικονομικών, προτού ανακοινώσει το νέο "χαράτσι" στα ακίνητα, που θα αποδίδεται από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ.
"Το μόνο μέτρο που είναι κλιμακωμένο δίκαια, είναι ένα τέλος της τάξεως των 4 ευρώ ανά τ.μ. για όλα τα ακίνητα",  δήλωσε ο κ. Βενιζέλος.

Όπως είπε ο κ. Βενιζέλος, φέτος το τέλος για τα ακίνητα θα επιβληθεί εφάπαξ άμεσα, ώστε ταμειακά να εμφανιστεί στα έσοδα έως το Φεβρουάριο.
Για το 2012 το τέλος θα καταβληθεί σε δόσεις. Το ύψος του τέλους θα εξαρτηθεί από την περιοχή και την τιμή ζώνης, τη χρήση και άλλα κριτήρια, όπως την ένταξη στο Κοινωνικό Τιμολόγιο της ΔΕΗ κλπ. Θα κινείται μεταξύ 0,5 έως 10 ευρώ.
"Πρέπει να κάνουμε αυτήν την προσπάθεια για να αποστομώσουμε τους πάντες", τόνισε.
"Αυτό που πρέπει να κάνουμε ακόμη, είναι να επιταχυνθεί  η ψήφιση του προϋπολογισμού του 2012. Κι αυτό είναι βέβαια ομόφωνη απόφαση του υπουργικού Συμβουλίου", συμπλήρωσε, σημειώνοντας πως "το πρωτογενές έλλειμμα φέτος ανέρχεται στο 1.8 δισ. ευρώ και να πετύχουμε τους στόχους μας, θα έχουμε για πρώτη φορά πρωτογενές πλεόνασμα το 2012".
 cosmo.gr
Share on Google Plus

About grizos gatos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

twitter

Πνευματικά δικαιώματα

Όποιος θεωρεί ότι θίγεται από κάποια δημοσίευση ή έχει δικαιώματα σε άρθρο ή φωτογραφία, παρακαλούμε πολύ να επικοινωνήσει μαζί μας, προς επίλυση του θέματος στο παρακάτω e-mail.
Ευχαριστούμε.

grizosgatos.blog@gmail.com