Εναλλακτική ενημέρωση

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Αποτελέσματα βιοψίας σε πέντε λεπτά!

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ Η μακρά και ψυχοφθόρα αναμονή για τα αποτελέσματα της βιοψίας μπορεί σύντομα να αποτελεί παρελθόν χάρη σε μια νέα απεικονιστική τεχνική των ιστών η οποία αναπτύχθηκε από ειδικούς του Πανεπιστημίου του Ιλινόις. Η ερευνητική ομάδα δοκίμασε την τεχνική που ονομάζεται ΝΙVΙ (nonlinear interferometric vibrational imaging) σε καρκινικά κύτταρα του μαστού αρουραίων. Οπως προέκυψε με χρήση της μεθόδου παρήχθησαν ευανάγνωστες, έγχρωμες εικόνες των ιστών όπου διαγράφονταν καθαρά τα όρια των όγκων με ακρίβεια που ξεπερνούσε το 99%. Και όλα αυτά μέσα σε λιγότερο από πέντε λεπτά, σύμφωνα με δημοσίευση που αναμένεται να γίνει στο τεύχος της 1ης Δεκεμβρίου του επιστημονικού περιοδικού «Cancer Research»...


Σήμερα οι συμβατικές μέθοδοι διάγνωσης του καρκίνου βασίζονται σε οπτική ανάλυση του σχήματος και της δομής των κυττάρων, γεγονός που τις καθιστά αρκετά υποκειμενικές σύμφωνα με τους ειδικούς. Αντιθέτως η μέθοδος ΝΙVΙ παράγει εικόνες με βάση τη μοριακή σύνθεση των εξεταζόμενων κυττάρων. Τα φυσιολογικά κύτταρα έχουν υψηλότερες συγκεντρώσεις λιπιδίων ενώ τα καρκινικά κύτταρα παράγουν περισσότερη πρωτεΐνη. Με χρήση δύο ακτίνων φωτός οι ειδικοί μπορούν να προσδιορίσουν τα μοριακά σήματα που στέλνουν τα διαφορετικά κύτταρα: τελικώς τα φυσιολογικά κύτταρα αποτυπώνονται με μπλε χρώμα και τα καρκινικά με κόκκινο.

tovima
Share on Google Plus

About grizos gatos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

twitter

Πνευματικά δικαιώματα

Όποιος θεωρεί ότι θίγεται από κάποια δημοσίευση ή έχει δικαιώματα σε άρθρο ή φωτογραφία, παρακαλούμε πολύ να επικοινωνήσει μαζί μας, προς επίλυση του θέματος στο παρακάτω e-mail.
Ευχαριστούμε.

grizosgatos.blog@gmail.com