Ξεχάστε το θαυματουργό μήλο της παροιμίας, που έκανε πέρα το γιατρό. Την θέση του μήλου, φαίνεται πως πήρε πλέον η… μπύρα, όπως αποκαλύπτει μια επιστημονική έρευνα…
Η ωφέλιμη μπύρα
Φυσικά, αναφερόμαστε στα πορίσματα μιας έρευνας του Πανεπιστημίου Ντέιβις της Καλιφόρνια, σύμφωνα με τα οποία, η μπύρα όχι μόνο προστατεύει ποικιλοτρόπως τον οργανισμό αλλά και αποτελεί πολύτιμη ασπίδα κατά της οστεοπόρωσης.
Οι ερευνητές, μετά από προσεκτική μελέτη και σύγκριση πάνω από 100 διαφορετικών ετικετών μπύρας, διαπίστωσαν, πώς περιέχει πυρίτιο ή διαιτητική σιλικόνη, όπως ονομάζεται.
Το πυρίτιο, συμβάλλει όχι μόνο στην υγεία των οστών αλλά και των μαλλιών, των δοντιών, του δέρματος και των νυχιών. Ωστόσο, περαιτέρω έρευνες, διαπίστωσαν, πώς η μπύρα ωφελεί τον οργανισμό όχι μόνο λόγω του θαυματουργού πυριτίου αλλά και χάρη στις ιδιότητες της διαιτητικής σιλικόνης, που όπως φαίνεται καταπολεμά τη συσσώρευση μεγάλων ποσοστών αλουμινίου στον οργανισμό, τα οποία και θεωρούνται «υπεύθυνα» για την ανάπτυξη της νόσου Αλτσχάιμερ.
Αλκοόλ αλλά με «μέτρο»…
Φυσικά, όλα αυτά τα ευεργετήματα, μπορεί μονομιάς να χαθούν, αν η μία μπύρα γίνουν δύο, τρεις και πάει λέγοντας. Οι επιστήμονες αναφέρουν, πώς η μπύρα μπορεί να ωφελήσει ιδιαίτερα τον οργανισμό μόνο όταν η κατανάλωσή της περιοριστεί στο ένα ποτήρι την ημέρα. Διαφορετικά, αν η κατανάλωση ξεφύγει και ο αριθμός των ποτηριών αυξηθεί σημαντικά, τότε ο οργανισμός θα μετατρέψει αυτομάτως τα πλεονεκτήματα σε… μειονεκτήματα και η υπερκατανάλωση μπύρας θα βλάψει αντί να ωφελήσει τον οργανισμό…
ΛΙΛΗ ΚΑΡΑΚΩΣΤΑ
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.