Εναλλακτική ενημέρωση

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Τα φαγητά που κόβουν την όρεξη



Κάτι ήξερε η μανούλα που επέμενε να τρως τα φασολάκια σου...
Θέλεις να αδυνατίσεις χωρίς να μπεις στην διαδικασία μιας εξαντλητικής δίαιτας; Θέλεις να διατηρήσεις τον μυικό σου ιστό, υγιή; Όσο απίστευτο κι αν σου ακούγεται υπάρχει μια σειρά τροφών που και σε χορταίνει και κόβει την όρεξη μια και καλή.
Η ιδέα των τροφών που σου κόβουν την όρεξη στηρίζεται πάνω στην ογκομετρική, όπως ονομάζεται, θεωρία. Όπως τονίζει σε έρευνες του το Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια που είναι από τους θερμούς υποστηρικτές της ογκομετρικής θεωρίας, υπάρχουν τροφές πλούσιες σε όγκο αλλά με χαμηλή θερμιδική αξία που η κατανάλωσή τους θα βοηθήσει τον οργανισμό σου να τείνει να τρώει λιγότερο κατά τη διάρκεια του γεύματος.
Ποιες είναι και πώς λειτουργούν οι τροφές αυτές;
1.Τροφές που είναι πλούσιες σε νερό και φυσικές ίνες: Οι τροφές αυτές έχουν την ιδιότητα να είναι ιδιαίτερα χαμηλής θερμιδικής αξίας και όμως να δημιουργούν γρηγορότερα από άλλες το αίσθημα κορεσμού. Το άλλο πλεονέκτημα των τροφών αυτών είναι πως όσο μεγάλη και να είναι η ποσότητα που θα καταναλώσεις, η θερμιδική τους αξία παραμένει χαμηλή. Άσε που στη θέα μιας τεράστιας σαλάτας, θα χορτάσει εκτός από το στομάχι και το μάτι σου, γεμίζοντας με ένα αίσθημα ευχαρίστησης και το μυαλό σου...



Θέμα στρατηγικής: το σημείο στο οποίο αποτυγχάνουν οι περισσότερες μέθοδοι διατροφής είναι στο ότι σου κόβουν μεγάλο ποσοστό των τροφών που έτρωγες μέχρι πρότινος. Με τη βοήθεια των ''χορταστικών'' τροφών, λαμβάνεις μεγάλες ποσότητες φαγητών σε ένα πρόγραμμα χαμηλών θερμίδων και οδηγούν σε κορεσμό.
 2. Το άπαχο κρέας: το τρίπτυχο άπαχο κρέας, νερό και ίνες φαίνεται πως αποτελεί το χρυσό κλειδί στη μείωση κιλών και το χάσιμο πόντων από τα περιβόητα ψωμάκια σου. Άπαχο κρέας, ψάρι, πουλερικά, σόγια, αυγά σε γεμίζουν ενέργεια, σε χορταίνουν και δεν σε παχαίνουν.
3. Δίαιτες που είναι υψηλές σε πρωτεΐνες: μια σειρά ερευνών σε γυναίκες απέδειξε πως εκείνες που το 30% των τροφών που κατανάλωναν ήταν πρωτεΐνη (με τη μορφή άπαχου κρέατος), απόκτησαν σταδιακά ένα αίσθημα ευχαρίστησης ενώ διατήρησαν υγιή και τον μυικό τους ιστό.
Θέμα στρατηγικής: ακόμα και 20 με 30 γραμμάρια παραπανίσιας πρωτεΐνης να καταναλώνεις την ημέρα σε κάθε γεύμα σου, θα δεις πολύ γρήγορα την όρεξή σου να μειώνεται δραστικά.
Πώς να αυξήσεις τις πρωτεΐνες:
  • Αντικατέστησε ένα παχυντικό επιδόρπιο με ένα ποτήρι γάλα χαμηλών λιπαρών και εξασφάλισε 8 γραμμάρια παραπανίσιας πρωτεΐνης.
  • Κάνε την πρωτεΐνη πρωταγωνίστρια στα γεύματα σου με ιδιαίτερη προτίμηση στο πρωινό.
  • Μείωσε τους υδατάνθρακες που σου ανοίγουν την όρεξη
Σε έρευνα που παρουσιάστηκε στο Συνέδριο Πειραματικής Βιολογίας το 2007, γυναίκες που έτρωγαν δυο αυγά για πρωινό, 5 φορές τη βδομάδα για διάστημα 1 ½ μήνα, έχασαν 65% περισσότερο βάρος, έχασαν 83% περισσότερα εκατοστά από την περιφέρεια της μέσης, ενώ είχαν περισσότερη ενεργητικότητα. Αξίζει να σημειωθεί πως καμία από τις γυναίκες αυτές δεν ανέβασε τους δείκτες χοληστερίνης ή τριγλυκεριδιων.
4. Προτίμησε τις στέρεες τροφές από τα υγρά: και τα δύο είδη τροφής θα σε κρατήσουν χορτασμένη κόβοντας την όρεξη. Αν πρέπει να διαλέξεις όμως ανάμεσά τους προτίμησε τις στέρεες τροφές που θα επιτείνουν το αίσθημα του κορεσμού.
Θέμα στρατηγικής: τρώγε αργά για να δώσεις χρόνο στον εγκέφαλο να λάβει το σήμα του κορεσμού. Μην συνδιάζεις το φαγητό με άλλες δραστηριότητες, όπως η παρακολούθηση τηλεόρασης, γιατί θα μπερδέψεις χειρότερα τον εγκέφαλό σου για το πότε να σταματήσει να τρώει.
  • Μάσα αργά.
  • Άφηνε τακτικά το πιρούνι κάτω, ενώ και οι μπουκιές σου θα πρέπει να είναι μικρές.
  • Μάθε να τρως με τσόπ στικς (κινέζικα ξυλάκια).
6 βασικές τροφές που πρέπει να προσθέσεις στη διατροφή σου για να σου κοπεί η όρεξη:
      1. Σούπες
      2. Σιτηρά ολικής άλεσης
      3. Φασόλια
      4. Φρούτα
      5. Λαχανικά
      6. Ποπ κορν

και οι  4 βασικές στρατηγικές:
      1. Πρόσθεσε ψιλοκομμένα λαχανικά σε ομελέτες και μακαρονάδες.
      2. Τρώγε ολόκληρα φρέσκα ή αποξηραμένα φρούτα , αντί για φρουτοχυμούς .
      3. Προτίμησε τα προϊόντα ολικής άλεσης (δημητριακά, ψωμιά, ζυμαρικά).
      4. Χτύπα στο μπλέντερ τα φρούτα για να γεμίζουν αέρα που θα σε χορτάσει γρηγορότερα.
      5. Συνδύασε την πρωτεΐνη με όλα σου τα γεύματα.
womenonly.gr

Share on Google Plus

About grizos gatos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

twitter

Πνευματικά δικαιώματα

Όποιος θεωρεί ότι θίγεται από κάποια δημοσίευση ή έχει δικαιώματα σε άρθρο ή φωτογραφία, παρακαλούμε πολύ να επικοινωνήσει μαζί μας, προς επίλυση του θέματος στο παρακάτω e-mail.
Ευχαριστούμε.

grizosgatos.blog@gmail.com