Εναλλακτική ενημέρωση

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Μια τρελή-τρελή εφεύρεση...

Ο Charles Steinlauf συνέδεσε μία ραπτομηχανή και ένα τιμόνι σε ένα ποδήλατο, ενώ ο Max Rothfeld το 1917 πρότεινε να συνδέσει ένα πιάνο με μία ηλεκτρική σκούπα, η οποία θα λειτουργούσε με το πάτημα των πεντάλ. Λέγεται ότι η αναγκαιότητα είναι η μητέρα της εφεύρεσης, αλλά στις παρακάτω περιπτώσεις η έμπνευση μάλλον προήλθε από την πλήξη...
1917: Το πιάνο-ηλεκτρική σκούπα


1923: Μεγαλώνοντας μανιτάρια με ηλεκτρική ενέργεια


Ο A.G. Hupfel Jr. Καλλιέργησε μανιτάρια σε ένα παρατημένο ζυθοποιείο στη Νέα Υόρκη, υποστηρίζοντας ότι οι τεχνητές ομίχλες και καταιγίδες καθώς και η μουσική τζαζ με έντονο ρυθμό βοηθά τα μανιτάρια να μεγαλώσουν. Έτσι, δύο φορές την εβδομάδα, χρησιμοποιώντας τον λέβητα του ζυθοποιείου γέμιζε με ατμούς το χώρο, ενώ για να βοηθήσει τα μανιτάρια να «αναπνεύσουν», παρήγαγε ηλεκτρική ενέργεια από στατικές μηχανές, η οποία θα παρήγαγε οξυγόνο με τον ίδιο τρόπο που το απελευθερώνει από τον αέρα η αστραπή. Και όλα αυτά, υπό τον ήχο της τζαζ, ο ρυθμός της οποίας υποστήριζε ότι επιτάχυνε την ανάπτυξη των μανιταριών.
1924: Ξεχωριστές άμαξες


Ποιος χρειάζεται αμάξι, όταν μπορεί να έχει μία άμαξα που τη σέρνει ένα κροκόδειλος; Ή από μία στρουθοκάμηλο...
1930: Το ιπτάμενο νοσοκομείο


Το 1930, ένας Γάλλος δικηγόρος, ο Charles L. Julliot, πρότεινε τη δημιουργία ενός ιπτάμενου νοσοκομείου για ασθενείς που θα μπορούσαν να επωφεληθούν από την «απόλαυση ενός ταξιδιού στον αέρα».
1934: Τανκ καθοδηγούμενο από φωνογράφο


Μετά την ανακάλυψη ότι οι φωνογράφοι μπορούν να καταγράψουν μηχανικές κινήσεις, καθώς και ήχο, ένας Γάλλος επιστήμονας πρότεινε τον σχεδιασμό ενός τανκ χωρίς πλήρωμα, που θα μπορούσε να κινηθεί με τη χρήση προ-ηχογραφημένων οδηγιών. Τέσσερις δίσκοι θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την επικοινωνία παραγγελίες. Η πρώτη θα ξεκινούσε και θα σταματούσε το τανκ, η δεύτερη θα το κατεύθυνε, η τρίτη θα έλεγχε την ταχύτητα και η τέταρτη θα ήταν υπεύθυνη για το πυροβολικό.

tvxs 
Share on Google Plus

About grizos gatos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

twitter

Πνευματικά δικαιώματα

Όποιος θεωρεί ότι θίγεται από κάποια δημοσίευση ή έχει δικαιώματα σε άρθρο ή φωτογραφία, παρακαλούμε πολύ να επικοινωνήσει μαζί μας, προς επίλυση του θέματος στο παρακάτω e-mail.
Ευχαριστούμε.

grizosgatos.blog@gmail.com