Εναλλακτική ενημέρωση

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Hot αφροδισιακές τροφές για σέξι καλοκαίρι

 

Θέλεις να ανεβάσεις τη λίμπιντό σου, στο ντάλα καλοκαίρι; Έχουμε συγκεντρώσει για σένα τις πιο αφροδιασιακές τροφές και σου δείχνουμε πως να τις χρησιμοποιήσεις σωστά.


1) Γαρίδα: Όταν έχεις και δεν τρως, πρέπει να σε δει γιατρός.
Δίνει ώθηση στην ερωτική ζωή. Περιέχει ψευδάργυρο, που βοηθά στην αύξηση της τεστοστερόνης στους άντρες και στον περιορισμό της υπερβολικής προλακτίνης στις γυναίκες, ιώδιο, ιχνοστοιχείο απαραίτητο για το θυρεοειδή αδένα, και χρώμιο, που ενισχύει την αποτελεσματικότητα της ινσουλίνης.
Πόσο και πώς: ½ φλιτζάνι βραστή ή ψητή γαριδόψιχα 1-2 φορές εβδομαδιαίως.
2) Αβοκάντο: Αλλού με τρίβεις δέσποτα κι αλλού έχω εγώ τον πόνο.
Ωφέλιμο για τις αρτηρίες. Πλούσιο σε ακόρεστα λιπαρά, βιταμίνες Β και Ε, κάλιο, φυτικές ίνες και φυτικές στερόλες. Συμβάλλει στην ελάττωση της υψηλής χοληστερίνης και στην καλύτερη κυκλοφορία του αίματος, ενισχύει την παραγωγή των γενετήσιων ορμονών, βελτιώνει τη λίπανση του κόλπου.
Πόσο και πώς: ½ αβοκάντο κομμένο σε κύβους μέσα στις σαλάτες ή ως ωμή σάλτσα, 3-4 φορές εβδομαδιαίως.
3) Ρόκα: Με ένα σμπάρο δυο τρυγόνια.
Πλούσια σε αντιοξειδωτικά και ιχνοστοιχεία. Ενισχύει τον οργανισμό έναντι των ελευθέρων ριζών, έχει ήπια διουρητική δράση, συμβάλλει στην καλή λειτουργία νεφρών και προστάτη, βοηθά στον έλεγχο της αρτηριακής πίεσης, βελτιώνει την παραγωγή και την κινητικότητα του σπέρματος.
Πόσο και πώς: ½ φλιτζάνι βλαστοί και φύλλα φρέσκιας ρόκας μέσα σε σαλάτες, τουλάχιστον μέρα παρά μέρα.
4) Κρασί: Εις υγείαν των ερώτων, το ποτήριον το πρώτον.
Ευφραντικό, χαλαρωτικό και καρδιοτονωτικό. Η συνετή κατανάλωση κρασιού, ανεξαρτήτως χρώματος, δρα αγχολυτικά, ελαττώνει τις αναστολές, τονώνει το καρδιαγγειακό σύστημα, διανοίγει τις αρτηρίες και βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος. Στις γυναίκες συμβάλλει στην αύξηση των οιστρογόνων.
Πόσο και πώς: 1 ποτηράκι μαζί με το βραδινό φαγητό, εφόσον δεν υπάρχει ιατρική αντένδειξη.
5) Σέλινο: Κάλλιο μία μέρα κόκκορης παρά πέντε μέρες κότα.
Ενεργοποιεί τις φερορμόνες, πυροδοτεί την επιθυμία. Πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, βιταμίνες Β, φολικό οξύ, C και Ε, ασβέστιο και μαγνήσιο. Περιέχει επίσης φυτοανδρογόνα, ουσίες με χημική δομή παρόμοια της τεστοστερόνης κι άλλων ορμονών που παράγει φυσιολογικά ο ανδρικός οργανισμός.
Πόσο και πώς: Μέχρι ½ φλιτζάνι μέσα σε σούπες και σαλάτες, 3-4 φορές εβδομαδιαίως.
6) Φράουλα: Ο κόσμος το 'χει τούμπανο κι εμείς κρυφό καμάρι.
