Εναλλακτική ενημέρωση

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Πόσο ρεύμα καταναλώνουν οι ηλεκτρικές συσκευές μας;


Από το flowmagazine.gr
Ο τομέας της ηλεκτροπαραγωγής παραμένει η μεγαλύτερη πηγή εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου στην ατμόσφαιρα, λόγω της χρήσης ορυκτών καυσίμων, όπως ο άνθρακας και το πετρέλαιο. Η αύξηση της ζήτησης ηλεκτρικής ενέργειας εξαιτίας της εξάρτησης του ανθρώπου από τις ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές έχει επιδεινώσει την κατάσταση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης.
Εάν προσπαθούμε να αποφασίσουμε αν θα επενδύσουμε σε μια πιο ενεργειακά αποδοτική συσκευή ή θα θέλαμε να καθορίσουμε τα φορτία ηλεκτρικού ρεύματος μας, μπορούμε να υπολογίσουμε την κατανάλωση ενέργειας των συσκευών μας.
Τύπος γιατην εκτίμηση κατανάλωσης ενέργειας
Μπορούμε να χρησιμοποιήσετε αυτό τον τύπο για να υπολογίσουμε την ενεργειακή χρήση μιας συσκευής:
(Ισχύς × Ώρες χρήσης ανά ημέρα ÷ 1000 = Ημερήσια κατανάλωση κιλοβατώρων (kWh)
(1 κιλοβάτ (kW) = 1.000 Watt)
Πολλαπλασιάζουμε αυτό με τον αριθμό των ημερών που χρησιμοποιούμε τη συσκευή κατά τη διάρκεια του έτους, για την ετήσια κατανάλωση. Μπορούμε να υπολογίσουμε τότε το ετήσιο κόστος λειτουργίας μιας συσκευής από τον πολλαπλασιασμό του kWh ανά έτος με το ποσοστό κατανάλωσης τοπικής χρήσης ανά kWh.
Σημείωση: Για να υπολογίσουμε τον αριθμό των ωρών που το ψυγείο λειτουργεί πραγματικά στην μέγιστη ισχύ του, διαιρούμε το συνολικό χρόνο που το ψυγείο είναι συνδεδεμένο με το τρία (τρεις ώρες). Τα ψυγεία, παρόλο που είναι ενεργοποιημένα στο «όλη την ώρα»,  στην πραγματικότητα σβήνουν ανά διαστήματα για τη διατήρηση των εσωτερικών θερμοκρασιών.
Ισχύς
Μπορούμε να βρούμε την ισχύ των περισσότερων συσκευών στο κάτω ή στο πίσω μέρος τους. Η ισχύς που είναι γραμμένη είναι η μέγιστη που καταναλώνει η συσκευή. Δεδομένου ότι πολλές συσκευές έχουν μια σειρά από ρυθμίσεις (για παράδειγμα η ένταση του ραδιόφωνου), το πραγματικό ποσό της ενέργειας που καταναλώνεται εξαρτάται από τη ρύθμιση που χρησιμοποιείται κάθε φορά.
Αν η ισχύς δεν είναι γραμμένη στο μηχάνημα, μπορούμε να την υπολογίσουμε από τη τρέχουσα τιμή (σε αμπέρ) και πολλαπλασιάζοντας με την τάση που χρησιμοποιείται από τη συσκευή. Το αμπέρ μπορεί να είναι σημειωμένα εκεί που αναγράφεται η ισχύ. Αν όχι, θα πρέπει να βρούμε ένα αμπερόμετρο. Μπορούμε να το βρούμε σε καταστήματα που πωλούν είδη ηλεκτρικού και ηλεκτρονικού εξοπλισμού.
Πίνακας ισχύος οικιακών συσκευών
 
ΣΥΣΚΕΥΗ
ΡΕΥΜΑ (Watt)
Ενυδρείο
50 – 1200
Καφετιέρα
900 – 1200
Πλυντήριο ρούχων
350 – 500
Στεγνωτήριο
1800 – 5000
Σίδερο
1000 – 2000
Πλυντήριο πιάτων
1200 – 2400
Ανεμιστήρας οροφής
65 – 175
Πιστολάκι για τα μαλλιά
1200 – 1800
Φούρνος μικροκυμάτων
800 – 1100
Υπολογιστής (CPU)
120 – 130
Οθόνη υπολογιστή
150 – 160
Laptop
50
Ραδιόφωνο
70 – 350
Ψυγείο
700 – 900
Τηλεόραση
70 – 170
Τοστιέρα
800 – 1400
CD/DVD Player
20 – 25
Ηλεκτρική σκούπα
1000 – 1500
Θερμοσίφωνας
4000 – 5500
Share on Google Plus

About grizos gatos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

twitter

Πνευματικά δικαιώματα

Όποιος θεωρεί ότι θίγεται από κάποια δημοσίευση ή έχει δικαιώματα σε άρθρο ή φωτογραφία, παρακαλούμε πολύ να επικοινωνήσει μαζί μας, προς επίλυση του θέματος στο παρακάτω e-mail.
Ευχαριστούμε.

grizosgatos.blog@gmail.com