Κάθε χρόνο οι γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς μας αφήνουν μερικά κιλά παραπάνω, αφού οι γαστριμαργικές απολαύσεις των ημερών είναι ακαταμάχητες.
Για να μην κάνουν χρυσές δουλειές οι διαιτολόγοι και τα ινστιτούτα αδυνατίσματος και επιπλέον επιβαρυνθείτε με αγωνίες και στερήσεις δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε μερικές από τις οδηγίες μας, που θα σας βοηθήσουν να διατηρήσετε τη σιλουέτα σας...
1. Πρώτος και σημαντικότερος κανόνας είναι να προσέξετε το ισοζύγιο των θερμίδων που προσλαμβάνετε και αυτών που καταναλώνετε και να επωφεληθείτε των αργιών για να δραστηριοποιηθείτε.
Τι εννοούμε; Αν δεν μπορέσετε να αντισταθείτε και φάτε πολύ φροντίστε να κάνετε μια μεγάλη βόλτα στη γιορτινά φωτισμένη πόλη ή στο χιονισμένο χωριό που θα έχετε εκδράμει.
Ο καθαρός αέρας και η πεζοπορία για τουλάχιστον μισή ώρα θα σας βοηθήσει να κάψετε κάποιες από τις….νόστιμες αμαρτίες που διαπράξατε.
2. Αποφύγετε τους συνδυασμούς που επιβαρύνουν. Αν θέλετε οπωσδήποτε να δοκιμάστε και δεύτερη μερίδα από την υπέροχη γέμιση της γαλοπούλας μην φάτε ψωμί ή άλλους υδατάνθρακες.
Συνοδέψτε το κρέας με σαλάτες και πιείτε μόνο ένα ποτήρι κρασί.
3. Προσέξτε τις μερίδες σας. Προτιμήστε στο μπουφέ να γεμίσετε το πρώτο πιάτο σας μόνο με ορεκτικά και σαλάτες και φάτε όσο περισσότερα λαχανικά μπορείτε. Κάντε ένα διάλειμμα ολίγων λεπτών, για να προλάβει το στομάχι να στείλει το αίσθημα κορεσμού στο μυαλό και να μην ορμήξετε για το δεύτερο γύρο με την ίδια φόρα.
Στο καθιστό δείπνο μασάτε αργά και καλά τις τροφές για να δώσετε χρόνο και να μη βαρύνετε. Φροντίστε να σηκωθείτε από το τραπέζι με μια αίσθηση πείνας. Είναι ο μόνος τρόπος για να μην παραφάτε.
4. Προσπαθήστε να μετράτε τις θερμίδες που παίρνετε. Μην παρασύρεστε λέγοντας ότι «μια μέρα είναι ας φάω κάτι παραπάνω». Μη ξεχνάτε ότι μια ενήλικη γυναίκα δεν πρέπει κατά μέσο όρο να πάρει περισσότερες από 1600 θερμίδες την ημέρα και ένας άντρας περί τις 1800.
5. Αν αθροίσετε τις θερμίδες αυτών που συνήθως καταναλώνουμε σε ένα γιορτινό τραπέζι τότε θα φτάσετε αμέσως στα νούμερα αυτά.
Φροντίστε, λοιπόν, την επόμενη μέρα ή στο επόμενο γεύμα να συγκρατηθείτε.
Γιορτινός θερμιδομετρητής
Για να μην κάνουν χρυσές δουλειές οι διαιτολόγοι και τα ινστιτούτα αδυνατίσματος και επιπλέον επιβαρυνθείτε με αγωνίες και στερήσεις δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε μερικές από τις οδηγίες μας, που θα σας βοηθήσουν να διατηρήσετε τη σιλουέτα σας...
1. Πρώτος και σημαντικότερος κανόνας είναι να προσέξετε το ισοζύγιο των θερμίδων που προσλαμβάνετε και αυτών που καταναλώνετε και να επωφεληθείτε των αργιών για να δραστηριοποιηθείτε.