Πασίγνωστη και ως... πρωταγωνίστρια πολλών ερωτικών ταινιών. Εξαιρετική πηγή ανθοκυανινών, φυτοθρεπτικών με αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Βελτιώνει τις σωματικές και πνευματικές ικανότητες, ενισχύει την κυκλοφορία του αίματος, προστατεύει τα αγγεία από τις φλεγμονές, καταπραΰνει τους πόνους.
Πόσο και πώς: 6-10 μικρές φράουλες σχεδόν καθημερινά, σκέτες ή μαζί με γιαούρτι.
7) Μέλι: Η ζωή είναι ένα λουλούδι και ο έρωτας το μέλι του.
Ίσως το πιο δημοφιλές αφροδισιακό. Πηγή γλυκόζης, φρουκτόζης και d-ριβόζης, σακχάρων που παρέχουν γρήγορη ενέργεια και αυξάνουν την ικανότητα απόδοσης, καθώς και βορίου, το οποίο βοηθά στην αύξηση της ελεύθερης τεστοστερόνης και στην καλύτερη αξιοποίηση των οιστρογόνων από το σώμα.
Πόσο και πώς: Μέχρι 1 κουταλιά ημερησίως αντί άλλης γλυκαντικής ουσίας, προτιμότερο μαζί με γιαούρτι και καρύδια.
8) Καρύδι: Τα κάστανα θέλουνε κρασί και τα καρύδια μέλι.
Βελτιώνει τη ροή αίματος, ανεβάζει το ερωτικό σφρίγος. Εξαιρετική πηγή ω-3 λιπαρών και αργινίνης, που δρα αγγειοδιασταλτικά, αυξάνοντας την παραγωγή μονοξειδίου του αζώτου (ΝΟ) από τον οργανισμό, κάτι που βοηθά στην επίτευξη και διατήρηση της στύσης. Η έλλειψη αργινίνης θεωρείται αίτιο αντρικής υπογονιμότητας.
Πόσο και πώς: 1 μικρή χούφτα μέρα παρά μέρα αντί άλλων σνακ.
9) Μπανάνα: Πρόσεξε μην πατήσεις την μπανανόφλουδα...
Εξάπτει τη φαντασία, αυξάνει την ενέργεια, βελτιώνει τη διάθεση. Πλούσια σε υδατάνθρακες, βιταμίνες Β, αναγκαίες για το σωστό μεταβολισμό, κάλιο, που συμβάλλει στη μείωση της αρτηριακής πίεσης, και τρυπτοφάνη, ένα αμινοξύ απαραίτητο για την παραγωγή σεροτονίνης.
Πόσο και πώς: 1 μικρή μπανάνα σχεδόν καθημερινά, προτιμότερο περιχυμένη με κανέλα ή ταχίνι.
10) Ελαιόλαδο: Φάε λάδι (το μεσημέρι) κι έλα βράδυ...
Προστατευτικό των αρτηριών, αντιοξειδωτικό, ενισχυτικό των ορμονών. Μειώνει το οξειδωτικό στρες, προφυλάσσει τις αρτηρίες από φλεγμονές, συντελεί στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης και του σακχάρου στο αίμα και βοηθά στην απρόσκοπτη παραγωγή των σεξουαλικών ορμονών.
Πόσο και πώς: 1-2 κουταλιές εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο καθημερινά, καλύτερα ωμό πάνω από σαλάτες και φαγητά.
Ως τμήμα μιας ισορροπημένης διατροφής και ενός πιο υγιεινού τρόπου ζωής, οι αφροδισιακές τροφές προάγουν την υγεία, αφυπνίζουν την ερωτική επιθυμία, αναβαθμίζουν τη σεξουαλική ικανότητα.

Share on Google Plus

About grizos gatos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

twitter

Πνευματικά δικαιώματα

Όποιος θεωρεί ότι θίγεται από κάποια δημοσίευση ή έχει δικαιώματα σε άρθρο ή φωτογραφία, παρακαλούμε πολύ να επικοινωνήσει μαζί μας, προς επίλυση του θέματος στο παρακάτω e-mail.
Ευχαριστούμε.

grizosgatos.blog@gmail.com