Εναλλακτική ενημέρωση

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Έχετε 10 λεπτά; Κάντε κάτι για σας!


PostPch10

Κι όμως, μπορείτε να κάνετε μικρές αλλαγές στη ζωή σας που δε θα χρειαστούν περισσότερο από 10 λεπτά την ημέρα για να δείτε μεγάλα αποτελέσματα.

Περπατήστε ίσια: Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν περπατούν σωστά και το αποτέλεσμα είναι με κάθε βήμα το σώμα να πηγαίνει… στραβά. Βραχυπρόθεσμα, αυτό οδηγεί σε πόνο, ενώ μακροπρόθεσμα οδηγεί σε καταπόνηση των αρθρώσεων, πράγμα που σχετίζεται με την οστεοαρθρίτιδα...
Για να διορθώσετε το περπάτημά σας κάνε μία εξάσκηση για 10 λεπτά: επικεντρωθείτε πρώτα στον τρόπο που προσγειώνεται το πέλμα στο έδαφος. Η φτέρνα πρέπει να ακουμπά πρώτη στο έδαφος, μετά το υπόλοιπο πόδι και τα δάχτυλα τελευταία. Δώστε προσοχή στο μήκος του βήματός σας. Οι περισσότεροι κάνουμε μικρά βήματα όταν βιαζόμαστε. Επίσης περπατήστε με τον κορμό σε ευθεία, σαν κάποιος να σας τραβά από τα μαλλιά, επιμηκύνοντας όλο το σώμα σας.
Ακούστε το σώμα σας: «Εξελιχθήκαμε ως κυνηγοί και τροφοσυλλέκτες κι όχι για να τρώμε τρία γεύματα την ίδια ώρα κάθε μέρα», υποστηρίζουν οι γεροντολόγοι. «Όταν η τροφή ήταν αρκετή, τρώγαμε, αλλά μετά μπορεί να περνούσαν μια-δυο μέρες πριν φάμε ξανά. Όταν το σώμα δέχεται διαρκώς τροφή, μαθαίνει να την αναζητά και δεν την επεξεργάζεται επαρκώς». Οι ειδικοί λένε ότι πρέπει να αρχίσουμε να ακούμε το σώμα μας. «Αν ξυπνήσετε και δεν πεινάτε, καθυστερήστε το πρωινό σας τουλάχιστον δέκα λεπτά αργότερα, μέχρι να πεινάσετε. Αν πάλι πεινάτε πολύ, φάτε με άνεση ακόμα και δύο φορές μέχρι το μεσημεριανό». Έτσι, δε ρυθμίζετε μόνο με φυσικό τρόπο το βάρος σας, αλλά ενισχύετε και τη μακροβιότητα.
Σκεφτείτε διαφορετικά: Πώς προσεγγίζετε τις αποφάσεις που παίρνετε; Με φράσεις όπως «φαντάζομαι ότι», «καλύτερα να» ή «μάλλον πρέπει»; Σύμφωνα με τους ψυχολόγους θα είμαστε πιο ευτυχισμένοι και θα έχουμε περισσότερες πιθανότητες να πετύχουμε αν τις αναδιατυπώνουμε. Εξασκηθείτε για 10 λεπτά αλλάζοντας… δίσκο στο μυαλό σας. Όλοι πρέπει να κάνουμε πράγματα που θεωρούμε δύσκολα, αλλά αν τα προλογίσουμε με φράσεις όπως “καλύτερα να”, ο εγκέφαλός μας αποκτά αρνητική διάθεση. Καλό είναι λοιπόν να προτάσσετε μπροστά από καθετί που κάνετε τη φράση “επιλέγω να κάνω το Χ, ώστε να μπορώ να κάνω το Ψ”. Ο εγκέφαλος βλέπει αυτό που κάνουμε σαν θετική απόφαση με καλή έκβαση – κι αυτό οδηγεί στην πραγματοποίηση της απόφασής μας.
Μάθετε μια ξένη γλώσσα: Το να δοκιμάσετε κάτι καινούριο σημαίνει ότι θα μάθετε κάτι καινούριο. Η μάθηση δημιουργεί γνωστική ικανότητα στον εγκέφαλο που σας προστατεύει από βλάβες που σχετίζονται με νοσήματα όπως η νόσος Αλτσχάιμερ. Η μάθησή μας πρέπει να ενεργοποιεί αισθήσεις ή ταλέντα που δε χρησιμοποιούμε στην καθημερινότητά μας (ο χορός περιλαμβάνει κίνηση, μνήμη, συντονισμό και άκουσμα της μουσικής, που ενεργοποιούν διαφορετικά τμήματα του εγκεφάλου). Η μάθηση είναι καλύτερα να γίνεται ομαδικά. Όταν κάποιος γράφει για ένα θέμα, ενεργοποιούνται μέχρι και τέσσερις περιοχές του εγκεφάλου, αλλά αν το συζητά με κάποιον άλλο η επίδραση στον εγκέφαλο ενισχύεται – η κοινωνική αλληλεπίδραση βελτιώνει τις εγκεφαλικές λειτουργίες. Χρησιμοποίησε cd’s για 10 λεπτά την ημέρα στο σπίτι ή στο αυτοκίνητο με την ξένη γλώσσα που επιθυμείτε να μάθετε.
Παρακολουθήστε λιγότερη τηλεόραση: Ο μέσος Έλληνας αφιερώνει 12 χρόνια από τη ζωή του στην τηλεόραση. Μελέτες έχουν διαπιστώσει ότι οι άνθρωποι που βλέπουν μόνον 10 λεπτά τηλεόραση την ημέρα έχουν λιγότερες πιθανότητες να πάθουν κατάθλιψη και περισσότερες να κοιμούνται καλύτερα, να κάνουν καλύτερο σεξ και να είναι πιο αδύνατοι. Η υπερβολική παρακολούθηση της τηλεόρασης έχει τόσο επιζήμια επίδραση στο μεταβολισμό, που καίμε περισσότερες θερμίδες αν διαβάσουμε ένα βιβλίο!

Το μυστικό

Για ευεξία και χαλάρωση κάντε ένα μασάζ 10 λεπτών! Χρησιμοποιήστε ένα φυτικό λάδι φυτικής (π.χ. αμυγδαλέλαιο), εμπλουτισμένο με ενεργά συστατικά όπως πράσινο τσάι και  εσπεριδοειδή. Ξεκινήστε από τα πόδια και με κυκλικές και χαλαρές κινήσεις, κάντε μασάζ στους κοιλιακούς, στα χέρια, στο στέρνο, στο λαιμό και, τέλος, στην καρδιά. Ένα καλό μασάζ τονώνει τη λεμφική κυκλοφορία αλλά και τη διάθεση αφού αυτές οι ελαφρές πιέσεις ωθούν το σώμα στην απελευθέρωση ενδορφίνης.

omorfamistika
Share on Google Plus

About grizos gatos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

twitter

Πνευματικά δικαιώματα

Όποιος θεωρεί ότι θίγεται από κάποια δημοσίευση ή έχει δικαιώματα σε άρθρο ή φωτογραφία, παρακαλούμε πολύ να επικοινωνήσει μαζί μας, προς επίλυση του θέματος στο παρακάτω e-mail.
Ευχαριστούμε.

grizosgatos.blog@gmail.com