Ένα από τα αγαπημένα φρούτα του καλοκαιριού που μας χαρίζει την πλούσια, γλυκιά γεύση του και ενισχύει τον οργανισμό μας με τα πολύτιμα συστατικά του είναι το σύκο. Δεν είναι τυχαίο που στην αρχαιότητα τα σύκα αποτελούσαν κύρια τροφή για τους αθλητές στους Ολυμπιακούς Αγώνες, καθώς τους προσέφεραν ενέργεια και προστάτευαν τους μυς τους... Τα σύκα έχουν μεγάλη ποσότητα ινών και βοηθούν στην καλή λειτουργία του εντέρου μας. Είναι ασφαλώς πολύ δυναμωτικά, καθώς, εκτός από τη γλυκόζη, περιέχουν και μεγάλη ποσότητα σιδήρου και ασβεστίου, μαγνήσιο και φώσφορο.
Πριμοδοτούν επίσης τον οργανισμό μας με μεγάλη ποσότητα βιταμίνης Α (καροτένια), με τις γνωστές αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Τα χρώματα που τα συναντάμε συνήθως ποικίλλουν από πράσινο, κίτρινο, μοβ ανοιχτό ή σκούρο… Τρώγονται φρέσκα ή αποξηραμένα στον ήλιο. Μία από τις πιο γνωστές ποικιλίες είναι τα Βασιλικά μαύρα σύκα, που είναι μεγάλα σε μέγεθος και έχουν αχλαδόμορφο σχήμα. Η καλύτερη εποχή ωρίμανσής τους είναι ο Αύγουστος. Γενικά, τα βρίσκουμε στην αγορά από αρχές Αυγούστου έως τέλη Σεπτεμβρίου. Τα σύκα είναι από τα φρούτα που δεν συντηρούνται εύκολα για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Επιλέγουμε: Τα ώριμα σύκα που δεν έχουν χτυπήματα και σχισίματα στο φλοιό τους. Τα διατηρούμε στη συντήρηση του ψυγείου για λίγες ημέρες σε χαρτοσακούλα.
Συμβουλή! Εάν κόψουμε ένα σύκο από το δέντρο και βγάζει γάλα, σημαίνει ότι δεν είναι ώριμο για να το φάμε.
Πώς τα τρώμε:Τα σύκα καταναλώνονται φρέσκα ή αποξηραμένα στον ήλιο. Μπορούμε, όμως, να τα απολαύσουμε και με χίλιους δυο τρόπους, σε νόστιμες συνταγές. Σας δίνουμε μερικές ιδέες: Γλυκό του κουταλιού συκαλάκι, φρέσκα σύκα σε κόκκινο κρασί, σαρλότ σύκο, μαρμελάδα σύκο, τάρτα με πράσινα σύκα, παγωτό σύκο, τρίγωνα με σύκα τηγανητά, σύκα ογκρατέν κ.ά.
myclubcarrefour.gr
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης
(
Atom
)
Πνευματικά δικαιώματα
Όποιος θεωρεί ότι θίγεται από κάποια δημοσίευση ή έχει δικαιώματα σε άρθρο ή φωτογραφία, παρακαλούμε πολύ να επικοινωνήσει μαζί μας, προς επίλυση του θέματος στο παρακάτω e-mail.
Ευχαριστούμε.
grizosgatos.blog@gmail.com
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.