Εναλλακτική ενημέρωση

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων

Έντονες βροχοπτώσεις και πολύ ισχυρούς ανέμους σε όλη τη χώρα προβλέπει με έκτακτο δελτίο πρόγνωσης καιρού η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Ειδικότερα, για το νομό Αττικής προβλέπονται ισχυρές καταιγίδες από το μεσημέρι της Τετάρτης (27/10), με την ΕΜΥ συνιστά σε οδηγούς και πεζούς να είναι πολύ προσεχτικοί στις μετακινήσεις τους.

Ήδη σημειώνονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο, οι οποίες από σήμερα προβλέπεται ότι θα επηρεάσουν και το υπόλοιπο Ιόνιο, τη δυτικήΣτερεά, βαθμιαία την Πελοπόννησο, τη δυτική και κεντρική Μακεδονία, τη βόρεια και ανατολική Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και την Εύβοια...


Από το απόγευμα προβλέπεται ότι θα σημειωθούν έντονες καταιγίδες και στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα νησιά του ανατολικούΑιγαίου, ενώ προς το βράδυ θα επικρατήσουν έντονες βροχοπτώσεις στη Θράκη και τα Δωδεκάνησα.

Από το απόγευμα της Τετάρτης τα ισχυρά φαινόμενα στη Δυτική Ελλάδα βαθμιαία θα εξασθενίσουν και την Πέμπτη θα περιοριστούν σταδιακά στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα και θα εξασθενίσουν. Ιδιαίτερα για την Αττική καταιγίδες, πιθανώς ισχυρές προβλέπονται το μεσημέρι. Aπό το βράδυ της Τέταρτης θα επικρατήσουν άνεμοι βορείων διευθύνσεων 8 και τοπικά 9 μποφόρ στο βόρειο Αιγαίο και κατά τη διάρκεια της Πέμπτης άνεμοι 8 μποφόρ θα επικρατήσουν και στο υπόλοιπο Αιγαίο.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση, ενώ σε ορεινές περιοχές της βόρειας και κεντρικής Ελλάδας δεν αποκλείεται να σημειωθούν πρόσκαιρες χιονοπτώσεις.
Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (ΓΓΠΠ) εφιστά την προσοχή των πολιτών κατά το διήμερο αυτό και τους συστήνει να προβούν στις εξής ενέργειες:
1) Να ελέγξουν τις υδρορροές των κατοικιών τους (οροφές, μπαλκόνια, βεράντες κλπ) και να βεβαιωθούν για την ομαλή λειτουργία τους
2) Να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις τους στις ανωτέρω περιοχές
3) Να αποφεύγουν να διασχίζουν χείμαρρους και ρέματα πεζή ή με το αυτοκίνητο τους
4) Να ενημερώνονται κατά τακτά χρονικά διαστήματα για την πρόβλεψη του καιρού από τα ΜΜΕ.

cosmo
Share on Google Plus

About grizos gatos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

twitter

Πνευματικά δικαιώματα

Όποιος θεωρεί ότι θίγεται από κάποια δημοσίευση ή έχει δικαιώματα σε άρθρο ή φωτογραφία, παρακαλούμε πολύ να επικοινωνήσει μαζί μας, προς επίλυση του θέματος στο παρακάτω e-mail.
Ευχαριστούμε.

grizosgatos.blog@gmail.com