Φέτος, ένα από τα σημαντικότερα βραβεία γαστρονομίας, το αμερικανικό Bert Green Award της International Association of Culinary Professionals με θέμα «Culinary Writing without Recipes» είχε τα χρώματα, τα αρώματα και τις γεύσεις της Ελλάδας!
Η International Association of Culinary Professionals (IACP) συνδέει τους επαγγελματίες της μαγειρικής με τους ανθρώπους, τη γνώση και τους τόπους. Μετρά σχεδόν 3.000 μέλη, ανάμεσά τους καθηγητές μαγειρικής και ιδιοκτήτες σχολών μαγειρικής, chefs και ιδιοκτήτες εστιατορίων, κριτικούς γεύσης, συγγραφείς βιβλίων μαγειρικής, συντάκτες ρεπορτάζ γεύσης, food stylists και φωτογράφους, τηλεοπτικούς πρωταγωνιστές, επιχειρηματίες και ανθρώπους που αγαπούν και ασχολούνται με τη μαγειρική τέχνη.
Η τιμή φέτος, είναι μεγάλη τόσο για τον συντάκτη, καθώς πρόκειται για ένα από τα πιο σημαντικά βραβεία στον χώρο του food editing, αλλά και για την Ελλάδα, καθώς μαζί μ’ αυτόν τιμήθηκαν τα Κύθηρα και η Ύδρα, το Μεσολόγγι, η Αίγινα και ολόκληρη η χώρα.
Σε δύο άρθρα που μοσχοβολούν θυμάρι και μάραθο, ο Alan Richman περιγράφει το οδοιπορικό του στην Ελλάδα με «καπετάνιο», τον Κώστα Σπηλιάδη, τον δημιουργό του γνωστου εστιατορίου του Hilton «Milos». Σκοπός του ταξιδιού ήταν να ανακαλύψει ο απαιτητικός κριτικός τις ελληνικές γεύσεις και οδηγός του ο άνθρωπος που τις αποκάλυψε σε όλο τον κόσμο μέσα από τα πιάτα του.
Τα δύο άρθρα που πλέκουν δεξιοτεχνικά τις γεύσεις με την ιστορία και παρουσιάζουν σύγχρονους Έλληνες, καλόγουστους και προκομμένους, φιλόξενους και δημιουργικούς, κάνουν μια ουσιαστική διαφήμιση της Ελλάδας.
Ο Alan Richman στο οδοιπορικό του με τον Κώστα Σπηλιάδη, μυήθηκε στη Ελλάδα και τις ομορφιές της. Γνώρισε ανθρώπους που κοπιάζουν για να έχουν την αγνότερη και ποιοτικότερη παραγωγή, άριστα προϊόντα της ελληνικής γης και της ελληνικής θάλασσας, φιλοξενήθηκε σε σπίτια που τα καθημερινά τους γεύματα εξακολουθούν να είναι δημιουργίες υψηλού επιπέδου. Μέθυσε από όσα είδε και έζησε και ο δημιουργικός οίστρος που γεννήθηκε, του χάρισε αυτό το σημαντικό βραβείο.
clickatlife.gr
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.