Η διατροφή αυτή απευθύνεται σε όσες προλήπτικά επιθυμούν να μειώσουν τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του μαστού όσο και στις γυναίκες που αναρρώνουν από αυτόν, ενώ λόγο των μειωμένων θερμίδων που περιλαμβάνει βοηθάει και στην απώλεια βάρους.
«Συγκεκριμένες τροφές, κυρίως όσες περιέχουν καλά λιπαρά όπως το ελαιόλαδο, σκουρόχρωμα λαχανικά, φρούτα πλούσια σε καροτενοειδή, ορισμένα δημητριακά και γαλακτοκομικά προϊόντα, όπως το τυρί, βοηθούν τον οργανισμό να καταπολεμήσει τον καρκίνο του μαστού» αναφέρει η δρ Φλιν...
Το διαιτολόγιο- ασπίδα στον καρκίνο
Συγκεκριμένα η δρ Φλιν προτείνει στις γυναίκες να καταναλώνουν:
- τρεις μερίδες φρούτων την ημέρα
- τουλάχιστον τέσσερις μερίδες λαχανικών
- μία μερίδα την ημέρα αποβουτυρωμένο γάλα, γιαούρτι και τυριά
- 340 γραμμάρια θαλασσινών ή πουλερικών την εβδομάδα ή 170 γραμμάρια μοσχαρίσιου, χοιρινού ή αρνίσιου κρέατος τον μήνα.
- τα γλυκά επιτρέπονται αρκεί να έχουν ως συστατικά αλεύρι ολικής άλεσης και ελαιόλαδο.
pyles
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.