Εναλλακτική ενημέρωση

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Οι θαυμαστοί κήποι του Ντουμπάι

Το άγονο Ντουμπάι είναι μάλλον το τελευταίο μέρος που θα περιμέναμε να δούμε τον μεγαλύτερο κήπο στον κόσμο! Κι όμως, το Ντουμπάι μας εκπλήσσει για ακόμη μια φορά με ένα αξιοθέατο – κατόρθωμα που μας αφήνει με το στόμα ανοιχτό.
Μετά από τόσα επιτεύγματα μηχανικής και τεχνολογίας που έχει να επιδείξει με καμάρι, η επιτυχία και στη δημιουργία του μεγαλύτερου κήπου στον κόσμο ήταν αναμενόμενη. Μετά το μοναδικό ξενοδοχείο 7 αστέρων στον κόσμο, το κλειστό χιονοδρομικό κέντρο στη μέση της ερήμου και μια σειρά από τεχνητά νησιά έρχεται ο βοτανικός κήπος του Ντουμπάι Miracle Garden.

Βρίσκεται μέσα στο θεματικό πάρκο διασκέδασης Dubailand και έκανε τα εγκαίνιά του την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου. Καταλαμβάνει μια έκταση 72.000 τετραγωνικών μέτρων και περιέχει πάνω από 45 εκατομμύρια λουλούδια! Εκτός από τα παραδοσιακά παρτέρια, ο κήπος έχει πρωτότυπες ανθοσυνθέσεις όπως αψίδες σε σχήμα καρδιάς, πυραμίδες από λουλούδια και κάθε λογής σχέδια και σχήματα από συνδυασμού πολύχρωμων λουλουδιών.

Σαν τουριστικό αξιοθέατο αναμένεται να προσελκύει ένα εκατομμύριο επισκέπτες το χρόνο, όταν θα λειτουργεί πλήρως. Τα σχήματα και η διαμόρφωση των κήπων θα αλλάζει κάθε σεζόν, έτσι ώστε οι επισκέπτες να βιώνουν μια νέα εμπειρία κάθε φορά που βρίσκονται στους κήπους.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσαν οι υπεύθυνοι ανάπτυξης του κήπου σε έκθεσή τους, οι κήποι – θαύμα του Ντουμπάι βασίστηκαν για τη δημιουργία τους στην σωστή επαναχρησιμοποίηση των λυμάτων και την στάγδην άρδευση (μπεκ).

Η καλύτερη εποχή για την ανάπτυξη των λουλουδιών στο Ντουμπάι είναι ο ήπιος χειμώνας του, ενώ οι κήποι θα είναι κλειστοί τους ζεστούς μήνες του καλοκαιριού από Ιούνιο έως Σεπτέμβριο με μέση θερμοκρασία τους 40 C.

Αν και οι κήποι είναι ανοιχτοί για τους επισκέπτες, δεν έχουν ολοκληρωθεί πλήρως αφού κατά τη δεύτερη φάση της ανάπτυξή τους που ξεκινά τα μέσα του 2013 θα προστεθούν εμπορικά καταστήματα, εστιατόρια και φυτώρια.

Οι κήποι είναι ανοιχτοί για το κοινό καθημερινά 9 π.μ.-9 μ.μ. από τον Οκτώβριο έως τα τέλη Μαΐου. Είσοδος 4,20 € ανά άτομο.


touristorama.com
Share on Google Plus

About grizos gatos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

twitter

Πνευματικά δικαιώματα

Όποιος θεωρεί ότι θίγεται από κάποια δημοσίευση ή έχει δικαιώματα σε άρθρο ή φωτογραφία, παρακαλούμε πολύ να επικοινωνήσει μαζί μας, προς επίλυση του θέματος στο παρακάτω e-mail.
Ευχαριστούμε.

grizosgatos.blog@gmail.com