Εναλλακτική ενημέρωση

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Η ασπιρίνη κατά του καρκίνου

Αμαλία Κουλακιώτη
Η ευεργετική επίδραση της ασπιρίνης, μπορεί να φτάσει στο σημείο να προστατέψει ακόμη και από πολλές μορφές καρκίνου, σύμφωνα με νέα βρετανική έρευνα.
Φυσικά, για να μην υπάρξει πιθανότητα γαστρορραγίας, η ασπιρίνη πρέπει να λαμβάνεται σε πολύ μικρή ποσότητα, τα συμπεράσματα που εξήγαγαν όμως οι ερευνητές είναι τόσο αφοπλιστικά, σε σημείο που οι επιστήμονες να προτείνουν σε ανθρώπους άνω των 40, να λαμβάνουν προληπτικά μικρή ποσότητα του φαρμάκου, κάθε μέρα...


Το φάρμακο, όμως δεν είναι τελείως ''αθώο'', καθώς έχει κατηγορηθεί ότι αυξάνει τον κίνδυνο γαστρορραγίας σε περίπου έναν ασθενή στους χίλιους, κάθε χρόνο.
Για να ''απενοχοποιήσουν'' την ασπιρίνη, οι μελετητές διεξήγαγαν οχτώ κλινικές δοκιμές, στις οποίες συμμετείχαν 25.570 ασθενείς, και διαπίστωσαν ότι οι θάνατοι από καρκίνο, μεταξύ εκείνων που λάμβαναν ασπιρίνη σε μικρές δόσεις, ήταν κατά 21% λιγότεροι στη διάρκεια των ερευνών και κατά 34% μετά από πέντε χρόνια.
Επιπλέον, παρά τις ανησυχίες για γαστρορραγίες, η τελευταία έρευνα κατέδειξε πως η ασπιρίνη προστατεύει τον ανθρώπινο οργανισμό κυρίως από τον καρκίνο του γαστρεντερικού, με τα ποσοστά των θανάτων που καταγράφηκαν από αυτή τη μορφή καρκίνου να είναι περίπου 54% χαμηλότερα μετά από πέντε χρόνια, μεταξύ εκείνων που λάμβαναν ασπιρίνη σε σχέση με εκείνους που δεν λάμβαναν.
Ο Πίτερ Ρόθγουελ του βρετανικού πανεπιστημίου της Οξφόρδης δήλωσε ότι ενώ η λήψη ασπιρίνης ενέχει μικρό κίνδυνο γαστρορραγίας, αυτός ο κίνδυνος ουσιαστικά "εξαφανίζεται" από τα οφέλη της στη μείωση του κινδύνου για καρκίνο και εμφράγματα.
"Οι παλαιότερες έρευνες σωστά προειδοποιούσαν ότι στους υγιείς μεσήλικες ο μικρός κίνδυνος γαστρορραγίας εξαιτίας της ασπιρίνης εν μέρει αντισταθμίζει τα οφέλη από την πρόληψη του εγκεφαλικού και των εμφραγμάτων, αλλά, η μείωση των θανάτων εξαιτίας πολλών κοινών μορφών καρκίνου θα αλλάζει πλέον την ισορροπία για πολλούς ανθρώπους", υπογράμμισε ο Ρόθγουελ.

cosmo
Share on Google Plus

About grizos gatos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

twitter

Πνευματικά δικαιώματα

Όποιος θεωρεί ότι θίγεται από κάποια δημοσίευση ή έχει δικαιώματα σε άρθρο ή φωτογραφία, παρακαλούμε πολύ να επικοινωνήσει μαζί μας, προς επίλυση του θέματος στο παρακάτω e-mail.
Ευχαριστούμε.

grizosgatos.blog@gmail.com