Εναλλακτική ενημέρωση

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

"Δεν πληρώνω" και στις αυξήσεις των εισιτηρίων


Σε κινητοποιήσεις κατά των αυξήσεων στα εισιτήρια των αστικών συγκοινωνιών θα προχωρήσει το κίνημα πολιτών «Δεν πληρώνω» που νωρίτερα τάχθηκε ενάντια των τσουχτερών διοδίων.

Αρχής γενομένης την 1η Φεβρουαρίου, το κίνημα θα αρχίσει τις κινητοποιήσεις τη μέρα που θα αλλάξει και η τιμή των εισιτηρίων.

Σύμφωνα με δηλώσεις τους, θα προσπαθήσουν να «μπλοκάρουν» τα ακυρωτικά μηχανήματα μέσα και έξω από τις συγκοινωνίες μέχρι το υπουργείο Υποδομών να ανακαλέσει τις αυξήσεις...

Διαμαρτυρία για τις αυξήσεις στις αστικές συγκοινωνίες έκαναν την Τετάρτη (19/1) ομάδες που τίθενται κατά της απόφασης, στο μετρό Σύνταγμα και στο σταθμό Πειραιάς του ΗΣΑΠ. Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης στους συγκεκριμένους σταθμούς οι επιβάτες δεν ακύρωναν εισιτήρια ενώ τέτοιου είδους κινητοποιήσεις αναμένεται να συμβούν και το επόμενο διάστημα,

Το κίνημα πολιτών «Δεν πληρώνω» μέσα από τις κινητοποιήσεις του πίεσε το αρμόδιο υπουργείο να ξεκινήσει διάλογο με τις εταιρίες των διοδίων για να «πέσουν» οι τιμές των διοδίων. Το ίδιο ελπίζει να καταφέρει και στο θέμα της αύξησης των εισιτηρίων στις αστικέςσυγκοινωνίες.

Σοβαρά σκέφτονται το ενδεχόμενο να προβούν σε κινητοποιήσεις για τις αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ και για τα 5 ευρώ που θα δίνουν για εξέταση στα δημόσια νοσοκομεία.

Επιστρέφοντας στο θέμα των διοδίων, το κίνημα θα σηκώσει τις μπάρες της Αττικής Οδού την Παρασκευή 28 Ιανουαρίου στις 18.00 το απόγευμα. Τα μέλη πρόκειται να συγκεντρωθούν στη συμβολή με τη λεωφόρο Κηφισίας στο Μαρούσι ενώ παρόμοιες ενέργειες θα γίνουν στο άμεσο μέλλον.

Οι «Δεν πληρώνω» υποστηρίζουν πως οι ιδιώτες που διαχειρίζονται τον αυτοκινητόδρομο έχουν πάρει το κέρδος που προβλεπόταν στη σύμβαση παραχώρησης και ότι θα πρέπει να επιστρέψει η διαχείριση στο Δημόσιο.

cosmo 
Share on Google Plus

About grizos gatos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

1 σχόλια:

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

twitter

Πνευματικά δικαιώματα

Όποιος θεωρεί ότι θίγεται από κάποια δημοσίευση ή έχει δικαιώματα σε άρθρο ή φωτογραφία, παρακαλούμε πολύ να επικοινωνήσει μαζί μας, προς επίλυση του θέματος στο παρακάτω e-mail.
Ευχαριστούμε.

grizosgatos.blog@gmail.com