Εναλλακτική ενημέρωση

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Τα καλά της κρίσης που μας δίδαξε αυτό το καλοκαίρι

Ο σοφός λαός (και ο Moby) λένε ότι σε κάθε δύσκολη στιγμή σε αυτή τη ζωή, πρέπει να ανακαλύπτεις τα θετικά στοιχεία. Και αυτή η κρίση που μας έχει φτάσει στο χείλος του γκρεμού έχει και τα θετικά της. Τουλάχιστον αυτό έδειξε το φετινό καλοκαίρι.
 Σίγουρα δεν είσαι σε διάθεση να διαβάσεις αυτό το κείμενο αν είσαι άνεργος και δεν πήγες καν διακοπές. Αλλά ακόμα κι εσύ ξέρεις ότι η ζωή δεν είναι μαύρη και ότι αργά ή γρήγορα θα την βρεις την άκρη, όπως κουτσά στραβά θα την βρει και η χώρα.

Στην κρίση είναι που γεννιούνται οι μεγαλύτεροι νικητές. Μπορεί ο Charlie Sheen να μην είναι το πρότυπο του άνεργου αλλά έδωσε πνοή στην μεγάλη φράση “unemployed winner”. Ακόμα κι αν περνάς δύσκολα, ακόμα κι αν έχεις μείνει χωρίς δουλειά, μπορείς να είσαι winner.

Μπορεί να χρειαστεί κάτι παραπάνω από μια ζωή για να σβήσουν τα σημάδια της κρίσης από τη χώρα. Ζητούμενο είναι να ανιχνεύσεις τα θετικά στοιχεία αυτής της κρίσης.

Σαν αυτά που ανίχνευσε το MEN 24 αυτό το καλοκαίρι..

Μειώθηκαν οι φωτιές. Δεν έχει ο κόσμος λεφτά να χτίσει

Λίγο είναι αυτό; Το να μην έχουμε πάρα πολλές φωτιές στα δάση και τις πλαγιές της χώρας; Όχι, θυμήσου ένα καλοκαίρι που να είχε τόσο λίγες φωτιές όπως το φετινό. Σκέτο πάρτι κάνουν φέτος οι πυροσβέστες και οι δασοφύλακες. Αν ο Έλληνας δεν έχει λεφτά να χτίσει, δεν έχει καν όρεξη να δημιουργήσει οικόπεδα. Άρα δεν βάζει φωτιές. Τόσο απλό.

Υπάρχουν ευκαιρίες για νέους επιχειρηματίες

Αν ξεπεράσεις τον σκόπελο των Ελληνικών τραπεζών που δεν έχουν καν λεφτά για να δανείσουν σε νέους επιχειρηματίες θα δεις ότι σε μια αγορά που πολλές επιχειρήσεις κλείνουν, υπάρχουν πολλά κενά που μπορούν να καλυφθούν. Και μην βιαστείς να πεις ότι τα μαγαζιά κλείνουν επειδή δεν υπάρχει ζήτηση. Τα πιο πολλά μαγαζιά κλείνουν επειδή οι ιδιοκτήτες τους έκαναν ανοίγματα πιο μεγάλα κι από του Ιωάννη Μελισσανίδη.

Οι high class λεφτάδες άντρες δεν είναι πια και τόσο ελκυστικοί

Εμπρός παιδιά της εργατιάς και του μεροκάματου. Πάνω τους και θα τους φάμε. Αν δεν έχεις δει πλούσιο άντρα να είναι τσιγκούνης, κοίτα λίγο καλύτερα τώρα που τα λεφτά τους μειώνονται και κάνουν περικοπές από παντού. Όταν έχεις πολλά λεφτά και ξαφνικά τα χάνεις, γίνεσαι λίγο δύστροπος. Ενώ όπως λέει και ο μεγάλος Bob Dylan “when you got nothing, you got nothing to lose”.

Έρχονται ακόμα περισσότερες τουρίστριες

Είτε επειδή μας λυπούνται και θέλουν να μας αφήσουν τα λεφτά τους είτε επειδή φαντάζονται ότι θα πέσουν οι τιμές λόγω κρίσης, όλο και περισσότερες τουρίστριες καταφθάνουν στη χώρα μας και τα νησιά μας. Κι εμείς οφείλουμε να τις υποδεχτούμε και να τους αποδείξουμε την ελληνική φιλοξενία για να ξανάρθουν.

