Εναλλακτική ενημέρωση

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Βήμα για ολογραφική τηλεόραση

Το ολογραφικό βίντεο της πριγκίπισσας Λέια στην ταινία «Πόλεμος των Αστρων» Η επιστήμη κάνει τη φαντασία πραγματικότητα!
Αμερικανοί επιστήμονες δημιούργησαν το πρώτο τρισδιάστατο ολόγραμμα, μία κινούμενη εικόνα που για να τη δούμε δεν χρειαζόμαστε ούτε ειδικά γυαλιά ούτε καμία άλλη συσκευή.


Το ολογραφικό βίντεο της πριγκίπισσας Λέια στην ταινία «Πόλεμος των Αστρων»
Το επίτευγμα των ερευνητών του αμερικανικού Κολεγίου Οπτικών Επιστημών αναμένεται να φέρει την επανάσταση στον τομέα της ψυχαγωγίας, των ΜΜΕ, την τηλεϊατρική, τη διαφήμιση και τη βιομηχανία...



«Οταν ακούμε τη λέξη ολόγραμμα, η εικόνα που έρχεται στο μυαλό μας είναι από τον κόσμο της επιστημονικής φαντασίας, τον «Πόλεμο των Αστρων» και το σήμα κινδύνου της πριγκίπισσας Λέια, η οποία στην αρχή του διαστημικού έπους του Τζορτζ Λούκας εμφανίζεται να ζητά τη βοήθεια του γέρου ιππότη Τζεντάι... Σήμερα η εικόνα αυτή δεν βρίσκεται σ’ έναν γαλαξία πολύ μακρινό αλλά στο κοντινό μας μέλλον. Εχουμε αποδείξει ότι η ιδέα αυτή λειτουργεί. Δεν πρόκειται πλέον για κάτι που αποτελεί επιστημονική φαντασία», δήλωσε ο επικεφαλής της έρευνας, Νάσερ Πεϊγκαμπαριάν, του πανεπιστημίου της Αριζόνα.
Στόχος της ομάδας του είναι η δημιουργία μίας τρισδιάστατης οθόνης, που πιθανότατα να βρει τον δρόμο της στα... σαλόνια του καταναλωτικού κοινού εντός δεκαετίας και χωρίς να αποτελούν προϋπόθεση για τη χρήση της τα ειδικά γυαλιά.
«Φανταστείτε κινηματογραφικές ταινίες όπου ο θεατής θα μπορεί να περπατάει μέσα στη σκηνή ή να εμφανίζεται ξαφνικά στο δωμάτιό σας ολοζώντανο το ολόγραμμα της πεθεράς σας...», προσθέτει.
Οι ερευνητές επισημαίνουν ότι οι ολογραφικές εικόνες, οι οποίες πριν από 30 χρόνια ήταν στατικές, τώρα πια μπορούν να ανανεώνονται σε «οιονεί πραγματικό χρόνο».
Εγγραφή«Μπορούμε να κάνουμε εγγραφή μίας τρισδιάστατης ολογραφικής εικόνας σε μία τοποθεσία και να τη δείξουμε στη συνέχεια σε μία άλλη τοποθεσία, σε πραγματικό χρόνο, οπουδήποτε στον κόσμο», υπογραμμίζει ο επικεφαλής της έρευνας.
Η ολογραφική εικόνα εγγράφεται με τη χρήση συμβατικών καμερών (τουλάχιστον 16) που τραβάνε το αντικείμενο ή τον άνθρωπο από διαφορετικές γωνίες. Οσες περισσότερες κάμερες χρησιμοποιούνται τόσο πιο πετυχημένο θα είναι το τελικό αποτέλεσμα του ολογραφικού βίντεο.
Σε πράσινο χρώμαΠρος το παρόν, το καινοτομικό σύστημα μπορεί να μεταδώσει και να προβάλει ολογραφικές εικόνες μόνο σε πράσινο χρώμα, αλλά ήδη έχουν γίνει οι πρώτες πετυχημένες δοκιμές για πολύχρωμη εκπομπή, που θα τελειοποιηθεί στο άμεσο μέλλον.
Οπως εξήγησαν οι ερευνητές, οι κάμερες στη μία άκρη της Γης τραβάνε μία ολογραφική σκηνή, την οποία μεταδίδουν μέσω σύνδεσης γρήγορου Ιντερνετ στην άλλη άκρη του πλανήτη. Εκεί υπάρχει το σύστημα λέιζερ που θα ελέγχεται αυτομάτως από έναν υπολογιστή και θα αναλαμβάνει να μετατρέπει το σήμα και να το προβάλλει ως τρισδιάστατο ολόγραμμα σε μία οθόνη.
Την έρευνα του καθηγητή Πεϊγκαμπαριάν χρηματοδοτούν το αμερικανικό Εθνικό Ιδρυμα Επιστημών και οι αμερικανικές Ενοπλες Δυνάμεις.
Ευρώπη
Ασκηση για ηλεκτρονική επίθεση
«Cyber Europe 2010» είναι το όνομα της πρώτης κοινής άσκησης προσομοίωσης ηλεκτρονικής επίθεσης που πραγματοποίησαν χθες οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Η Κομισιόν ανακοίνωσε ότι εμπειρογνώμονες σε θέματα ασφαλείας του κυβερνοχώρου θα δοκίμαζαν χθες τα αμυντικά όπλα των χωρών της ΕΕ σε περίπτωση επίθεσης κατά των θεμελιωδών ηλεκτρονικών υποδομών τους επιχειρώντας να αποκρούσουν προσομοιωμένες απόπειρες από «πειρατές» που έχουν ως στόχο την παράλυση καθοριστικών επιγραμμικών υπηρεσιών πολλών κρατών-μελών. Στη διάρκεια της άσκησης αναμένονταν να παρουσιαστούν σοβαρά προβλήματα σύνδεσης με το Διαδίκτυο στις χώρες της ΕΕ και προσωρινή διακοπή των ευρωπαϊκών διασυνοριακών συνδέσεων.
ΜΙΝΑ ΑΓΓΕΛΙΝΗ

Share on Google Plus

About grizos gatos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

twitter

Πνευματικά δικαιώματα

Όποιος θεωρεί ότι θίγεται από κάποια δημοσίευση ή έχει δικαιώματα σε άρθρο ή φωτογραφία, παρακαλούμε πολύ να επικοινωνήσει μαζί μας, προς επίλυση του θέματος στο παρακάτω e-mail.
Ευχαριστούμε.

grizosgatos.blog@gmail.com