Εναλλακτική ενημέρωση

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Το μεγαλύτερο πυρηνικό ατύχημα και επίσημα

Το μεγαλύτερο πυρηνικό ατύχημα και επίσημα

Χειρότερη από το Τσερνόμπιλ η καταστροφή της Φουκουσίμα με ανυπολόγιστες συνέπειες για τον πλανήτη

Ο φόβος που κούρνιαζε από τις 11Μαρτίου στην καρδιά όλων των κατοίκων αυτού του πλανήτη φαίνεται πως επιβεβαιώνεται με τον χειρότερο τρόπο. Μετά από έναν ολόκληρο μήνα αγωνίας για την εξέλιξη της πυρηνικής καταστροφής στην Φουκουσίμα της Ιαπωνίας και αλλεπάλληλων διαψεύσεων από την διαχειρίστρια εταιρεία του πυρηνικού σταθμού,...

Tepco, για τα όσα διαδραματίζονταν εκεί, ήρθε σήμερα να ομολογήσει ότι η διαρροή ραδιενέργειας είναι πλέον τόσο μεγάλη, που μόνο με το δυστύχημα του Τσερνόμπιλ μπορεί να παρομοιαστεί.
Μόλις πριν από λίγες μέρες, εδώ στο Newstoday αναφερόμασταν για πολλοστή φορά στο φιλτράρισμα της αλήθειας από την πλευρά των Ιαπώνων για τα όσα συμβαίνουν στην Φουκουσίμα. Δυστυχώς, οι ανησυχίες οι δικές μας και ολόκληρου του κόσμου επαληθεύτηκαν.
Η Tepco εξέφρασε σήμερα ανησυχία ότι η διαρροή ραδιενέργειας μπορεί να ξεπεράσει σε μέγεθος εκείνη του πυρηνικού δυστυχήματος στο Τσερνόμπιλ το 1986. "Η διαρροή ραδιενέργειας δεν έχει σταματήσει και η ανησυχία μας είναι ότι τελικά θα ξεπεράσει εκείνη του Τσερνόμπιλ", είπε σήμερα στους δημοσιογράφους αξιωματούχος της TEPCO.
Νωρίτερα, οι Αρχές της Ιαπωνίας, αναβάθμισαν το επίπεδο της σοβαρότητας της πυρηνικής κρίσης στον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα, στην κατηγορία 7 από την κατηγορία 5, αξιολογώντας την πλέον ως ισότιμη με την πυρηνική καταστροφή στο Τσερνόμπιλ, το 1986, με βάση τα επίπεδα ιωδίου και καισίου που έχουν μετρηθεί στο περιβάλλον.

Η βαθμολογία αντικατοπτρίζει την αρχική σοβαρότητα του συμβάντος και όχι τη σημερινή εξέλιξη της κρίσης, καθώς τα επίπεδα της ραδιενέργειας που καταμετρώνται καθημερινά έχουν πλέον υποχωρήσει σημαντικά.
«Πρόκειται για μια καταρχήν αξιολόγηση και είναι ένα θέμα που απομένει να οριστικοποιηθεί από τη Διεθνή Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας», ανέφερε αξιωματούχος της κρατικής Υπηρεσίας Πυρηνικής και Βιομηχανικής Ασφάλειας, που εξέδωσε την ανακοίνωση μαζί με την Επιτροπή Πυρηνικής Ασφάλειας, που είναι μη κυβερνητικός οργανισμός.


Ωστόσο διευκρίνισε ότι το επίπεδο των ραδιενεργών εκπομπών που έχει καταγραφεί από την αρχή της πυρηνικής κρίσης στη Φουκουσίμα δεν αναλογεί παρά στο 10% των εκπομπών που μετρήθηκαν το 1986 μετά την καταστροφή του Τσερνόμπιλ.
"Θα συνεχίσουμε να ελέγχουμε την κατάσταση. Πρόκειται για προσωρινό μέτρο", διευκρίνισε προσθέτοντας ότι η οριστική απόφαση για την κατάταξη του πυρηνικού δυστυχήματος θα ληφθεί αργότερα από διεθνή επιτροπή εμπειρογνωμόνων.
Η Διεθνής Κλίμακα Πυρηνικών και Ραδιενεργών Συμβάντων, εκδίδεται από τη Διεθνή Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας και ασχολείται με την ταξινόμηση πυρηνικών και ραδιενεργών ατυχημάτων και συμβάντων, με κλίμακα βαθμολόγησης της σοβαρότητάς τους από το 1 έως το 7 κατά αύξοντα αριθμό.

 Οι τελευταίες εξελίξεις ήρθαν μετά από νέο ισχυρό μετασεισμό που έγινε αργά το βράδυ, μεγέθους 6,3R, που είχε  επίκεντρο στη θάλασσα ανατολικά των ακτών της Τσίμπα. Το μεγαλύτερο αεροδρόμιο της Ιαπωνίας, το Ναρίτα, σταμάτησε τη λειτουργία του προσωρινά, αμέσως με το που έγινε αισθητή και στην πρωτεύουσα Τόκιο η νέα ισχυρή σεισμική δόνηση. Όπως ανακοίνωσε το κρατικό Kyodo News, τέθηκαν εκτός λειτουργίας για σύντομο χρονικό διάστημα οι υπηρεσίες του αεροδρομίου, προκειμένου οι Αρχές να ελέγξουν τις εγκαταστάσεις για πιθανές ζημιές.
Η Tepco ανακοίνωσε πως οι αντλίες που διοχετεύουν νερό στους αντιδραστήρες 1, 2 και 3 λειτουργούν κανονικά, αλλά διατήρησε την οδηγία να απομακρυνθούν από το εργοστάσιο όλοι οι εργαζόμενοι, ώστε να διεξαχθούν οι απαιτούμενοι έλεγχοι.

Επίσης ξέσπασε φωτιά σε κτήριο κοντά στις εγκαταστάσεις του αντιδραστήρα Νο.4 περίπου στις 06:38 το πρωί της Τρίτης. Λευκός καπνός υψώθηκε στον ουρανό και αμέσως έσπευσε μονάδα της Υπηρεσίας Αυτοπροστασίας των συνεργείων που εργάζονται στο μισοκατεστραμμένο πυρηνικό εργοστάσιο, για να κατασβήσει την πυρκαγιά. Όπως ανακοίνωσε λίγο αργότερα η διαχειρίστρια εταιρεία του πυρηνικού σταθμού η φωτιά έχει πλέον κατασβεσθεί.
"Οι φλόγες αλλά και ο καπνός δεν είναι πλέον ορατοί, αλλά θα πρέπει να περιμένουμε να επιβεβαιώσουμε ότι δεν υπάρχει ενδεχόμενο αναζωπύρωσης της πυρκαγιάς", δήλωσε ο εκπρόσωπος της εταιρείας.
newstoday.gr
Share on Google Plus

About grizos gatos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

twitter

Πνευματικά δικαιώματα

Όποιος θεωρεί ότι θίγεται από κάποια δημοσίευση ή έχει δικαιώματα σε άρθρο ή φωτογραφία, παρακαλούμε πολύ να επικοινωνήσει μαζί μας, προς επίλυση του θέματος στο παρακάτω e-mail.
Ευχαριστούμε.

grizosgatos.blog@gmail.com