Εναλλακτική ενημέρωση

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Ευρωπαϊκές πόλεις μακριά από την Ευρώπη

Εύκολα οι φωτογραφίες τους μπορούν να μας μπερδέψουν αφού οι πόλεις αυτές αν και βρίσκονται χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από την Ευρώπη έχουν όλα τα χαρακτηριστικά μιας ευρωπαϊκής πόλης.
Σούκρε, Βολιβία
Η Σούκρε είναι η συνταγματική πρωτεύουσα της Βολιβίας και φιλοξενεί το ανώτατο δικαστήριο της Βολιβίας. Αν και πρωτεύουσα είναι λιγότερο γνωστή σε σχέση με άλλες Βολιβιανές πόλεις, όμως τα ασβεστωμένα κτίρια με την αποικιακή αρχιτεκτονική, ιδιαίτερα κοντά στο κέντρο της πόλης, την καθιστούν την πιο γραφική πόλη της χώρας και αναγνωρισμένη παγκόσμια κληρονομιά της UNESCO. Αν δεν υπήρχαν τα ψηλά βουνά που την περιτριγυρίζουν, εύκολα θα πίστευε κανείς ότι βρίσκεται σε μια χώρα της Μεσογείου.

Μακάο, Κίνα
Το Μακάο έχει κρατήσει στενή σχέση με τις πορτογαλικές ρίζες του, σε τέτοιο βαθμό που συχνά μέσα στο παλιό χωριό Taipa μπορεί να ακούσετε κάποιον να μιλά πορτογαλικά. Είναι ένα από τα λίγα μέρη στην Ασία, όπου μπορείτε να γευτείτε πορτογαλικό φαγητό, να πιείτε πορτογαλικό κρασί και να θαυμάσετε αρχοντικά, φρούρια και εκκλησίες που χτίστηκαν κατά την περίοδο της πορτογαλικής αποικιοκρατίας.

Μόντρεαλ, Καναδάς
Το Μόντρεαλ είναι η πιο γαλλική πόλη εκτός Γαλλίας, κυρίως στο ιστορικό κέντρο Vieux-Montreal, την παλαιότερη συνοικία της πόλης. Μουσεία, εκκλησίες, jazz και γαλλική κουζίνα είναι μόνο μερικές από τις πινελιές αλά Γαλλικά που προσφέρει το Μόντρεαλ.

Μπουένος Άιρες, Αργεντινή
Τα νεοκλασικά κτίρια, τα παγκόσμιας κλάσης μουσεία και τα μικρά καφέ έχουν δώσει στο Μπουένος Άιρες έναν αναμφισβήτητα ευρωπαϊκό αέρα. Παρά τις ομοιότητες που έχει, η πόλη έχει μια δική της μοναδική ενέργεια που δεν μπορεί να συγκριθεί με την Ευρώπη. Το ταμπεραμέντο των κατοίκων της και το πάθος του τάνγκο το αποδεικνύουν περίτρανα.

Σολβάνγκ, Καλιφόρνια
Το Σολβάνγκ της Καλιφόρνια σας κάνει να νιώθετε σαν να είστε στη Δανία, κι αυτό γιατί η πόλη ιδρύθηκε από μια ομάδα Δανών εποίκων το 1911. Πολλές από τις προσόψεις των κτιρίων της πόλης είναι διακοσμημένες κατά τα πρότυπα των Δανέζικων ενώ βρίσκεται και ένα αντίγραφο του αγάλματος της Μικρής Γοργόνας της Κοπεγχάγης. Τα πολλά εστιατόρια και ζαχαροπλαστεία της πόλης προσφέρουν αυθεντικές γεύσεις από τη Δανία.


 touristorama.com
Share on Google Plus

About grizos gatos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

twitter

Πνευματικά δικαιώματα

Όποιος θεωρεί ότι θίγεται από κάποια δημοσίευση ή έχει δικαιώματα σε άρθρο ή φωτογραφία, παρακαλούμε πολύ να επικοινωνήσει μαζί μας, προς επίλυση του θέματος στο παρακάτω e-mail.
Ευχαριστούμε.

grizosgatos.blog@gmail.com