Σύμφωνα με μια έκθεση του CNN για τις πιο υγιεινές κουζίνες παγκοσμίως πρώτη είναι η ελληνική παραδοσιακή, η οποία όμως δυστυχώς δεν έχει καμιά σχέση με αυτά που τρώμε ως σύγχρονοι Έλληνες.
Η ελληνική παραδοσιακή μεσογειακή διατροφή στηρίζεται σε λαχανικά με σκουρόχρωμα φύλλα, φρέσκα φρούτα, φασόλια με μεγάλη περιεκτικότητα σε ίνες, φακές, δημητριακά, ελαιόλαδο και πλούσια σε ωμέγα-3 λιπαρά ψάρια, όπως σαρδέλα και σκουμπρί. Όλα αυτά περιέχουν πολλά συστατικά που ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα, δρουν κατά του καρκίνου, μειώνουν τους κινδύνους καρδιοπάθειας, διαβήτη...
Επίσης η ελληνική κουζίνα βρίσκεται ψηλά στην κατηγορία λόγω του τρόπου που γίνονται τα γεύματα.
Παραδοσιακά οι μικρές ποσότητες μεζέδων σημαίνει ότι τρώμε μόνο μία μπουκιά κρέας μαζί με χαμηλοθερμιδικά, υγιεινά ελληνικά βασικά φαγητά, όπως φρέσκα θαλασσινά, υδατάνθρακες που χωνεύονται αργά (όσπρια, ψωμιά ολικής άλεσης) και μικρές μερίδες από ελιές και ξηρούς καρπούς.
Ποιες είναι οι άλλες εννέα υγιεινές παραδοσιακές κουζίνες, ξεκινώντας από την πιο υγιεινή;
-η κουζίνα με φρέσκα λαχανικά και φρούτα της Καλιφόρνια
-βιετναμέζικη
η ιαπωνική
-η ινδική
-η ιταλική
-η ισπανική
-η μεξικανική
η νοτιοαμερικανική
-η ταϊλανδέζικη
toblogtonkirion
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης
(
Atom
)
Πνευματικά δικαιώματα
Όποιος θεωρεί ότι θίγεται από κάποια δημοσίευση ή έχει δικαιώματα σε άρθρο ή φωτογραφία, παρακαλούμε πολύ να επικοινωνήσει μαζί μας, προς επίλυση του θέματος στο παρακάτω e-mail.
Ευχαριστούμε.
grizosgatos.blog@gmail.com
Βλέπουμε ότι έχουμε τρεις μεσογειακές χώρες στις καλύτερες κουζίνες παγκοσμίως άρα λογικό η μεσογειακή κουζίνα να αποτελεί την πλέον υγιεινή κουζίνα.
ΑπάντησηΔιαγραφή