Εναλλακτική ενημέρωση

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Τρέλες στις... Σεϋχέλλες!

Το 1499 ο διάσημος Πορτογάλος εξερευνητής, Βάσκο ντα Γκάμα ανακάλυψε τα νησιά σε ένα από τα ταξίδια του στις Ινδίες και έτσι οι Σεϋχέλλες χαρτογραφήθηκαν για πρώτη φορά.
 
Οι Σεϋχέλλες προσφέρουν εμπειρία διακοπών τόσο μοναδική όσο και διαφορετική, πλησιάζοντας την απίστευτη ποικιλία 155 πρωτόγονων νησιών, ώστε να εξασφαλίσουν σε κάθε επισκέπτη με την αποχώρηση του πολύ προσωπικές αναμνήσεις. Ο αριθμός των νησιών συχνά αναφέρεται ως 115, ενώ στο Σύνταγμα της χώρας αναγράφονται 155 νησιά.
 
Στην τεράστια πλειοψηφία τους παραμένουν μικροσκοπικοί κόσμοι που ακμάζουν σε μια υπέροχη απομόνωση μακριά από το στρες και την κόπωση ενός γεμάτου δραστηριότητα πλανήτη. Η γενική ιδέα της φυσικής αγνότητας που χαρακτηρίζει στο έπακρο τις Σεϋχέλλες είναι ο ακρογωνιαίος λίθος μιας φιλοσοφίας που αντηχεί τις ανάγκες των σημερινών οξυδερκών / διορατικών ταξιδιωτών για ένα ήρεμο και παρ' όλα αυτά παλλόμενο προορισμό, ακέραιο ακόμη από το εμπόριο όπου μπορούν να νοιώσουν ασφαλείς και να ανακαλύψουν πάλι από την αρχή τις εσωτερικές ανάγκες για απλότητα, αυθεντικότητα και αθωότητα.
 
Τα νησιά θα σας μαγέψουν με το φιλόξενο λαό τους, τα συγκλονιστικά τοπία, τα καταγάλανα νερά και τις λευκές αμμουδιές τους. Οι Σεϋχέλλες βρίσκονται κάτω από τον Ισημερινό, βορειοανατολικά της Μαδαγασκάρης. Στις Σεϋχέλλες υπάρχουν τρεις κύριοι τύποι νησιών:
• Τα νησιά που περιλαμβάνει ο εσωτερικός κύκλος (Μαέ, Πραλέν, Λα Ντιγκ) : Βρίσκονται στο βόρειο μέρος και είναι διασπαρμένα γύρω από το κεντρικό νησί Mahe. Αποτελούνται από γρανιτώδη πετρώματα, γι' αυτό και χαρακτηρίζονται από τους μεγάλους όγκους φυσικού γρανίτη στις παραλίες τους, που προσδίδουν μια άγρια και ανεπιτήδευτη νότα στη γαλήνια ομορφιά του τοπίου.
 
• Τα επίπεδα κοραλλιογενή νησιά και οι ατόλες (Amirantes): Aμμώδη, τελείως επίπεδα από μορφολογική άποψη και καλυμμένα ως επί το πλείστον από φοινικόδεντρα. Τα νησιά έξω από τον εσωτερικό κύκλο είναι αρκετά μακριά και σχεδόν άγνωστα σε επισκέπτες και τουρίστες και διαχωρίζονται στα πέντε συγκροτήματα Amirantes, Africains, Alphonse, Farquhar και Aldabra.
 
• τα πιο μακρινά νησιά από ασβεστόλιθο που έχουν μία περίεργη και άγρια ομορφιά (συγκρότημα Αλντάμπρα).
Μερικά από τα νησιά διαθέτουν διάδρομο προσγείωσης αεροπλάνων ενώ τα υπόλοιπα είναι προσβάσιμα μόνο από τη θάλασσα.
Ιδανικό θα ήταν στις διακοπές σας στις Σεϋχέλλες να επισκεφθείτε μια σειρά τριών τουλάχιστον διαφορετικών νησιών. Τα πιο δημοφιλή είναι τα νησιά Mahe και Praslin. Η μετακίνηση από το ένα νησάκι στο άλλο είναι εύκολη και πραγματοποιείται με αεροπλάνο, καράβι ή και ελικόπτερο.
 
