Εναλλακτική ενημέρωση

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Μικρά μυστικά πρακτικής καθημερινότητας ( 2ο μέρος )

Η ζύμη κολλάει;
Αν η ζύμη κολλάει και δεν μπορείτε να την ανοίξετε σε φύλλο, βάλτε την για λιγο στο ψυγείο με διάφανή μεμβράνη. Κατόπιν ξαναπροσπαθήστε να την ανοίξετε βάζοντάς την ανάμεσα σε δύο φύλλα λαδόκολλας για να γλιστράει ο πλάστης.



Φρέσκα αυγά ή όχι;
Από τους γρηγορότερους και πιο απλούς τρόπους για να το μάθουμε είναι να τα τοποθετήσουμε σε ένα μπολ με κρύο νερό. Αν βουλιάξουν είναι φρέσκα, διαφορετικά δεν είναι.






Πρακτικός υπολογισμός
Μη σας πιάνει πανικός για τις υπολογιζόμενες ποσότητες γλυκών αν έχετε τραπέζι σε πολλά άτομα. Να ένας απλός τρόπος: 500 γρ παγωτού δίνουν 5 -6 μερίδες, 600 γρ ζελέ δίνουν 5-6 μερίδες, μια τούρτα παγωτού του κιλού δίνει 12 μερίδες και ένα κέικ ίδιου βάρους 24 φέτες.



Αντικολλητικό κολπάκι
Για να μην κολλάει το γάλα στο κατσαρολάκι ή το μπρίκι ξεπλύντε με κρύο νερό πριν το βάλετε μέσα για βράσιμο.


Παγάκια λεμονιού
Αν βρεθήκατε ξαφνικά με πολλά λεμόνια, ή αν θέλετε να έχετε χυμό λεμονιού ακόμα κι όταν δεν θα έχετε λεμόνια υπάρχει  τρόπος. Στύψτε τα λεμονάκια και βάλτε το χυμό τους σε παγοκυψέλες.. Θα έχετε λεμόνι για το φαγητό (αρκεί να βγάζετε νωρίτερα να ξεπαγώνει) και επίσης χυμό για μια γρήγορη σπιτική λεμονάδα!



Φρουί γλασέ καλλιτεχνήματα
Αν και δεν τρώγονται τόσο φανατικά όσο κάποτε, εξακολουθούν κανονικότατα και χρησιμοποιούνται.. Από κέηκ μέχρι πάστες, κομμένα σε πολύ πολύ μικρά κομματάκια. Αν το δημιούργημα θέλουμε να είναι δικό μας, ένας εύκολος  τρόπος να κόψουμε τα φρουί γλασέ είναι να τα αφήσουμε για δεκαπέντε λεπτά στην κατάψυξη και μετά να τα κόψουμε με μαχαίρι που το βουτάμε κάθε τόσο σε ζεστό νερό.




Μαρμελάδες
Για να διατηρηθούν περισσότερο καιρό βρέξτε με λικέρ το εσωτερικό των δοχείων πριν τα γεμίσετε.




Φρούτα στο φούρνο
Όταν ψήνετε φρούτα στο φούρνο, προσθέστε λίγη βανίλια. Η γεύση τους γίνεται πιο έντονη.

Χέρια χωρίς μυρωδιές
Αν τα χέρια κουβαλούν οσμές βενζίνης τρίψτε τα με υγρό αλάτι, για την οσμή κρεμμυδιού κάντε το ίδιο με ένα στέλεχος σέλινο και για το σκόρδο με μαϊντανό.

Είπατε μαϊντανό; 
Αν θέλουμε να τον διατηρήσουμε περισσότερο τον βάζουμε σε ένα γυάλινο βάζο και μετά στο ψυγείο.




Μαραμένα μαρουλάκια
Κι όμως ζωντανεύουν. Μέσα σε χυμό λεμόνι και παραμονή εντός ψυγείου για τριάντα λεπτά.


Χάλκινες ανταύγειες
Χρησιμοποιήστε τσάι για να ξεβγάλετε τα μαλλιά σας αν έχουν ξανθό ή κοκκινοκάστανο χρώμα. Θα τους δώσετε χάλκινες ανταύγειες.


me-kafe-kai-kouventoula
Share on Google Plus

About grizos gatos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

2 σχόλια:

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

twitter

Πνευματικά δικαιώματα

Όποιος θεωρεί ότι θίγεται από κάποια δημοσίευση ή έχει δικαιώματα σε άρθρο ή φωτογραφία, παρακαλούμε πολύ να επικοινωνήσει μαζί μας, προς επίλυση του θέματος στο παρακάτω e-mail.
Ευχαριστούμε.

grizosgatos.blog@gmail.com