Εναλλακτική ενημέρωση

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Οι ομορφότερες Χριστουγεννιάτικες υπαίθριες αγορές στην Ευρώπη


Οι ομορφότερες Χριστουγεννιάτικες υπαίθριες αγορές στην ΕυρώπηΜια «ανάσα» μακριά βρίσκονται τα Χριστούγεννα... και οι πιο διάσημες εορταστικές αγορές στην Ευρώπη αρχίζουν σιγά σιγά να προσελκύουν εκατομμύρια επισκέπτες! Κάλαντα από τα παιδιά στους δρόμους, ζεστό κρασί και εντυπωσιακά φωτάκια καταφέρνουν και προσφέρουν μαζί με τις χορωδίες μια ρομαντική ατμόσφαιρα στις υπαίθριες Χριστουγεννιάτικες αγορές. Τα παρακάτω μέρη αποτελούν τον «παράδεισο» των Χριστουγέννων και όνειρο ταξιδιού για πολλούς ανά τον κόσμο...
Κολωνία
Πάνω από δύο εκατομμύρια επισκέπτες κάνουν βόλτα κάθε Δεκέμβριο τις τέσσερις Χριστουγεννιάτικες αγορές της Κολωνίας. Η πιο θεαματική είναι η “Am Dom” με τους πανύψηλους δίδυμους πυργίσκους του καθεδρικού ναού, το τεράστιο Χριστουγεννιάτικο δέντρο και το έλκηθρο του Αη Βασίλη! Οι πάγκοι είναι γεμάτοι από χειροποίητα κεριά, ξύλινα παιχνίδια, μελόψωμο, βραστά γλυκά και μαλλί της γριάς, ενώ στο δρόμο οι μουσικοί διασκεδάζουν τους περαστικούς.
Βιέννη
Πρόκειται ίσως για την πιο δημοφιλή Χριστουγεννιάτικη αγορά στην Ευρώπη με εκατομμύρια επισκέπτες! Ξεκινά από τα μέσα Νοεμβρίου και χρονολογείται πάνω από επτακόσια χρόνια! Τα δέντρα είναι διακοσμημένα με φώτα και κομμένα σε σχέδια, όπως καρδιές. Οι ξύλινοι πάγκοι πωλούν χειροποίητα στολίδια και αρωματισμένα κεριά. Οι χορωδίες δεν σταματούν στους δρόμους και τα φεστιβάλ, ενώ πολλά παιδιά επισκέπτονται το εργαστήρι “Vokshalle”, όπου φτιάχνουν δώρα και ψήνουν μπισκότα Χριστουγέννων.
Οι ομορφότερες Χριστουγεννιάτικες υπαίθριες αγορές στην ΕυρώπηΚοπεγχάγη
Το λούνα παρκ “Tivoli Gardens” φιλοξενεί την ετήσια αγορά της Κοπεγχάγης, με εκατοντάδες χριστουγεννιάτικα δέντρα και πάνω από μισό εκατομμύριο φωτάκια σε πάρκα. Η λίμνη μετατρέπεται σε υπαίθριο παγοδρόμιο, ενώ πάνω από 60 πολύχρωμοι πάγκοι πωλούν τοπικά προϊόντα και τρόφιμα, όπως Δανικό ζεστό κρασί με αλκοόλ και μπαχαρικά και hot dumplings μήλου. Πολλοί κάνουν βόλτες με πόνυ και ο Άγιος Βασίλης με τους καλικάτζαρους βγαίνουν φωτογραφίες με τα παιδιά.
Πράγα
Η Χριστουγεννιάτικη αγορά στην Πράγα... είναι γνωστή και ως "Winter Wonderland". Τα κάλαντα, το πλούσιο φαγητό και το ζεστό πικάντικο κρασί δημιουργούν μια έντονη ατμόσφαιρα, ενώ οι χρωματιστές ξύλινες καλύβες πωλούν προϊόντα, χειροτεχνίες και τοπικές σπεσιαλιτέ, όπως λουκάνικα και τσέχικες μπίρες. Το δέντρο στην πλακόστρωτη πλατεία της Παλιάς πόλης κόβεται από το Krkonose βουνό και είναι γεμάτο φώτα από τη 1 Δεκεμβρίου έως τις 6 Ιανουαρίου. Παράλληλα, ο ζωολογικό κήπος με οικόσιτα ζώα, όπως πόνυ και λάμα προσελκύει τα παιδιά.
