Εναλλακτική ενημέρωση

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Ιταλικά μπισκότα Cantuccini

Συστατικά
  • Αλεύρι 250γρ
  • Μπέικιν 5γρ
  • Αυγά 2 τμχ
  • Κρόκοι 2 τμχ
  • Ξύσμα από 2 λεμόνια
  • Ζάχαρη 200γρ
  • Ξηροί καρποί 200γρ
  • Βανίλια
Εκτέλεση
Βήμα 1: Χτυπάμε τα αυγά, τους κρόκους, την ζάχαρη και το ξύσμα πολύ καλά να ασπρίσουν
Βήμα 2: Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε ελαφρώς με το φτερό
Βήμα 3: Προσθέτουμε τους ξηρούς καρπούς ανακατεύουμε  ελαφρά και έπειτα αδειάζουμε το μείγμα σε αλευρωμένο πάγκο
Βήμα 4: Αλευρώνουμε τα χέρια μου και δίνουμε στο ζυμάρι μακρόστενο σχήμα
Βήμα 5: Το μεταφέρουμε σε λαμαρίνα και ψήνουμε στους 170 βαθμούς για περίπου 15 λεπτά
Βήμα 6: Το βγάζουμε και όσο είναι ζεστό το κόβουμε σε λεπτές φέτες 0,5 εκ και το απλώνουμε στο ταψί (λαμαρίνα).
Βήμα 7: Ψήνουμε και από τις 2 πλευρές για περίπου 10 με 15 λεπτά στους 100 με 110 βαθμούς.
Share on Google Plus

About grizos gatos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

1 σχόλια:

  1. Πολύ καλή και εύκολη συνταγή, ευχαριστούμε!
    Ήθελα να σας προτείνω έναν τρόπο να γίνουν ακόμα πιο εντυπωσιακά αυτά τα κουλουράκια. Αντί να δώσετε στο αλεύρι μακρόστενο σχήμα, μπορείτε να τα διαμορφώσετε σε όποιο σχήμα θέλετε με πρωτότυπα κουπάτ σε διάφορα σχέδια. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να πιέσετε το κουπ πατ πάνω στο ζυμάρι πριν ψηθεί και ύστερα να το αφαιρέσετε απαλά. Τα κουλουράκια θα ψηθούν στο σχήμα του ζυμαριού και θα είναι ξεχωριστά.
    Έτσι, αυτά τα εύκολα κουλουράκια θα γίνουν η ιδανική λιχουδιά για το παιδικό πάρτυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

twitter

Πνευματικά δικαιώματα

Όποιος θεωρεί ότι θίγεται από κάποια δημοσίευση ή έχει δικαιώματα σε άρθρο ή φωτογραφία, παρακαλούμε πολύ να επικοινωνήσει μαζί μας, προς επίλυση του θέματος στο παρακάτω e-mail.
Ευχαριστούμε.

grizosgatos.blog@gmail.com