Εναλλακτική ενημέρωση

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Τα Αυγά εκτός από τιμή, έχουν την τιμητική τους

Εάν δεν γνωρίζατε πως και τα αυγά έχουν τη γιορτή τους κάθε δεύτερη Παρασκευή του Οκτωβρίου, ιδού και η απόδειξη. Η Διεθνής Επιτροπή Ωοπαραγωγών, με σκοπό να μας υπενθυμίσει την υψηλή διατροφική αξία του αυγού (λίγες σχετικά θερμίδες, υψηλής ποιότητας πρωτεΐνη, ευρεία γκάμα βιταμινών, μετάλλων και ιχνοστοιχείων) κάθε χρόνο μας το θυμίζει με επίσημες εκδηλώσεις προς τμή της Αυτού μεγαλειότητας, του Αυγού.
Στη χώρα μας, η κατανάλωση αυγών ανιστοιχεί σε 130 τεμάχια ανά άτομο το χρόνο, όταν προ τριακονταετίας στην Ήπειρο και την Κρήτη ξεπερνούσε τα 400. Ο μέσος ευρωπαϊκός όρος είναι 280-300...


Μια από τις αιτίες για τη χαμηλή κατανάλωση αυγού είναι η χοληστεροφοβία. Έρευνες που έγιναν τα τελευταία χρόνια, «αθωώνουν» το αυγό, που περιέχει τη λεγόμενη «καλή» χοληστερίνη (HDL).
Το Αυγό είναι αφροδισιακό και διάσημο για τα αποτελέσματα του. Δια του λόγου το αληθές την αρχαιότητα τάιζαν με αυγά τους νιόπαντρους για να κάνουν γερούς απογόνους.
Κατά τους Ολυμπιακούς Αγώνες απαγορευόταν στους αθλητές να τρώνε αυγά, γιατί έτσι ανέβαιναν πολύ οι επιδόσεις τους!
 
newsbomb
Share on Google Plus

About grizos gatos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

twitter

Πνευματικά δικαιώματα

Όποιος θεωρεί ότι θίγεται από κάποια δημοσίευση ή έχει δικαιώματα σε άρθρο ή φωτογραφία, παρακαλούμε πολύ να επικοινωνήσει μαζί μας, προς επίλυση του θέματος στο παρακάτω e-mail.
Ευχαριστούμε.

grizosgatos.blog@gmail.com