Εναλλακτική ενημέρωση

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Η σημασία της διαμαρτυρίας των "αγανακτισμένων πολιτών"...


Σχολιάζει ο... Χανιωτάκης Γιάννης...

Εδώ και μια περίπου εβδομάδα, λαμβάνει χώρα ένα αυθόρμητο κίνημα το οποίο αντιδρά στην πολιτική της κυβέρνησης. Σε όλη την Ελλάδα, χιλιάδες πολίτες συγκεντρώνονται στις πλατείες των πόλεων... διαμαρτυρόμενοι ειρηνικά για την αντιλαϊκή επίθεση της κυβέρνησης. Η συγκεκριμένη κινητοποίηση δεν έχει καπελωθεί από κανένα κόμμα. Είναι εντελώς αυθόρμητη, χωρίς την εμπλοκή συνδικάτων, κομμάτων, φορέων, μετώπων.
Η σημασία του κινήματος των αγανακτισμένων πολιτών είναι μεγάλη. Και εξηγώ το γιατί.
Όλον αυτό τον καιρό, τα κόμματα χώριζαν τον κόσμο σε 50 διαφορετικά κομμάτια πραγματοποιώντας δεκάδες ξεχωριστές πορείες αφήνοντας τον κόσμο εκτεθειμένο σε προβοκάτσιες και βία. Δεν υπήρξε, μέχρι την εμφάνιση των Ελλήνων "Indignados" μια μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, με τον κόσμο ενωμένο.
Παράλληλα, υπήρχε ένα τεράστιο μέρος της ελληνικής κοινωνίας που ήθελε να αντιδράσει για όσα βιώνουμε καθημερινά αλλά δεν ήξερε πως. Δεν του άρεσε ούτε το ΠΑΜΕ, ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ ούτε κανένα συνδικάτο. Με τις κινητοποιήσεις των τελευταίων ημερών, αυτή η μερίδα των πολιτών βρήκε την ευκαιρία, ευρισκόμενη ανάμεσα σε απλούς πολίτες, οι οποίοι μοναδικό σκοπό έχουν την προάσπιση των συμφερόντων του λαού και όχι κάποιου κόμματος, συνδικάτου ή μετώπου, να αντιδράσει και να διαμαρτυρηθεί για τα μέτρα της κυβέρνησης.
Τέλος, οι πολίτες όλης της χώρας απέδειξαν ότι θέλουν και μπορούν να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους. Μπορεί και μόνος του ο λαός  να αντιδράσει, να οργανωθεί και να διαμαρτυρηθεί ειρηνικά.  Μακριά από τους ψευτοεπαναστάτες. Ακριβώς η φύση και ο τρόπος δράσης των "αγανακτισμένων πολιτών" είναι που τους κάνουν αξιοπρεπείς και αξιέπαινους.
Share on Google Plus

About grizos gatos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

twitter

Πνευματικά δικαιώματα

Όποιος θεωρεί ότι θίγεται από κάποια δημοσίευση ή έχει δικαιώματα σε άρθρο ή φωτογραφία, παρακαλούμε πολύ να επικοινωνήσει μαζί μας, προς επίλυση του θέματος στο παρακάτω e-mail.
Ευχαριστούμε.

grizosgatos.blog@gmail.com