Εναλλακτική ενημέρωση

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

CNN: Ποια χώρα δουλεύει περισσότερο;

Ποιος δουλεύει τις περισσότερες ώρες καθημερινά στο σπίτι και στο γραφείο;... 
Η πρώτη που μπορεί να έρχεται στο μυαλό είναι η Ιαπωνία, με τη θρυλική εργασιακή ηθική της, αλλά σύμφωνα με την τελευταία έρευνα του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης, η Ιαπωνία είναι στη δεύτερη θέση με μέσο όρο 540 λεπτά, ή 9 ώρες, χρόνος τον οποίο ξοδεύουν κατά μέσο όρο για να κάνουν έμμισθη εργασία και υποχρεώσεις όπως ψώνισμα και μαγείρεμα...


Οπότε, αν δεν είναι οι Ιάπωνες, ποια είναι η χώρα που δουλεύει πιο σκληρά στον κόσμο; Σύμφωνα με τη μελέτη είναι το Μεξικό.

Όπως δείχνει το διάγραμμα, οι Μεξικάνοι ξοδεύουν 594 λεπτά ημερησίως, ή αλλιώς 9.9 ώρες κάνοντας έμμισθη ή άμισθη εργασία.


Το κράτος που δουλεύει λιγότερο σύμφωνα με την έρευνα είναι οι Βέλγοι με σύνολο 427 λεπτά, ή αλλιώς 7.1 ώρες καθημερινά.

Ο μέσος όρος του ΟΟΣΑ είναι 277 λεπτά (4.6 ώρες) έμμισθη και 207 (3.45 ώρες) άμισθη εργασία καθημερινά.

Η Κίνα έχει 8.4 ώρες, οι ΗΠΑ 8.3 ώρες, η Ινδία 8.1 ώρες, η Αυστραλία 8 ώρες, το Ηνωμένο Βασίλειο 7.8 ώρες, η Γαλλία 7.5 ώρες και η Γερμανία 7.4 ώρες. Το Μεξικό είχε τον μεγαλύτερο μέσο όρο άμισθης εργασίας (4.2 ώρες) και η Κορέα την ελάχιστη (1.3 ώρες).

Οι Γάλλοι ξοδεύουν την περισσότερη ώρα για ψώνια (32 λεπτά καθημερινά) ενώ οι Κορεάτες την λιγότερη (13 λεπτά).

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι δεν έχει υπολογιστεί η εργασία στην Ελλάδα ενώ τον Φεβρουάριο, σε μελέτη της Wall Street Journalη Ελλάδα κρατούσε τα πρωτεία στην Ευρωπαϊκή εργασία με 42 ώρες την εβδομάδα.
Share on Google Plus

About grizos gatos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

twitter

Πνευματικά δικαιώματα

Όποιος θεωρεί ότι θίγεται από κάποια δημοσίευση ή έχει δικαιώματα σε άρθρο ή φωτογραφία, παρακαλούμε πολύ να επικοινωνήσει μαζί μας, προς επίλυση του θέματος στο παρακάτω e-mail.
Ευχαριστούμε.

grizosgatos.blog@gmail.com