Εναλλακτική ενημέρωση

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

7 προϊόντα ομορφιάς στο ψυγείο σας

Το έχετε ακούσει προηγουμένως. Μία θέση για τα πάντα και τα πάντα στη θέση τους. Ακόμη και αν έχετε άψογες δεξιότητες ως προς την οργάνωση εμείς βάζουμε στοίχημα ότι δεν γνωρίζατε το εξής: Μερικά από τα αγαπημένα σας προϊόντα είναι προτιμότερο να αποθηκεύονται στο ψυγείο. Γι’ αυτό κάντε χώρο δίπλα στο γάλα και τοποθετήστε τα καλλυντικά σας. Ελπίζουμε να μην ξεχάσετε τη νέα τους θέση…
«Υπάρχουν πράγματι σημαντικοί λόγοι για τους οποίους τα καλλυντικά θα πρέπει να αποθηκεύονται στο ψυγείο» τονίζει η δερματολόγος Dendy Engelman. «Η θερμοκρασία είναι σταθερή, έτσι ώστε δεν υπάρχουν διακυμάνσεις στην υπερβολική ζέστη ή το κρύο, κάτι που μπορεί να επηρεάσει τη σύνθεση ή να αλλοιώσει τη συνοχή του προϊόντος.»
  1. Φυσικά προϊόντα
«Τα περισσότερα προϊόντα σήμερα έχουν δημιουργηθεί με συντηρητικά για να αποτρέπεται η συσσώρευση βακτηρίων χωρίς να χρειάζεται να είναι στο ψυγείο» σημειώνει η Engelman. Αν, ωστόσο, προτιμάτε οργανικά ή φυσικά προϊόντα χωρίς αυτά τα συντηρητικά, καλό είναι να τα βάζετε στο ψυγείο αμέσως μετά το άνοιγμα.
  1. Άρωμα
Να θυμάστε ότι επεκτείνεται η διάρκεια ζωής των δραστικών συστατικών, όταν τοποθετείτε τα αρώματα σε χαμηλές θερμοκρασίες Η αποθήκευσή τους λοιπόν στο ψυγείο παρεμποδίζει την οξείδωση από την υπερβολική ζέστη ή την έκθεση στον ήλιο.
  1. Κρέμα Ματιών
«Η χρήση της κρυοθεραπείας για πρησμένα μάτια ή για τις σακούλες είναι αποτελεσματική, επειδή οι κρύες θερμοκρασίες συστέλλουν τα αιμοφόρα αγγεία και μειώνουν τη ροή του υγρού στον μαλακό ιστό» επισημαίνει η Engelman. «Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την ελάττωση της φλεγμονής και του πρηξίματος.
  1. Μάσκες προσώπου
Οι gel μάσκες προσώπου χρησιμοποιούνται για την ενυδάτωση, την ηρεμία και την ανακούφιση του δέρματος. Είναι καλύτερο να διατηρούνται στο ψυγείο, ειδικά για τις γυναίκες που είναι επιρρεπείς στην ερυθρότητα. Η δροσιά σφίγγει τα τριχοειδή αγγεία και μειώνει την ερυθρότητα.
  1. Προϊόντα με συγκεκριμένα ενεργά συστατικά
«Η προστασία της αγνότητας και της αποτελεσματικότητας των δραστικών συστατικών στα προϊόντα τη στιγμή που θα τα ανοίξετε είναι πολύ σημαντική» τονίζει η Engelman. Τα προϊόντα με ενεργά συστατικά όπως η ρετινόλη, η βιταμίνη C, τα πεπτίδια και η υδροκινόνη θα πρέπει να αποθηκεύονται σε χαμηλές θερμοκρασίες.
  1. Eyeliner
Τοποθετήστε τα μολύβια σας σε δροσερή θερμοκρασία 10 λεπτά πριν από το ξύσιμό τους. Σε περίπτωση που αργήσατε στο ραντεβού σας τοποθετήστε τα στην κατάψυξη, για να κρυώσουν πιο γρήγορα.
  1. Κραγιόν και lip balm
Ποια γυναίκα δεν βρέθηκε με ένα λιωμένο κραγιόν καθώς το ξέχασε στο αυτοκίνητο ή στην τσάντα θαλάσσης; Η αποθήκευση στο ψυγείο διατηρεί τη μορφή τους. Εάν ένα προϊόν έχει λιώσει, πετάξτε το όχι στα σκουπίδια, αλλά στο ψυγείο. Μέσα σε μία ώρα θα επανέλθει στην αρχική του μορφή.

Share on Google Plus

About grizos gatos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

twitter

Πνευματικά δικαιώματα

Όποιος θεωρεί ότι θίγεται από κάποια δημοσίευση ή έχει δικαιώματα σε άρθρο ή φωτογραφία, παρακαλούμε πολύ να επικοινωνήσει μαζί μας, προς επίλυση του θέματος στο παρακάτω e-mail.
Ευχαριστούμε.

grizosgatos.blog@gmail.com