Τα θέρετρα προσφέρουν υψηλά standards διαμονής, παροχών και service αν και έχουν δομηθεί με τέτοιο τρόπο ώστε να εξασφαλίζουν την προστασία των ενδημικών ζώων και πουλιών, της υποβρύχιας ζωής αλλά και των δασών. Εάν προσθέσετε σε αυτά και την φιλικότατη συμπεριφορά των κατοίκων θα καταλάβετε γιατί οι Σεϋχέλλες προσελκύουν ταξιδιώτες από ολόκληρο τον κόσμο.
 
Πληροφορίες για τους ταξιδιώτες Η θέση των νησιών προσφέρει ζεστό κλίμα όλο το χρόνο, άρα δεν υπάρχει κανένας περιορισμός για να απολαύσετε τον ήλιο και τη θάλασσα.
 
Πιο συγκεκριμένα:
Οι θερμοκρασίες κυμαίνονται μεταξύ 24 και 32 βαθμών Κελσίου.
Το έτος διαιρείται μεταξύ περιόδων βορειοδυτικών ανέμων (Δεκέμβριος-Μάρτιος) με ζεστό καιρό και υγρασία,και περιόδων νοτιοανατολικών ανέμων (Μάιος-Σεπτέμβριος), με πιο δροσερό καιρό και ξηρασία. Η περίοδος μεταξύ των διαστημάτων αυτών (Μάρτιος/Απρίλιος/Μάιος και Οκτώβριος/Νοέμβριος), είναι κανονικά ήρεμη και σχετικά απάνεμη.
 
Οι Σεϋχέλλες βρίσκονται μέσα στη ζώνη του Ισημερινού και για το λόγο αυτό χαρακτηρίζεται γενικότερα από καιρό ζεστό και υγρασία όλο το χρόνο. Παρ' όλα αυτά ο καιρός επηρεάζεται από δύο κυρίους αληγείς ανέμους.
 
• Νότιο-ανατολικοί άνεμοι: Ιούνιος έως Σεπτέμβριος -συνήθεις άνεμοι με τοπικές βροχοπτώσεις- καλός και δροσερός καιρός.
 
• Βόρειο-δυτικοί άνεμοι: τέλος Νοεμβρίου έως Φεβρουάριο - χαρακτηρίζονται από τροπικές βροχοπτώσεις με υψηλές θερμοκρασίες.
 
• Ενδιάμεση περίοδος: Μάρτιος έως Μάιος και Οκτώβριος έως Νοέμβριος - ξηρό κλίμα με υψηλές θερμοκρασίες.
Δεν χρειάζεστε βίζα, μόνο διαβατήριο.
Το νόμισμα τους είναι Seyhelles Rupee (SCR).
Το αεροδρόμιο βρίσκεται στο νησί Mahe, 12χλμ από την πρωτεύουσα των Σευχελλών, Βικτόρια.
Δεν υπάρχουν απευθείας πτήσεις από Ελλάδα, μπορείτε όμως να πάτε με ενδιάμεσο σταθμό.
 
Είναι σημαντικό να γνωρίζουν οι επισκέπτες ότι πρέπει να φυλάγονται όλες οι αποδείξεις ξένου συναλλάγματος από τις τράπεζες ή τις μηχανές ATM, έτσι ώστε να τους επιτραπεί η δυνατότητα αλλαγής του τοπικού νομίσματος στο αρχικό (ξένο) νόμισμα με την αναχώρηση.
 
Καλύτερη λύση είναι να απευθυνθείτε στον τουριστικό σας πράκτορα για να εξασφαλίσετε μια καλή τιμή και ονειρεμένες διακοπές!
 
Share on Google Plus

About grizos gatos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

twitter

Πνευματικά δικαιώματα

Όποιος θεωρεί ότι θίγεται από κάποια δημοσίευση ή έχει δικαιώματα σε άρθρο ή φωτογραφία, παρακαλούμε πολύ να επικοινωνήσει μαζί μας, προς επίλυση του θέματος στο παρακάτω e-mail.
Ευχαριστούμε.

grizosgatos.blog@gmail.com