Εναλλακτική ενημέρωση

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

10 πλασματικοί διάσημοι θαλασσοπόροι

Είναι διάσημοι και οι περισσότεροι από εμάς τους έχουμε αγαπήσει μέσα από τις ταινίες αλλά και τα μυθιστορήματα τους, με ικανότητες που μας έχουν μαγέψει και συναρπάσει.

Ωστόσο δεν είναι και τέλειοι …έχουν και αρκετά ελαττώματα όπως, το ότι είναι ιδιότροποι, εκκεντρικοί, ανταγωνιστικοί, εγωιστές.




 1. Captain Jack Sparrow: Και ποιος δεν ξέρει αυτόν τον διάσημο καπετάνιο; Είναι ικανός και θρασύς και δικαιολογημένα είναι από τους διασημότερους καπεταναίους στην ιστορία


2. Captain Haddock: Ο κάπτεν Haddock δημιουργήθηκε από την συγγραφέα Herge και είναι πολύ γνωστός για την αγάπη του στο αλκοόλ. Όμως σε περιπτώσεις κινδύνου ο Haddock είναι ο πρώτος που βοηθάει τον Τεντεν στα μυστήρια και στις περιπέτειες του.


3. Skipper Ahab: Είναι φανταστικός χαρακτήρας, ο οποίος είναι ο μελαγχολικός καπετάνιος του φαλαινοθηρικού Pequod. Είναι δημιούργημα του Αμερικανού συγγραφέα Herman Melville.


4. Captain Nemo: Είναι Ινδός καπετάνιος που έχει υποστεί τεράστιες προσωπικές δυσκολίες. Είναι διάσημος από το κλασικό λογοτεχνικό έργο του Ιουλίου Βερν – Είκοσι χιλιάδες λεύγες κάτω από την θάλασσα.


5. Captain Davy Jones: Η απεικόνιση του χαρακτήρα στην ταινία οι πειρατές της καραϊβικής, έρχεται να προσθέσει άλλον ένα θρύλο στον κόσμο των θαλασσών! Να σημειώσουμε ότι είναι από τους πιο γνωστούς καπεταναίους ταινιών ή μυθιστορημάτων.


6. Captain Barbossa: Ο Captain Barbossa είναι τελείως αντίθετος χαρακτήρας από τον Jack Sparrow.Είναι πολύπλοκος και περίεργος του οποίου οι προθέσεις δεν μπορούν ποτέ να γίνουν κατανοητές. 


7. Captain Issac Biddlecomb: Ο φανταστικός χαρακτήρας Issac Biddlecomb ο οποίος ήταν ήρωας κατά την Αμερικανική επανάσταση, εμφανίζετε σε μια σειρά από πέντε συναρπαστικά μυθιστορήματα γραμμένα από τον Αμερικανό συγγραφέα James Nelson.


8. Skipper Elias Hoseason: Είναι ο καπετάνιος του πλοίου Covenant και εμφανίζετε στο θρυλικό μυθιστόρημα Kidnapped του R.L. Stevenson που τον παρουσιάζει σαν ένα ικανότατο πλοίαρχο.


9. Captain Smollett: Αλλη Μια φανταστική φιγούρα του RL Stevenson που εμφανίζεται στο μυθιστόρημα Treasure Island. Ο Smollett παρουσιάζετε ως ένας κατ' εξοχήν καπετάνιος και το μόνο μειονέκτημα του είναι η καχυποψία του.


10. Captain Pugwash: Στον κόσμο των κόμικς το όνομα του Captain Pugwash δεν συγκρίνετε με κανένα άλλο. Σχεδιάστηκε από τον σκιτσογράφο John Ryan στις αρχές της δεκαετίας του 50. Η επιτυχία των κόμικς οδήγησε στο να μετατραπεί σε μια σειρά κινουμένων σχεδίων τηλεόραση, η οποία είχε εξίσου μεγάλη επιτυχία.
 



Share on Google Plus

About grizos gatos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

twitter

Πνευματικά δικαιώματα

Όποιος θεωρεί ότι θίγεται από κάποια δημοσίευση ή έχει δικαιώματα σε άρθρο ή φωτογραφία, παρακαλούμε πολύ να επικοινωνήσει μαζί μας, προς επίλυση του θέματος στο παρακάτω e-mail.
Ευχαριστούμε.

grizosgatos.blog@gmail.com