Εναλλακτική ενημέρωση

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Πέτρινο Δάσος (Shilin), Κίνα


Το Shilin, γνωστό και ως Stone Forest είναι ένας εντυπωσιακός σχηματισμός από βράχους, οι οποίοι καλύπτουν μια τεράστια δασική έκταση στην Κίνα. Από το 2007 μάλιστα η περιοχή έχει χαρακτηριστεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς από την UNESCO.

Οι βράχοι μοιάζουν με τεράστιους σταλαγμίτες που φύτρωσαν στο έδαφος και κάποιοι από αυτούς έχουν τη μορφή απολιθωμένων δέντρων.

Ο θρύλος λέει ότι σε αυτό το δάσος γεννήθηκε η Ashima, μια κοπέλα που ανήκε στην φυλή των Yi. Όταν μεγάλωσε, ερωτεύτηκε έναν νεαρό, αλλά η οικογένεια της δεν της επέτρεψε να τον παντρευτεί. Έτσι η Ashima μετατράπηκε σε πέτρα στο σημείο αυτό που βρίσκεται το δάσος.

Κάθε χρόνο την 24η μέρα του έκτου σεληνιακού μήνα οι Yi γιορτάζουν στο φεστιβάλ Torch, με παραδοσιακούς χορούς και αγώνες πάλης

Δείτε τις χαρακτηριστικές φωτογραφίες...
















newsbeast.gr
Share on Google Plus

About grizos gatos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

twitter

Πνευματικά δικαιώματα

Όποιος θεωρεί ότι θίγεται από κάποια δημοσίευση ή έχει δικαιώματα σε άρθρο ή φωτογραφία, παρακαλούμε πολύ να επικοινωνήσει μαζί μας, προς επίλυση του θέματος στο παρακάτω e-mail.
Ευχαριστούμε.

grizosgatos.blog@gmail.com