Εναλλακτική ενημέρωση

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: προσωπικό θέμα τα δεδομένα στο διαδίκτυο

H προστασία των προσωπικών δεδομένων στο διαδίκτυο αποτελεί ένα θέμα που απασχολεί ολοένα και περισσότερο το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Σε πρόσφατη συζήτηση, ο ευρωβουλευτής κ. Ι. Τσουκαλάς αναφερόμενος στην «πλημμυρίδα της ψηφιακής πληροφορίας» έδωσε στοιχεία που είναι άκρως εντυπωσιακά. Σύμφωνα με τον ίδιο η τρέχουσα «ψηφιακή παραγωγή της ανθρωπότητας» αγγίζει τα χίλια δισ. gigabytes, δηλαδή κάθε κάτοικος του πλανήτη «παράγει» 200 gigabyte. To πρόβλημα όμως που προκύπτει, εάν διαβάσει κανείς προσεκτικά τις θέσεις των ευρωβουλευτών πάνω στο θέμα, είναι ότι η «παραγωγή» αυτή προέρχεται σε ένα πολύ μεγάλο μέρος της από εμάς τους ίδιους τους πολίτες, άθελά μας.



 Σε ένα πολύ μεγάλο μέρος της, η ψηφιακή παραγωγή είναι δεδομένα που εμείς οι ίδιοι καταχωρούμε, π.χ. στο Διαδίκτυο προκειμένου να πραγματοποιήσουμε μια αγορά ηλεκτρονικά ή σε κάποιο site κοινωνικής δικτύωσης.
Είναι αρκετά οξύμωρο να απειλούμαστε σήμερα από κάτι που οι ίδιοι δημιουργούμε και όπως τόνισε πολύ σωστά ο Έλληνας ευρωβουλευτής οι κυβερνήσεις πρέπει να στοχεύσουν στην εκπαίδευση των ψηφιακών πολιτών για τους ψηφιακούς κινδύνους, τα δικαιώματα, αλλά και τις υποχρεώσεις τους.

toblogtonkirion
Share on Google Plus

About grizos gatos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

twitter

Πνευματικά δικαιώματα

Όποιος θεωρεί ότι θίγεται από κάποια δημοσίευση ή έχει δικαιώματα σε άρθρο ή φωτογραφία, παρακαλούμε πολύ να επικοινωνήσει μαζί μας, προς επίλυση του θέματος στο παρακάτω e-mail.
Ευχαριστούμε.

grizosgatos.blog@gmail.com