Οι ομορφότερες Χριστουγεννιάτικες υπαίθριες αγορές στην ΕυρώπηΒερολίνο
Περισσότερες από 60 αγορές υπάρχουν στην πρωτεύουσα, με το παλάτι “Charlottenburg” της Disney να αποκτά πρωταγωνιστικό ρόλο. Πάνω από 150 πάγκους πωλούν τεράστια λουκάνικα, ξύλινα διακοσμητικά και ζεστά ροφήματα. Τα παιδιά παίζουν στα φωτισμένα καρουζέλ και τους τροχούς, ενώ στη “Potsdamer Platz” η εντυπωσιακή πίστα για έλκηθρο, 12 μέτρα ύψους και 70 μ. Μήκους, κλέβει τις εντυπώσεις. Η αγορά διαρκεί από τις 26 Νοεμβρίου έως τις 26 Δεκεμβρίου και η είσοδος είναι ελεύθερη.
Βουδαπέστη
Κατευθυνθείτε προς τη Χριστουγεννιάτικη αγορά της Βουδαπέστης, αγοράστε μια ειδική κούπα και στη συνέχεια γεμίστε την ελεύθερα όσες φορές θέλετε με ζεστό κρασί ή σοκολάτα με ρούμι. Η πλατεία της “Vörösmarty” είναι γεμάτη με σπιτικά γλυκά και λιχουδιές, ενώ το κομβικό σημείο της παραδοσιακής ουγγρικής αγοράς συνδέεται άψογα με τη ζωντανή μουσική και το χορό από τις 18 Νοεμβρίου έως τις 30 Δεκεμβρίου 2012.
Οι ομορφότερες Χριστουγεννιάτικες υπαίθριες αγορές στην ΕυρώπηΝυρεμβέργη
Το βράδυ η αγορά είναι φωτισμένη με εκατοντάδες μικροσκοπικά φώτα, ενώ οι μπάντες παίζουν τζαζ μουσική. Εκατοντάδες πάγκοι είναι διακοσμημένοι σε κόκκινο και λευκό πανί, προσφέροντας μελόψωμο, πικάντικα λουκάνικα και μπισκότα. Ωστόσο, η Νυρεμβέργη έχει μια περίεργη παράδοση: κάθε δύο χρόνια ορίζουν ένα παιδί. ως «το παιδί του Χριστού», το οποίο με το άνοιγμα της αγοράς τρέχει γύρω από την πόλη, διαδίδοντας τη χαρά των Χριστουγέννων.
Στοκχόλμη ίητα σκαλιστά διακοσμητικά, στολίδια από γυαλί και κοσμήματα. Κάθε βράδυ μετά τις 17:30 και μετά βγαίνουν οι μπάντες πνευστών, ενώ οι ντόπιοι απολαμβάνουν τα ζεστά κέικ πατάτας και μια κούπα Glühwein. Παράλληλα, το «Ουράνιο Εργαστήρι» δίνει την ευκαιρία στα παιδιά να ζωγραφίσουν και να φτιάξουν cookies, ντυμένα σαν άγγελοι.

flowmagazine.gr 
Share on Google Plus

About grizos gatos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

twitter

Πνευματικά δικαιώματα

Όποιος θεωρεί ότι θίγεται από κάποια δημοσίευση ή έχει δικαιώματα σε άρθρο ή φωτογραφία, παρακαλούμε πολύ να επικοινωνήσει μαζί μας, προς επίλυση του θέματος στο παρακάτω e-mail.
Ευχαριστούμε.

grizosgatos.blog@gmail.com