Δεν ακούμε αστειότητες από μεγαλοπαράγοντες

Ξεχνάει κανείς τις δηλώσεις των Προέδρων του ΠΟΚ στην μετά 2004 εποχή; Κάτι για Champions League θυμάμαι, κάτι για UEFA στο τσεπάκι μας και για μεταγραφικές βόμβες επιπέδου Ronaldinho (πριν χτίσει μπάκα). Να ξέρουμε και τι ομάδες υποστηρίζουμε δηλαδή. Να μην παραμυθιαζόμαστε από Προέδρους και εντεταλμένους.

Μαθαίνουμε ότι τίποτα δεν είναι τσάμπα

“Τσάμπα τυρί έχει μόνο στη φάκα” όπως λέει και ο κυρ Μιχάλης από τον Αίολο στην Ηρακλειά. Και ήρθε ο καιρός να αντιληφθούμε ότι ο μίζες, οι εξυπηρετήσεις και το βερεσέ είναι πλέον είδη υπό εξαφάνιση. Η παραοικονομία θα δεχτεί κι αυτή το πλήγμα της. Και δεν είναι ανάγκη να στεναχωρηθούμε για κανέναν μιζαδόρο.

Ο Έλληνας σηκώνεται από τον καναπέ

Κι ας μην ξέρει απολύτως το γιατί. Κι ας μην έχει σαφές ζητούμενο όπως δεν είχαν και οι Αγανακτισμένοι. Αλλά τουλάχιστον, μια γενιά που έμαθε να βολεύεται στη γωνιακή θέση του καναπέ τους πατρικού σπιτιού, δείχνει όρεξη να αλλάξει κάτι. Ακόμα κι αν δεν έχει βρει ακόμα τον τρόπο για να το πετύχει αυτό.

Γλιτώνουμε από μερικούς ψευτοστάρ

Οι εκπομπές μειώνονται, τα κανάλια αγοράζουν τηλεοπτικό προϊόν από το εξωτερικό (ναι, αυτό που κατεβάζαμε τόσα χρόνια από το internet τύπου Las Vegas, CSI, κλπ) και πολλοί μαϊντανοί της ελληνικής τηλεόρασης βρίσκονται πλέον χωρίς δουλειά. Μην ανησυχείς. Τα ταλέντα της tv είναι ακόμα εκεί και οι καλοί ηθοποιοί βρίσκονται σκορπισμένοι στα σανίδια της πόλης. Δεν θα τους χάσεις.

Ξεμένουμε από Ωνάσηδες

Γιατί από τη στιγμή που ανοίγει τα μάτια του ο Έλληνας, νομίζει ότι είναι και ο ίδιος ένας μικρός Ωνάσης. Δεν είναι κακό ούτε να ονειρευόμαστε ούτε να έχουμε προσδοκίες. Κακό είναι να περιμένουμε να χτίσουμε μια περιουσία από τη μια μέρα στην άλλη, χωρίς καν να προσπαθήσουμε. Λες και θα βρεθεί στο δρόμο μας ένας μεγιστάνας και μόνο από τη φάτσα θα μας βάλει να διοικήσουμε την αυτοκρατορία του.

Περνάνε νόμοι που δεν θα πέρναγαν ποτέ

Φαντάζεσαι εσύ οτι υπήρχε περίπτωση έστω και να συζητηθεί η αποποινικοποίηση του χασίς αν δεν το επέβαλλε η Ευρωπαϊκή Ένωση ή αν δεν είχαμε ανάγκη από νέους τουρίστες; Το κράτος ελπίζει ότι με την αποποινικοποίηση θα δημιουργήσει άλλον έναν τουριστικό πόλο έλξης στη χώρα μας. Το πόσο περήφανοι θα είμαστε για αυτόν τον τουρισμό, δεν το ξέρω.
Share on Google Plus

About grizos gatos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

twitter

Πνευματικά δικαιώματα

Όποιος θεωρεί ότι θίγεται από κάποια δημοσίευση ή έχει δικαιώματα σε άρθρο ή φωτογραφία, παρακαλούμε πολύ να επικοινωνήσει μαζί μας, προς επίλυση του θέματος στο παρακάτω e-mail.
Ευχαριστούμε.

grizosgatos.blog@gmail.com