Εναλλακτική ενημέρωση

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Βενετία: Πάρτι στην πόλη των Δόγηδων

Το μακροβιότερο και πιο εντυπωσιακό καρναβάλι στον κόσμο, το Καρναβάλι της Βενετίας πλησιάζει, κι αν σκέφτεσαι να κάνεις ένα διάλειμμα από την καθημερινότητα δεν πρέπει να χάσεις την ευκαιρία μιας και είναι δίπλα μας! Η μαγεία του βενετσιάνικου καρναβαλιού σε ταξιδεύει πίσω στα χρόνια του Μεσαίωνα.

Η αρχή της παράδοσης τοποθετείται περίπου στον 18ο αιώνα και τότε διαρκούσε 6 ολόκληρες εβδομάδες. Ωστόσο η γέννηση αυτού του θεσμού κρύβει τη δική της μελαγχολική ιστορία. Λέγεται ότι ξεκίνησε για να κρυφτούν πίσω από τις μάσκες τα μελαγχολικά πρόσωπα των Βενετσιάνων, οι οποίοι...
πενθούσαν το χαμένο μεγαλείο της πόλης τους, που κάποτε ήταν η ηγετική φυσιογνωμία στο εμπόριο.

Σήμερα, τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά! Τα πολύχρωμα κοστούμια ξεπερνούν κάθε φαντασία, ενώ οι μάσκες είναι μικρά έργα τέχνης. Πλανόδιοι μουσικοί σκορπάνε ήχους στον αέρα, οι γόνδολες μετατρέπονται σε στολισμένα άρματα και στις γωνίες των δρόμων βρίσκει κανείς μακιγιέρ που αναλαμβάνουν να μεταμορφώσουν τους απροετοίμαστους επισκέπτες.

Τα πιο δημοφιλή κοστούμια είναι αυτά που αναπαριστούν χαρακτήρες της ιταλικής παράδοσης της Commedia del Arte, όπως ο Αρλεκίνος, ο Πανταλόνε, η Ριτσιολίνα, αλλά τα τελευταία χρόνια η ποικιλία των κοστουμιών μεγαλώνει.

Φέτος το καρναβάλι της Βενετίας ξεκινάει στις 19 Φεβρουαρίου με ένα φαντασμαγορικό πάρτι στην πλατεία του Αγίου Μάρκου και ολοκληρώνεται στις 8 Μαρτίου με πολύ διασκέδαση, ξεφάντωμα και πολλά πυροτεχνήματα.

Το κεντρικό θέμα του Καρναβαλιού για το 2011 είναι η αναβίωση του 18ου αιώνα, «OTTOCENTO – da Senso a Sissi, la città delle donne», εμπνευσμένο από την διάσημη ταινία Senso του Luchino Visconti και την πριγκίπισσα Σίσσυ, πρόσωπο σύμβολο της γυναικείας κομψότητας του 19ου αιώνα.

Οι εορτασμοί θα διαρκέσουν μια εβδομάδα περισσότερο σε σχέση με παλιότερα από τις 19 Φεβρουαρίου έως τις 8 Μαρτίου, αναπολώντας την ρομαντική περίοδο της Αναγέννησης.

Είναι μια ευκαιρία που δεν πρέπει να χάσετε και σίγουρα αξίζει να ζήσετε!

Τι να προσέξετε
• Οι περισσότεροι είναι ντυμένοι και περιπλανιούνται στα σοκάκια της Βενετίας. Φόρεσε λοιπόν την στολή σου ή αν δεν θες να ξοδέψεις πολλά χρήματα μια μάσκα και μπες κατευθείαν στο φεστιβαλικό πνεύμα.
• Οι κύριες εκδηλώσεις διεξάγονται στην πλατεία του Αγίου Μάρκου, αλλά όχι μόνο. Γίνονται σε κάθε σημείο της πόλης, γι’ αυτό φρόντισε να είσαι καλά πληροφορημένος για όλα τα parties που γίνονται.
• Στα περισσότερα ξενοδοχεία διοργανώνονται χοροί και privé parties, ενώ έχουν ειδικό dress code ανάλογα με το θέμα που έχουν επιλέξει. Το κόστος βέβαια για κάτι τέτοιο είναι αρκετό δαπανηρό, μιας και η αξία του μπορεί να ανέρχεται και στα 500€.
• Επίσης φρόντισε να τσεκάρεις τον καιρό προτού ετοιμάσεις την βαλίτσα σου γιατί μπορεί να έχει χαμηλές θερμοκρασίες, βροχή και υγρασία!

Μη το σκέφτεσαι πολύ, απλά πρόλαβε το! Στο prolaveto.com ανακαλύψαμε την πιο καρναβαλική προσφορά στην τιμή των 305 € το άτομο για το καρναβάλι της Βενετίας. Ταξίδεψε για 6 ημέρες, 5 νύχτες στο ξενοδοχείο ΝH 4* με πρωινό για τις καλύτερες απόκριες της ζωής σας στην Βενετία. Απόλαυσε το μοναδικό καρναβάλι με τις υπέροχες φορεσιές, τα χρωματιστά άρματα και την παρέλαση τους. Θα επισκεφτείς την Βερόνα την πόλη του Ρωμαίου και Ιουλιέτας και το ανεξάρτητο κρατίδιο του San Marino για το φθηνότερο shopping therapy. Όλα αυτά με πολυτελές πλοίο των μινωϊκών γραμμών, με ξεναγήσεις και περιηγήσεις. Δώρο η διπλή καμπάνα. Όλα αυτά στην τιμή των 305€, από 459€ που ήταν η αρχική αξία. Κερδίζετε 154€ το άτομο. Κάνε κλικ εδώ για να μάθεις περισσότερα...
Share on Google Plus

About grizos gatos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

twitter

Πνευματικά δικαιώματα

Όποιος θεωρεί ότι θίγεται από κάποια δημοσίευση ή έχει δικαιώματα σε άρθρο ή φωτογραφία, παρακαλούμε πολύ να επικοινωνήσει μαζί μας, προς επίλυση του θέματος στο παρακάτω e-mail.
Ευχαριστούμε.

grizosgatos.blog@gmail.com