Τι εννοούμε; Αν δεν μπορέσετε να αντισταθείτε και φάτε πολύ φροντίστε να κάνετε μια μεγάλη βόλτα στη γιορτινά φωτισμένη πόλη ή στο χιονισμένο χωριό που θα έχετε εκδράμει.
Ο καθαρός αέρας και η πεζοπορία για τουλάχιστον μισή ώρα θα σας βοηθήσει να κάψετε κάποιες από τις….νόστιμες αμαρτίες που διαπράξατε.
2. Αποφύγετε τους συνδυασμούς που επιβαρύνουν. Αν θέλετε οπωσδήποτε να δοκιμάστε και δεύτερη μερίδα από την υπέροχη γέμιση της γαλοπούλας μην φάτε ψωμί ή άλλους υδατάνθρακες.
Συνοδέψτε το κρέας με σαλάτες και πιείτε μόνο ένα ποτήρι κρασί.
3. Προσέξτε τις μερίδες σας. Προτιμήστε στο μπουφέ να γεμίσετε το πρώτο πιάτο σας μόνο με ορεκτικά και σαλάτες και φάτε όσο περισσότερα λαχανικά μπορείτε. Κάντε ένα διάλειμμα ολίγων λεπτών, για να προλάβει το στομάχι να στείλει το αίσθημα κορεσμού στο μυαλό και να μην ορμήξετε για το δεύτερο γύρο με την ίδια φόρα.
Στο καθιστό δείπνο μασάτε αργά και καλά τις τροφές για να δώσετε χρόνο και να μη βαρύνετε. Φροντίστε να σηκωθείτε από το τραπέζι με μια αίσθηση πείνας. Είναι ο μόνος τρόπος για να μην παραφάτε.
4. Προσπαθήστε να μετράτε τις θερμίδες που παίρνετε. Μην παρασύρεστε λέγοντας ότι «μια μέρα είναι ας φάω κάτι παραπάνω». Μη ξεχνάτε ότι μια ενήλικη γυναίκα δεν πρέπει κατά μέσο όρο να πάρει περισσότερες από 1600 θερμίδες την ημέρα και ένας άντρας περί τις 1800.
5. Αν αθροίσετε τις θερμίδες αυτών που συνήθως καταναλώνουμε σε ένα γιορτινό τραπέζι τότε θα φτάσετε αμέσως στα νούμερα αυτά.
Φροντίστε, λοιπόν, την επόμενη μέρα ή στο επόμενο γεύμα να συγκρατηθείτε.
Γιορτινός θερμιδομετρητής
Ορεκτικά:
Αχιβάδες γεμιστές ο γκρατέν 238 η μερίδα
Καπνιστός σολομός 135 η φέτα
Καναπεδάκια με γαρίδες 254 η μερίδα
Χαβιάρι 35 το κουταλάκι
Πιρόγες από σέλερι με μους ροκφόρ 175 η μερίδα
Διάφορα αντιπάστι (μανιτάρια
και πιπεριές στο γκριλ, καρπάτσιο κ.α.) 194 η μερίδα
Μους καπνιστής πέστροφας 45 η μερίδα
Ταρτάκια με μελιτζάνα και μανιτάρια 46 η μερίδα
Οι σαλάτες:
Σαλάτα ρόκα παρμεζάνα 110 η μερίδα
Σαλάτα με αβοκάντο και μήλο 383 η μερίδα
Σαλάτα του Καίσαρα 218 η μερίδα
Σαλάτα Βεατρίκη 276 η μερίδα
Καροτοσαλάτα με καβουρδισμένα
αμύγδαλα 183 η μερίδα
Λαχανοσαλάτα με ντρέσινγκ
μαγιονέζας και μουστάρδας 87 η μερίδα
Λαχανοσαλάτα με βινεγκρέτ 98 η μερίδα
Σαλάτα πιάζ (με φασόλια και
ντομάτα) 289 η μερίδα
Σαλάτα με μπρόκολο
και πατάτες ατμού 280 η μερίδα
Πατατοσαλάτα με μπέικον 509 η μερίδα
Σαλάτα με αβοκάντο και μήλο 383 η μερίδα
Σαλάτα του Καίσαρα 218 η μερίδα
Σαλάτα Βεατρίκη 276 η μερίδα
Καροτοσαλάτα με καβουρδισμένα
αμύγδαλα 183 η μερίδα
Λαχανοσαλάτα με ντρέσινγκ
μαγιονέζας και μουστάρδας 87 η μερίδα
Λαχανοσαλάτα με βινεγκρέτ 98 η μερίδα
Σαλάτα πιάζ (με φασόλια και
ντομάτα) 289 η μερίδα
Σαλάτα με μπρόκολο
και πατάτες ατμού 280 η μερίδα
Πατατοσαλάτα με μπέικον 509 η μερίδα
Τα συνοδευτικά:
Αγκινάρες γεμιστές με μανιτάρια 251 η μερίδα
Καραμελωμένες γλυκοπατάτες 425 η μερίδα
Αντίδια μπρεζέ 156 η μερίδα
Σπαράγγια ογκρατέν 275 η μερίδα
Ζυμαρικά με σάλτσα μανιταριών 380 η μερίδα
Κόκκινο λάχανο μπρεζέ 150 η μερίδα
Πατάτες ογκρατέν με τυριά 259 η μερίδα
Ψητά κρεμμύδια 49 η μερίδα
Φρέσκο σπανάκι με πουρέ σκόρδου 143 η μερίδα
Το κυρίως πιάτο:
Γεμιστή Γαλοπούλα 564 η μερίδα
Γέμιση γαλοπούλας με κάστανα 457 η μερίδα
Ρολό χοιρινό με σέρι 822 η μερίδα
Φιλέτο Γουέλινγκτον 455 η μερίδα
Ψαρονέφρι με σάλτσα από
κρασί και μανιτάρια 365 η μερίδα
Γέμιση γαλοπούλας με κάστανα 457 η μερίδα
Ρολό χοιρινό με σέρι 822 η μερίδα
Φιλέτο Γουέλινγκτον 455 η μερίδα
Ψαρονέφρι με σάλτσα από
κρασί και μανιτάρια 365 η μερίδα
Τα γλυκά:
Βασιλόπιτα 250 το κομμάτι
Δίπλες 280 η μερίδα
Κουραμπιέδες 110 το κομμάτι
Μελομακάρονα 140 το κομμάτι
Μήλα ζαμπαγιόν 515 η μερίδα
Τσιζκέικ 600 το κομμάτι
Τα ποτά:
Κρασί λευκό 50-70 το ποτήρι
Κρασί γλυκό 140-160 το ποτήρι
Κρασί κόκκινο ξηρό 70-90 το ποτήρι
Μπίρα 120 το μεγάλο ποτήρι
Σαμπάνια 155 το ποτήρι
Ουίσκι 110 η δόση
Βότκα 175 η δόση
Βερμούτ ξηρό 100 η δόση
Βερμούτ γλυκό 160 η δόση
Πορτοκαλάδα ή άλλο
αναψυκτικό με ανθρακικό 95 το ποτήρι
Κρασί γλυκό 140-160 το ποτήρι
Κρασί κόκκινο ξηρό 70-90 το ποτήρι
Μπίρα 120 το μεγάλο ποτήρι
Σαμπάνια 155 το ποτήρι
Ουίσκι 110 η δόση
Βότκα 175 η δόση
Βερμούτ ξηρό 100 η δόση
Βερμούτ γλυκό 160 η δόση
Πορτοκαλάδα ή άλλο
αναψυκτικό με ανθρακικό 95 το ποτήρι
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.